31 Ιουλίου 2009

Δασοπροστασία από Σεπτέμβριο!

«Καυτές» ελλείψεις και καθυστερήσεις βγάζουν... νοκ άουτ, μεσούσης της θερινής περιόδου, τη δασοπροστασία στην Κεντρική Μακεδονία.
Οπως καταγγέλλουν οι πυροσβέστες, αρκετές δασικές εκτάσεις σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική έχουν μετατραπεί σε... ωρολογιακές βόμβες, καθώς οι δασεργάτες, οι οποίοι αναλαμβάνουν κάθε καλοκαίρι τον καθαρισμό των δασικών δρόμων, λόγω έλλειψης κονδυλίων αναμένεται να πιάσουν δουλειά από το... Σεπτέμβριο.
«Σε περίπτωση, δηλαδή, που στο δρόμο μας για την κατάσβεση κάποιας πυρκαγιάς βρούμε έναν κορμό ή κλαδιά δένδρων, θα πρέπει να τα απομακρύνουμε εμείς οι ίδιοι και στη συνέχεια να μεταβούμε στην εστία της φωτιάς με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτή η καθυστέρηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Oμοσπονδίας Συμβασιούχων Πυροσβεστών - Διασωστών, Χρήστος Γκολιδάκης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου. «Εκτός από την καθυστέρηση όμως, αυτά τα κλαδιά μπορούν να αποτελέσουν και ενδεχόμενη εστία πυρκαγιάς. Πρόκειται λοιπόν για πραγματικές ωρολογιακές βόμβες», ανέφερε.
Οπως εξήγησε στον «Α» ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Κοκκολάκης, η απουσία των δασεργατών κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου οφείλεται στην καθυστέρηση των πιστώσεων από το υπουργείο Οικονομικών. «Λόγω αυτής της καθυστέρησης δεν έχουν γίνει ακόμη τα έργα που θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν στις αντιπυρικές ζώνες», παραδέχτηκε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, πως ό,τι έργο έγινε μέχρι στιγμής οφείλεται στην ευαισθητοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Θα είναι πολύ αργά»

Για μία σημαντική έλλειψη έκανε λόγο από την πλευρά της και η δασάρχης Θεσσαλονίκης, Ελισάβετ Κίκα, σημειώνοντας, μάλιστα, πως μέχρι στιγμής δεν έχει καμία ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι. «Κανονικά, κάθε καλοκαίρι ξεκινούσαν τις εργασίες κατά μήκος των αντιπυρικών ζωνών στο Σέιχ Σου και άλλες περιοχές με στόχο την πρόληψη των πυρκαγιών. Από ό,τι μαθαίνουμε, τώρα μάλλον θα προσληφθούν το Σεπτέμβριο. Τότε, όμως θα είναι πολύ αργά», κατέληξε η ίδια.

ΠΗΓΗ: ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Προς μονιμοποίηση 5.500 συμβασιούχοι πυροσβέστες.

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
Αρωμα εκλογών και χθες από την κυβέρνηση με μια ακόμα ρύθμιση που «τακτοποιεί» μια μεγάλη ομάδα συμβασιούχων, τους πυροσβέστες.
Στη λίστα, λοιπόν, των παροχών και οι 5.500 πυροσβέστες που εργάζονται ακόμα και 25 χρόνια υπό το καθεστώς αποικιοκρατικών συμβάσεων έργου οκτώ μήνες τον χρόνο.
Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας χθες σε τηλεοπτική εκπομπή στο Μέγκα αποκάλυψε την πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει άμεσα τροπολογία στη Βουλή, που θα «τακτοποιεί» το αίτημα των πυροσβεστών για μονιμοποίηση που εκφράζεται πάγια από τους συλλόγους τους τα τελευταία χρόνια.

Πριμοδότηση

Η τροπολογία θα περιλαμβάνει τους όρους της σχετικής προκήρυξης που θα πριμοδοτεί ισχυρά τους πυροσβέστες που υπηρετούν ήδη με σύμβαση έργου. Υπάρχει εν ενεργεία νόμος που δίνει τη δυνατότητα πριμοδότησης συμβασιούχων προκειμένου να καταλάβουν θέσεις στις οποίες ήδη υπηρετούν, αρκεί να έχουν προϋπηρεσία τουλάχιστον δύο ετών. Η πριμοδότηση είναι ισχυρή (55%) και δίνει τη δυνατότητα σε αυτούς που υπηρετούν ήδη στις συγκεκριμένες θέσεις να μονιμοποιηθούν. Με την ενεργοποίηση αυτού του νόμου και το σύστημα της πριμοδότησης έχουν μονιμοποιηθεί σε δύο φάσεις οι εργαζόμενοι των ΚΕΠ, ενώ εκκρεμεί μία ακόμα προκήρυξη για τα ΚΕΠ που θα εκδοθεί μέσα στον Αύγουστο. Οπως όλα δείχνουν, μέσα στον Αύγουστο θα υπάρξει εξέλιξη και για τους πυροσβέστες.

Τα δύο κριτήρια

Η προκήρυξη θα θέτει δύο βασικά κριτήρια πρόσληψης:
Το πρώτο έχει να κάνει με την ηλικία των πυροσβεστών και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα οριστεί ως όριο η ηλικία των 45 χρόνων. Αυτό θα αποτελέσει και το πρώτο αγκάθι στη διαδικασία μονιμοποίησης μεταξύ κυβέρνησης και ομοσπονδίας των πυροσβεστών, που απαιτούν να υπάρξει πλήρης κάλυψη και για τους 5.500 πυροσβέστες, ακόμα και για όσους είναι πάνω από 45 ετών.
Υπάρχουν αρκετοί πυροσβέστες που υπηρετούν εδώ και 25 χρόνια ως συμβασιούχοι και έχουν ξεπεράσει τα 45, ακόμα και τα 50 και τα 55 χρόνια τους. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει την πρόθεση να θέσει σε καθεστώς προστασίας τους πυροσβέστες που είναι από 45 έως και 52 ετών που θα μονιμοποιηθούν και θα καταταγούν στην Αγροφυλακή. Εκτός ρύθμισης φαίνεται ότι θα τεθούν όσοι είναι πάνω από 52 ετών που, όπως όλα δείχνουν, θα είναι οι «αδικημένοι» της συγκεκριμένης προκήρυξης.
Δεύτερο κριτήριο θα αποτελεί η προϋπηρεσία των πυροσβεστών.
Ορίζεται απαραίτητη προϋπόθεση για να ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση 24μηνη τουλάχιστον προϋπηρεσία. Τα υπόλοιπα εξάμηνα της προϋπηρεσίας θα πριμοδοτηθούν και θα αποτελέσουν την ειδοποιό διαφορά για τη μονιμοποίηση κάθε εργαζόμενου.

Υπολογίζεται ότι οι πυροσβέστες που μπορούν να μονιμοποιηθούν σύμφωνα με τη νέα προκήρυξη θα είναι περίπου 4.000. Οι υπόλοιποι 1.500 είτε θα ενταχθούν λόγω υπέρβασης ορίου ηλικίας στην Αγροφυλακή (από 45 έως 52 ετών) είτε (οι άνω των 52 ετών) θα μείνουν εκτός νυμφώνος.*

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Κάτω η Μπάλα....

Συνάδελφοι,
αφού είδαμε και ακούσαμε όλοι μία ακόμα εξαγγελία από τον ΥΠ.ΕΣ, η προηγούμενη ήταν στις 10 Σεπτεμβρίου του 2007 από τον Πολύδωρα και ακολούθησαν και άλλες "μικρότερες" ενδιάμεσα, ας κατεβάσουμε τώρα την μπάλα χαμηλά και με συγκρατημένη αισιοδοξίας ας δούμε τις επόμενες ημέρες ψύχραιμα πλέον, μαθημένοι από τις προηγούμενες φορές.

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΕGA: ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ 4.000 ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

Την μονιμοποίηση των εποχικών δασοπυροσβεστών ανακοίνωσε ο υπ. Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος.
Δείτε παρακάτω εκτενές ρεπορτάζ στο Κεντρικό Δελτίο του MEGA που επίσης παίχτηκε και στο τελευταίο δελτίο της ημέρας πριν από λίγα λεπτά.

30 Ιουλίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας

Θεσσαλονίκη 30 Ιουλίου 2009
Αρ.Πρωτ.: 546

ΘΕΜΑ: « Δηλώσεις Προέδρου ΟΠΕΑΝ για το Π.Σ. σχετικά με το συμβάν στη Σιθωνία στις 14/07/2009 »

Στις14/07/2009 ημέρα Τρίτη και περί ώρα 12:30, εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά στην περιοχή Λαγόμανδρα της Σιθωνίας του Ν.Χαλκιδικής. Για την πλήρη αντιμετώπιση του συμβάντος κινητοποιήθηκαν δυνάμεις απ’ ολόκληρη την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ έδρασαν άμεσα όλα τα Εναέρια Μέσα του Σταθμού Βάσης Θεσσαλονίκης και ταυτοχρόνως ζητήθηκε συνδρομή επιπλέον Εναερίων Μέσων από το ΣΕΚΥΠΣ Αθηνών, το οποίο και ανταποκρίθηκε με την αποστολή δύο ελικοπτέρων.
Όλοι οι Συνάδελφοι Πυροσβέστες, τόσο οι Μόνιμοι όσο και οι Συμβασιούχοι, συνέβαλλαν τα μέγιστα για την άμεση αντιμετώπιση και καταστολή του ανωτέρου συμβάντος, ενώ σημαντική ήταν και η συνδρομή των Τοπικών Φορέων του Ν. Χαλκιδικής, των Εθελοντικών ομάδων,της ΕΛ.ΑΣ., του Στρατού, του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και των απλών πολιτών.
Αποτέλεσμα ήταν κατά τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας ,η πυρκαγιά να περιοριστεί και να ελεγχθεί μερικώς, ενώ η πλήρης κατάσβεση της επιτεύχθηκε κατά τις επόμενες μέρες. Οι τελευταίες Πυροσβεστικές δυνάμεις αποχώρησαν από τον τόπο του συμβάντος το βράδυ της Κυριακής 19/07/2009.
Έχοντας υπ’όψη τις συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες της περιοχής εκδήλωσης της πυρκαγιάς (πυκνή βλάστηση, δύσβατο της περιοχής, σαθρό έδαφος κ.α. ) , συμπεραίνουμε εκ του αποτελέσματος ότι η όλη επιχείρηση στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία. Παρ’όλα αυτά με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι την ημέρα έναρξης της πυρκαγιάς( κατά τις απογευματινές ώρες και ενώ η πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη), ο Πρόεδρος της ΟΠΕΑΝ Αθ. Ευαγγελινός προέβει σε δυσμενέστατα και προκλητικότατα σχόλια κατά των Πυροσβεστών.
Συγκεκριμένα:
χαρακτήρισε τους Πυροσβέστες ως Δημοσίους Υπαλλήλους που δεν τιμούν τα χρήματα που παίρνουν, χωρίς να λερώσουν τις στολές τους
• χαρακτήρισε τους Πυροσβέστες ως απείθαρχους και ασυντόνιστους, χωρίς να γνωρίζουν τη δουλειά τους,
• ανέφερε ότι οι συγκεκριμένε μετακινήσεις Πυροσβεστικών οχημάτων γινόντουσαν χωρίς λόγο , κατασπαταλώντας άσκοπα πετρέλαιο
• τόνισε χαρακτηριστικά ότι αν οι Πυροσβέστες δεν γνωρίζουν τη δουλειά τους να πάνε σπίτια τους κ.α.

Τις συγκεκριμένες αυτές δηλώσεις τις έκανε σε τοπικό μέσο ενημέρωσης την ίδια χρονική στιγμή που οι Πυροσβέστες στους οποίους αναφερόταν έδιναν μάχη με τις φλόγες. Έπειτα απ’όλ’αυτά διερωτόμαστε ποιος είναι ο σκοπός των παραπάνω δηλώσεων και ποιος είναι ο ρόλος του συγκεκριμένου κυρίου; Ποιες είναι οι ειδικές γνώσεις του κυρίου Ευαγγελινού σχετικά με την καταστολή Δασικών Πυρκαγιών , τη Διαχείριση Κρίσεων και μεγάλων συμβάντων, ή ποιες είναι οι ειδικές γνώσεις του, περί Πυροσβεστολογίας και Πυροσβεστικής Τέχνης γενικότερα; Αλήθεια γιατί παραιτήθηκε ο Αντιπρόεδρος της ΟΠΕΑΝ κ. Καραγιάννης μετά από όσα συνέβησαν;
Περιμέναμε από τον κύριο Ευαγγελινό, την άμεση αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψης των Πυροσβεστών τους οποίους πρόσβαλε αδίκως με τα λεγόμενα του. Δυστυχώς κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα δεν έγινε .
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ, την κατάθεση δημόσιας συγνώμης από τον κύριο Ευαγγελινό, στο ίδιο τηλεοπτικό κανάλι που έφερε στο φως τις συγκεκριμένες συκοφαντικές δηλώσεις. Σε αντίθετη περίπτωση ως Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επιφυλασσόμαστε για τις όποιες περαιτέρω νόμιμες ενέργειες μας, έχοντας ως αυτοσκοπό την πλήρη αποκατάσταση του ήθους και της τιμής των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αθάνατος Νικόλαος

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δάρατζης Χρήστος

Δείτε τις Δηλώσεις Παυλόπουλου και το Ρεπορτάζ του MEGA.

Μπορείτε να δείτε τις πρωινές δηλώσεις του Παυλόπουλου για την εργασιακή μας αποκατάσταση αλλά και ολόκληρο το ρεπορτάζ στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων MEGA

21:15 Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε το κομμάτι που μας ενδιαφέρει...

Δημήτρη ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ για την βοήθεια με το βίντεο!!!

ΞΑΝΑΜΟΝΙΜΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ...............

Στην εκπομπή ΠΡΩΪΝΟ MEGA έδωσε συνέντευξη σήμερα ο ΥΠ.ΕΣ. κ. Παυλόπουλος και σε ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Χασαπόπουλου ΓΙΑ ΕΜΑΣ απάντησε ότι η κυβέρνησή παρέλαβε τους συμβασιούχους πυροσβέστες με καθεστώς 5μήνης εργασίας και μετέτρεψε τις συμβάσεις μας σε 8μηνες. Είπε ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και το υπόλοιπο 4μηνο με την επιδοτούμενη εργασία.
Τόνισε ότι είναι σε συνεχή επικοινωνία με την Ομοσπονδία μας εδώ και ένα χρόνο και τώρα προσπαθεί σε συνεννόηση και με τον ΥΠ.ΟΙ. κ. Παπαθανασίου να δουν τι ποσοστό από τους Συμβασιούχους πυροσβέστες μπορούν μονιμοποιηθούν μέσα από διαγωνισμό μοριοδότησης τύπου Κ.Ε.Π.

Μέσα σε 6 μήνες Συνάδελφοι έχουμε μονιμοποιηθεί τουλάχιστον 15 φορές και βλέπω να τις κάνουμε 100 μέχρι το τέλος του χρόνου. Βλέπετε έρχονται εκλογές και το αγαπημένο σπορ των Πολιτικών, ΤΟ ΤΑΞΙΜΟ, έχει αρχίσει πάλι...

5.500 ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΝ:
ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ,
ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ,

ΤΑ ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ...
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!

ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ
ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ
ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ !!!

Ρομποτικό πυροσβεστικό «κλιμάκιο» για το Λονδίνο.

Το νέο «αίμα» της πυροσβεστικής του Λονδίνου παρουσιάστηκε τη Δευτέρα: Μια ομάδα ρομπότ-πυροσβεστών που σχεδιάστηκαν για να αντιμετωπίζουν πυρκαγιές στις οποίες εμπλέκονται επικίνδυνα βιομηχανικά αέρια.
Μέχρι στιγμής, η ομάδα έχει αναπτυχθεί με επιτυχία σε δέκα περιστατικά το 2009.
Σε εκδήλωση που διοργάνωσε η εταιρεία QinetiQ, κατασκευαστής των ρομπότ, παρουσιάστηκε η τετραμελής ομάδα ρομπότ που έχει εξειδικευτεί στην καταπολέμηση πυρκαγιών σε σωλήνες με ασετυλίνη σε αέρια μορφή.
Τέτοια περιστατικά, σχετικά συχνά στο Λονδίνο, είναι αρκετά περίπλοκα στην αντιμετώπισή τους από την Πυροσβεστική: Εξαιτίας της φύσης του αερίου που «συσσωρεύει» θερμότητα, υπάρχει κίνδυνος να επανεμφανιστεί η πυρκαγιά ακόμη και μία ημέρα μετά την κατάσβεσή της.
Εκτός από τους επιπλέον κινδύνους που αυτό συνεπάγεται για τους πυροσβέστες, σημαίνει πολύ συχνά και τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία, καθώς η περιοχή του περιστατικού πρέπει να αποκοπεί και να περιφρουρείται για ένα εικοσιτετράωρο.
Με τη χρήση του «κλιμακίου» ρομπότ όμως, η αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών δεν χρειάζεται παραπάνω από τρεις ώρες, σύμφωνα με το BBC.
Η ομάδα, που εμφανίστηκε «εν δράσει» στην παρουσίαση, αποτελείται από τέσσερα ρομπότ με διακριτούς ρόλους.
Πρώτα χρησιμοποιείται το «Τalon», ένα ρομπότ αναγνώρισης που μπορεί να κινείται πάνω σε ράγες, να ανεβαίνει σκάλες και χωράει σε στενούς διαδρόμους. Το ακολουθεί το «Bison», ένα λίγο μεγαλύτερο αλλά πιο επιδέξιο ρομπότ, που χρησιμοποιεί εργαλεία για ανοίξει δρόμο όταν υπάρχουν εμπόδια.
Ο ρόλος του παραδοσιακό πυροσβέστη αναλαμβάνεται από το «Μad Max», τετρακίνητο όχημα με μηχανισμό κατάσβεσης και ψύξης επικίνδυνων ευρημάτων. Τέλος, υπάρχει το «Brokk», τηλεκατευθυνόμενο όχημα για μεταφορά των κυλίνδρων.
Οι κατασκευαστές ανέφεραν ότι και άλλους είδους αισθητήρες, όπως ανιχνευτές χημικών διαρροών ή βιολογικής μόλυνσης, μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν στα ρομπότ, μεγαλώνοντας το εύρος των περιστατικών που μπορούν να αντιμετωπίσουν.

ΠΗΓΗ: in.gr

29 Ιουλίου 2009

"Προφανώς ο κύριος Μαρκογιαννάκης βλέπει το δελτίο της... Πετρούλας."


Πυροσβέστης...
Τρόπος ζωής, περίσσευμα ψυχής, αλτρουισμός και υπέρβαση βιολογικών ορίων.

Συμβασιούχος πυροσβέστης...
Συμπληρώνει τη στρατιά των εγκλωβισμένων- εξαπατηθέντων συμβασιούχων του Δημοσίου, 5.500 φθηνοί εργάτες πρώτης γραμμής, με πολλά θύματα, δεύτερης ταχύτητας όμως σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, ασφαλιστικά, οικονομικά δικαιώματα.

Εθελοντής πυροσβέστης...
Τιμητική και άμισθη ιδιότητα. Δεν υπάρχει στη χώρα μας κίνημα εθελοντών, με φανερές επιπτώσεις στη δασοπροστασία και σε άλλους τομείς.


ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΑΕΙ
ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΜΠΕΝΕΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ
ΜΠΟΥΚΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΟΥ !!!

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ
ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ !!!


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στα ΝΕΑ ΑΝ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ.

28 Ιουλίου 2009

Τροχαίο με Πυροσβεστικό Οχημα.

Φωτό από τον συμβάν. Αναδημοσίευση απο το agroschannel
Μεγάλη πυρκαγιά στον Άγιο Αντώνιο Κερατέας, σήμερα το απόγευμα, τέθηκε όμως γρήγορα υπό πλήρη έλεγχο από ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, επίγειες και εναέριες.
Ήδη από τοις 19:00 το απόγευμα τα περιπολικά άρχισαν να γυρίζουν στους τομείς τους.
Είχαμε όμως ένα ατύχημα.

Ένα όχημα ΒΑΙ της Π.Υ. Μαρκόπουλου, βρίσκεται αυτή την στιγμή τουμπαρισμένο (19:32), με τον ουρανό στο οδόστρωμα, στην θέση "Μπαλτάς" στην Κερατέα. Το όχημα τούμπαρε καθώς μετέβαινε στο συμβάν.
ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ οι δύο συνάδελφοι (μόνιμοι) που επέβαιναν στο όχημα νοσηλεύονται με μώλωπες στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, χωρίς να διατρέχουν κανένα κίνδυνο και αύριο παίρνουν εξιτήριο.
Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος δεν είναι ακόμα γνωστά.

Δυστυχώς πληροφορίες λένε για σύγκρουση με Ι.Χ. και ανατροπή του Πυροσβεστικού οχήματος με πιθανόν θύματα από το Ι.Χ.

Ας ελπίσουμε να είναι μόνο φήμες.
Για οτιδήποτε νεότερο θα ενημερώσω.

Ανταπόκριση από την Φωτιά την Κυριακή στον Χάρακα Λεγραινών.

Χάρακας Λεγραινών 1
Μεγάλη πυρκαγιά την Κυριακή το μεσημέρι στον Χάρακα Λεγραινών, δίπλα στο Σούνιο, ετέθη τελικά υπό πλήρη έλεγχο, μετά από κυριολεκτικά εξαντλητικές προσπάθειες των Πυροσβεστικών δυνάμεων.
Μόνιμοι, Εποχικοί και Εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος μαζί με πολίτες, λιώσανε κυριολεκτικά και τελικά νικήσαμε την φωτιά. Στην μάχη πήραν μέρος και ένα ελικόπτερο (ακρίδα) και ένα CANADAIR.
Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον κάμπο, έφτασε στα ριζά του λόφου που την περίμενε μέρος των πυροσβεστικών δυνάμεων και με μια απίστευτη κηλίδωση 100 μέτρων, πήδηξε πάνω από τους Πυροσβέστες και έπιασε την πλαγιά. Από κει και πέρα και με την υπερβολική δύναμη των ανέμων, ανηφόρισε τον λόφο έπιασε την κορφή, κατέβηκε από την άλλη και σταμάτησε στην παραλιακή Αθηνών Σουνίου.
Η τιτάνια προσπάθειά μας ήταν στα πλάγια της φωτιάς ώστε να μην επεκταθεί και κάψει όλο το βουνό και τεθεί εκτός ελέγχου.
Δεν το συζητάμε για χτύπημα από μπροστά με τις παρούσες συνθήκες γιατί τότε θα είχαμε νεκρούς.
Ο Θεός να βάλει το χέρι του. Είναι απίστευτη η μάχη με τις φλόγες.........
Το γαρνίρισμα σε όλα αυτά, είναι πως είχαν ορεκτικά και επιδόρπιο.
Στην πυρκαγιά στον Χάρακα οι δυνάμεις ήρθαν κατ' ευθείαν από φωτιά στο Ντογάνι Κερατέας (πάλι;!!!!), και μετά τον πλήρη έλεγχο στο Χάρακα και πριν προλάβουμε να οργανωθούμε για την φύλαξη και εκκαθάριση του χώρου, χτυπάει φωτιά από το πυροφυλάκιο της Μερέντας, στην Αγία Τριάδα Κερατέας.
Όσοι ασχολούνται με την Δασοπυρόσβεση, μπορούν να καταλάβουν το τι έγινε. Τα οχήματα φεύγανε πετώντας. Ευτυχώς στην Αγία Τριάδα η πυρκαγιά ελέγχθηκε πολύ γρήγορα, καίγοντας μόνο 2 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

ΠΟΤΕ δεν αφήνουμε δικό μας πίσω.
Ή ΜΑΖΙ Ή ΚΑΝΕΝΑΣ
.
Καλή συνέχεια συνάδελφοι.
ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ

Χάρακας Λεγραινών 2
Σ.Δ: Ευχαριστώ τον συνάδελφο για την ανταπόκριση καθώς και όλους όσους μου στέλνουν πληροφορίες από τα μέτωπα των πυρκαγιών.

Κλειδωμένος σύγχρονος πυροσβεστικός εξοπλισμός.

Στο σταθμό εθελοντών δασοπυροσβεστών στη Νέα Μάκρη.

Εγκλωβισμένος παραμένει στο σταθμό εθελοντών δασοπυροσβεστών στη Νέα Μάκρη πυροσβεστικός εξοπλισμός συνολικής αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Αιτία είναι η ξαφνική διακοπή της παροχής ρεύματος από το παρακείμενο στρατιωτικό φυλάκιο, που κρατά κατεβασμένα τα ρολά.
Ο πυροσβεστικός σταθμός έπαιρνε ρεύμα από το φυλάκιο της παλιάς δεξαμενής του στρατού, που ωστόσο σύμφωνα με καταγγελίες τοπικών φορέων τα τελευταία 16 χρόνια παρέμενε εγκαταλελειμμένος αποτελώντας κυρίως στέκι τοξικομανών.
Ο δήμος Νέας Μάκρης τονίζει ότι προχώρησε σε προφορική συνεννόηση με τους εκπροσώπους του στρατιωτικού θερέτρου της περιοχής, καθώς αν ακολουθούσε τις γραφειοκρατικές χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται από τη ΔΕΗ, ο σταθμός θα παρέμενε κλειστός καθ' όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που μίλησε στο ΣΚΑΪ ανέφερε ότι δεν υπήρξε ποτέ γραπτό αίτημα από το Δήμο Νέας Μάκρης.
Παράλληλα το υπουργείο ζήτησε από τη ΔΕΗ να κόψει την παροχή ρεύματος λόγω υπερκατανάλωσης.

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΪ
Σ.Δ.: Δεν πάτε καθόλου καλά. Είναι δυνατόν να κόβετε το ρεύμα από έναν σταθμό πυροσβεστικής;
Οι συνάδελφοι εθελοντές παρατάνε τις δουλειές τους για να φυλάνε τα δάση μας και εσείς τους φέρεστε σαν να μην είναι τίποτα, να μην κάνουν τίποτα;;;
Ο Δήμος Νέας Μάκρης αν πάρει φωτιά να περιμένει και αυτός τις διαδικασίες και να "επικοινωνήσει τηλεφωνικά" ώστε τα παιδιά να τελειώσουν τις δουλειές τους και μετά, χαλαρά πάντα όπως και αυτοί (ο Δήμος), να πάνε να σβήσουν την φωτιά..
ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ !!!

27 Ιουλίου 2009

Eνημέρωση Μελών για τα Ωράρια Εργασίας.

Λαγκαδάς, 25 Ιουλίου 2009
Αριθ. Πρωτ : 40

Συνάδελφοι,

στις 11 Ιουλίου και στις 14 Ιουλίου υπογράφηκε μεταξύ του σωματείου μας, της Δ.Π.Υ.Θ και της Διοίκησης της 2ης ΕΜΑΚ αντίστοιχα, η «κοινή συμφωνία διευθέτησης χρόνου εργασίας».
Συμφωνήθηκε η 15ωρη εργασία μας με τα εξής ωράρια:

Α+Β Φυλακή = 07:00 - 22:00
Β+Γ Φυλακή =
14:30 – 05:30

Οποιοδήποτε άλλο ωράριο δεν ισχύει.

Σας υπενθυμίζουμε ότι σε ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΔΕΝ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ παρά μόνο σε πραγματικό συμβάν, όπως άλλωστε ορίζετε και από την Σ.Σ.Ε 2008: «Οι υπαγόμενοι στην παρούσα θα καλούνται σε επιφυλακή σε περίπτωση πραγματικού συμβάντος και θα αποζημιώνονται για τις επί πλέον ώρες εργασίας.» και ΟΧΙ «λόγω επικινδυνότητας».
Οτιδήποτε παρατηρήσετε που παρεκκλίνει από τα προαναφερόμενα παρακαλούμε να ενημερώσετε άμεσα το σωματείο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Καστανίδης Γεώργιος

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρυσανθοπούλου Πελαγία

Νεκροί 6 Πυροσβέστες στην Ισπανία.


Υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές που έχουν κάψει από την περασμένη εβδομάδα μεγάλες εκτάσεις βλάστησης στη Νότια Ευρώπη.
Υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές που έχουν κάψει από την περασμένη εβδομάδα μεγάλες εκτάσεις βλάστησης στη Νότια Ευρώπη.
Πάντως, οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή λόγω της υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων.
Στην Ισπανία έχουν καταστραφεί πάνω από 700.000 στρέμματα δασικών και άλλων εκτάσεων και έξι πυροσβέστες έχουν χάσει τη ζωή τους.
Σε συναγερμό εξακολουθούν να παρεμένουν 24 επαρχίες της χώρας καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς.
Στη Σικελία οι πυρκαγιές έχουν καταστρέψει βλάστηση σε έκταση 15 με 25.000 εκτάρια, ενώ στη Σαρδηνία οι ζημιές από τις πυρκαγιές υπολογίζονται σε 80 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΪ

Σ.Δ: Οι ΗΡΩΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ σε όλα τα μηκη και τα πλάτη της γης δίνουν ακόμα και την ζωή τους για να προστατέψουν τις περιουσίες και τον φυσικό μας πλούτο.

ΑΘΑΝΑΤΟΙ !!!

Οι εποχικοί πυροσβέστες απειλούν με ΑΠΕΡΓΙΑ.

Hμερομηνία δημοσίευσης: 26-07-09
Ενώ οι πυρκαγιές είναι ήδη σε έξαρση, μιλούν για κινητοποιήσεις τον Αύγουστο.
Στη μεγαλύτερη δυνατή ετοιμότητα μετά τις τελευταίες πυρκαγιές, αλλά με ανοιχτές πληγές όσον αφορά ανεπίλυτα αιτήματα του προσωπικού και ελλείψεις τεχνικού εξοπλισμού, εισήλθε η Πυροσβεστική στην πιο δύσκολη περίοδο του καλοκαιριού.
Την ίδια ώρα, οι εποχικοί πυροσβέστες στέλνουν τελεσίγραφο -«τον Αύγουστο κατεβαίνουμε σε απεργία»- ενώ οι μόνιμοι μιλούν, μεταξύ άλλων, με οργή για την υπερωριακή αμοιβή τους που αποτιμάται σε 3,4 ευρώ την ώρα.
Μπορεί μια σειρά από σοβαρά ζητήματα -όπως εκείνο της ετήσιας ενοικίασης ελικοπτέρων- να έχουν διευθετηθεί, ωστόσο έχουν ενταθεί τα παράπονα ανάμεσα στα, κυρίως χαμηλόβαθμα, στελέχη του Σώματος λόγω εκκρεμών οικονομικών ζητημάτων.
Η Ενωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος κατήγγειλε ότι τα χρήματα που καταβλήθηκαν από την Πυροσβεστική για την αποπληρωμή της υπερωριακής εργασίας που πραγματοποίησαν το 2008, ήταν κατά πολύ λιγότερα σε σχέση με αντίστοιχα προηγούμενων ετών. Ειδικότερα, ενώ μέχρι πέρυσι, σύμφωνα με την καταγγελία τους, τα χρήματα, κατά τα θεσμοθετημένα, δεν ήταν λιγότερα από 46 ευρώ ανά 8ωρο υπερωριακής εργασίας, εφέτος δόθηκαν μόλις 27,14 ευρώ, δηλαδή 3,4 ευρώ την ώρα...

«Αυτά είχαμε, αυτά δώσαμε»

Σε σχετική συζήτηση, κορυφαίο στέλεχος της Πυροσβεστικής ναι μεν υποστήριξε ότι το ποσό που δόθηκε είναι απολύτως νόμιμο παραδέχθηκε όμως με δόση πικρίας, ότι «αυτά είχαμε, αυτά δώσαμε». Σε εκκρεμότητα παραμένει και το λεγόμενο «δασικό επίδομα», η πρώτη δόση του οποίου κατατίθεται συνήθως μέχρι τον Ιούλιο στους λογαριασμούς των πυροσβεστών, για το οποίο λέγεται ότι θα καθυστερήσει «από πολύ έως πάρα πολύ». Η οικονομική δυσπραγία που παραμένει από τις μεγάλες υπερβάσεις που έγιναν για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007, δεν επιτρέπει στην Πυροσβεστική να εξοπλίσει τα μόνιμα στελέχη της με σύγχρονα μέσα αυτοπροστασίας όπως κράνη, μάσκες, αντιπυρικά αντίσκηνα, κ.ά.
«Το κλίμα της εργασιακής ειρήνης δεν εξυπηρετείται από τις μεγάλες οικονομικές οφειλές και από την αναξιοπιστία σε αυτά που έχουν υποσχεθεί», σχολίασε ο κ. Γιάννης Σταμούλης, αντιπρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών Π.Σ.

«Οχι» σε μονιμοποίηση

Στην αγανάκτηση του μόνιμου προσωπικού της Πυροσβεστικής προστίθενται και οι αντιδράσεις των περίπου 5.500 εποχικών πυροσβεστών, οι οποίοι προσλαμβάνονται κάθε χρόνο για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της αντιπυρικής περιόδου. Η τελευταία διαδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι εποχικοί, απαιτώντας τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους, έπεσε στο κενό με αποτέλεσμα να προσανατολίζονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις εντός του Αυγούστου.
«Αντιμετωπίζουμε μια απίστευτη ακαμψία, κυρίως εκ μέρους του Αρχηγείου, ακόμα και για τα πιο απλά και ασήμαντα πράγματα που έχουμε ζητήσει. Δεν μας βγάζουν ούτε ειδικές ταυτότητες πυροσβεστών, πού να μιλήσουμε για μονιμοποίηση;», αναφέρει στην «Κ» ο πρόεδρος των εποχικών πυροσβεστών, Κώστας Παπαντώνης. «Υστερα από πολλά χρόνια θα κατέβουμε στους δρόμους, θα κάνουμε απεργία μέσα στον Αύγουστο», μετά την ξεκάθαρη άρνηση για μονιμοποίηση.
Για παράδειγμα, ήδη πάνω από το 70% των εποχικών δεν εργάζονται νύχτα κάνοντας χρήση ενός νομικού κενού το οποίο «αγνοούσαν» παλαιότερα. Μέγα ζήτημα παραμένει η έλλειψη σχεδόν 3.000 ατόμων σε θέση μόνιμου προσωπικού αλλά και η παλαιότητα των οχημάτων. Πάντως, το πρόβλημα της ενοικίασης ελικοπτέρων λύθηκε και στον εναέριο στόλο της Πυροσβεστικής εντάχθηκαν 12 ελικόπτερα ενώ ένα ακόμα -βαρέος τύπου- αναμένεται την προσεχή εβδομάδα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

26 Ιουλίου 2009

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ: Ανοχύρωτοι στη μάχη με τις φλόγες.

Οι 3.500 κενές οργανικές θέσεις, η εξαντλητική δουλειά, τα επικίνδυνα οχήματα και ο ελλιπής εξοπλισμός αποτελούν μόνιμη απειλή.

Η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια, όπως και οι υπόλοιπες που ξέσπασαν μέσα στη βδομάδα, έφερε στην επιφάνεια για άλλη μια φορά το πρόβλημα της έλλειψης της πρόληψης και της ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Και μπορεί πρόσφατα ο πρωθυπουργός να μοίραζε συγχαρητήρια στους αξιωματικούς και στους άνδρες του Σώματος, ωστόσο, οι ίδιοι οι πυροσβέστες για άλλη μια χρονιά έχουν μπει στη μάχη με τις φλόγες ανοχύρωτοι.
Εκτός από τις φωτιές αντιμετωπίζουν την έλλειψη πρόληψης, την απουσία ενιαίου σχεδιασμού και τη συνειδητή απαξίωση της Δασικής Υπηρεσίας. Παράλληλα, την υποχρηματοδότηση της Πυροσβεστικής. Επιπλέον, δουλεύουν εξαντλητικά - σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και επί ένα 24ωρο ή και παραπάνω - χωρίς ρεπό εξαιτίας των ελλείψεων, περιμένοντας να πληρωθούν τα 27 ευρώ για το 8ωρο, που τα περιμένουν ακόμα και ένα χρόνο.
Οι οργανικές θέσεις της Πυροσβεστικής είναι συνολικά 12.776. Από αυτές, οι περίπου 3.500 είναι κενές! Παρ' όλα αυτά, η πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος προχώρησε στην ίδρυση νέων υπηρεσιών, όπως, οι 6 Βιομηχανικές Περιοχές, οι 6 ΕΜΑΚ, τα 13 Συντονιστικά Κέντρα, οι 13 περιφερειακές διοικήσεις και οι διάφορες επιτελικές υπηρεσίες. Οι θέσεις αυτές δεν καλύφθηκαν με νέους πυροσβέστες αλλά με άνδρες που ανήκαν στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της κάθε περιοχής. Οι 6 ΕΜΑΚ που κανονικά, ως οργανική δύναμη, έχουν 900 άνδρες (150 η καθεμία), καλύπτονται από τους άνδρες της υπηρεσίας της περιοχής, δηλαδή περίπου 70.
Αλλο ένα παράδειγμα είναι πως η υπηρετούσα δύναμη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαμίας ενώ φτάνει - στα χαρτιά - τους 74 άνδρες, στην πραγματικότητα, αυτοί που απομένουν στις βάρδιες για την κάλυψη της μάχιμης υπηρεσίας είναι 48.
Ας μην ξεχνάμε πως ο αριθμός των νεοπροσλαμβανόμενων πυροσβεστών δεν μπορεί να καλύψει ούτε αυτούς που θα συνταξιοδοτηθούν μέσα στο τρέχον έτος (553 έναντι 700 αποχωρήσεων).

Διαβάστε ολόκληρο στο ενδιαφέρον άρθρο στον ΡΊΖΟΣΠΑΣΤΗ

Σ.Δ: Το παραπάνω άρθρο είναι πολύ ενδιαφέρων και προτείνω να διαβάσετε όλη την 18 σελίδα της εφημερίδας γιατί έχει σχέση με τις δασικές πυρκαγιές.
Παίρνοντας αφορμή από το άρθρο αυτό και στο σημείο που αναφέρετε στην υπερεργασία θα ήθελα να σας πω κάτι που γίνετε τις 2 τελευταίες ημέρες και το έμαθα σήμερα κυριολεκτικά ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ.
Έμαθα λοιπόν ότι κάλεσαν επιφυλακή συμβασιούχους πυροσβέστες ενώ δεν υπήρχε πραγματικό συμβάν όπως ορίζετε από την ΣΣΕ 2008, επειδή λέει είχε 4άρι.
Αυτό όμως που με εξόργισε πραγματικά είναι ότι "οι δικοί μας" "έβγαλαν και γλώσσα" γιατί τους χαλάσαμε λέει το αλισβερίσι με τους διοικητές για κάνα ρεπουδάκι παραπάνω.
Αν είναι δυνατόν ρε παιδιά !!! Αν δεν προστατεύσουμε εμείς οι ίδιοι αυτά που έχουμε κερδίσει με κόπο ποιός περιμένετε να το κάνει, η Υπηρεσία;;; Αυτή την δουλειά της να κάνει και άντε γεια για να μην πώ κάτι άλλο....

ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ
ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ,
δηλ. πυρκαγιά
ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ 3ΑΡΙΑ ΚΑΙ 4ΑΡΙΑ.

Να καταγγέλλετε στα σωματεία σας οτιδήποτε πέφτει στην αντίληψή σας και καταπατά τα εργασιακά μας δικαιώματα. Οι μόνιμοι συνάδελφοι μιλούν για υπερεργασία και μέσα από τα συνδικαλιστικά τους όργανα ορθά το καταγγέλλουν και μερικοί συμβασιούχοι συνάδελφοι μας παροτρύνουν "να κλείσουμε τα μάτια" σε κάτι τέτοιο ;;; ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ;;;;


25 Ιουλίου 2009

Πυρκαγιές σε όλη την Χώρα.

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα στις 5 περίπου το απόγευμα στους Ελαιώνες ανάμεσα στο Πανόραμα και την Πυλαίας στην Θεσσαλονίκη σε μικρή απόσταση από το Δάσος του Σέϊχ Σου.
Τα αίτια της πυρκαγιάς μέχρι στιγμής είναι άγνωστα, ενώ εκδηλώθηκε μέσα σε κατοικημένη περιοχή (ανάμεσα σε κατοικίες) στην άκρη του οικισμού σε 2 σημεία.
Στην περιοχή έσπευσε άμεσα το περιπολικό του 3ου Π.Σ. και το περιπολικό του πεζοπόρου της 2ης ΕΜΑΚ που βρίσκονταν στην περιοχή ενώ κατέφθασαν άμεσα και άλλα 4 οχήματα με αποτέλεσμα να την ελέγξουν άμεσα και να λήξη το συμβάν μέσα σε μία ώρα.
Λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς αύριο στον Νομό μας αλλά και σε όλη την Χώρα με 3αρια και 4άρια η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι σε αυξημένη ετοιμότητα.
*****************************************

Πυρκαγιά μικρής έκτασης, αλλά αυξημένου κινδύνου, από κολόνα της ΔΕΗ...ξέσπασε κατά τις 12:00 το μεσημέρι σε οικόπεδα, στον Άγιο Παντελεήμονα Αναβύσσου.
Η φωτιά έγλειψε κυριολεκτικά δύο σπίτια. Τα χόρτα στα οικόπεδα ξεπερνούσαν σε ύψος τα 2 μέτρα.
Ευτυχώς δεν έπνεας άνεμοι στην περιοχή και με την άμεση και ισχυρή επέμβαση της Πυροσβεστικής η φωτιά περιορίστηκε και έσβησε πλήρως, σε λιγότερο από μία ώρα από την εκδήλωσή της.
Ήθελα να ήξερα οι δήμαρχοι και η πυροσβεστική δεν μπορούν να βάλουν κάνα ΠΡΟΣΤΙΜΟ σε αυτούς τους ανεύθυνους που δεν καθαρίζουν τα οικόπεδά τους;
*****************************************

Εξακολουθεί να μαίνεται η πυρκαγιά στο δήμο Αλμυρού Βόλου. Στην περιοχή βρίσκονται 4 οχήματα της Πυροσβεστικής με 12 πυροσβέστες και 2 αεροσκάφη.
Σε εξέλιξη παραμένει και η φωτιά στην περιοχή Μεταξάδα του δήμου Γαργαλιάνων Μεσσηνίας. Επί τόπου είναι 13 οχήματα με 39 πυροσβέστες, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Εν τω μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή στη θέση «Μεσάδα» ανάμεσα στο δάσος Σελάκανο και στις Μάλες στο Ηράκλειο Κρήτης.

ΠΗΓΗ (για το τελευταίο): ΣΚΑΪ

Γενική Επιφυλακή Πυροσβεστικού Προσωπικού (έγγραφο της ΕΑΚΠ)

ΑΘΗΝΑ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Αρχιπύραρχο Φλώρο Ιωάννη
.

Κύριε Διοικητά.
Με την από 23/7/09 Ημερήσια Διαταγή σας θέσατε όλη την υπάρχουσα δύναμη του μόνιμου πυροσβεστικού προσωπικού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε Γενική Επιφυλακή για την αντιμετώπιση όπως αναφέρεται σε αυτήν της μεγάλης πυρκαγιάς στο Μοσχοπόδι Θηβών.
Γνωρίζεται όμως πολύ καλά πως όταν:
* Τίθεται σε Γενική επιφυλακή το σύνολο του μόνιμου προσωπικού συμπεριλαμβανομένου και όσων είναι σε ημερήσια ανάπαυση για την αντιμετώπιση ενός συμβάντος, χωρίς να έχει γίνει πρώτα ορθολογική εκτίμηση και ταξινόμηση τόσο των εν ενεργεία δυνάμεων όσο και των εφεδρικών σε σχέση με το μέγεθος και την φύση του συμβάντος.
* Στέλνονται χωρίς ιδιαίτερη αξιολόγηση των πραγματικών δεδομένων υπερβολικές πυροσβεστικές δυνάμεις από άλλες περιοχές παραβλέποντας τους σοβαρότατους κινδύνους που εγκυμονεί το γεγονός αυτό για την πυρασφάλεια των περιοχών αυτών στην βάση εφαρμογής της χρόνιας αλλά λανθασμένης από κάθε άποψη στρατηγικής που πλήρωσε ακριβά κατά το παρελθόν η χώρα μας και ο ελληνικός λαός ειδικότερα.
* Διατηρούνται στο τόπο του συμβάντος στο σύνολο τους αυτές οι υπέρμετρες δυνάμεις ακόμη και μετά το πέρας της καταστολής του όπως και σε αυτήν του Μοσχοποδίου.
* Διατηρείτε το σύνολο της δυνάμεων του μόνιμου προσωπικού της περιφέρειας σε επιφυλακή ακόμη και μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς αξιοποιώντας το για κάλυψη περιπολικών και πάγιες ανάγκες σε αντίθεση με τα ισχύοντα, με αποτέλεσμα να υπάρχει σωματική και ψυχολογική καταπόνηση χωρίς λόγο με ότι σημαίνει αυτό για τον βαθμό ετοιμότητας και καταλληλότητας που πρέπει να διακατέχει τις πυροσβεστικές δυνάμεις.
* Το μέτρο της επιφυλακής που διατάξατε αφορά μόνο το μόνιμο προσωπικό, για τον λόγο ότι η αλόγιστη υπερεργασία που υποχρεώνεται να εργαστεί κατ΄ εντολή σας δεν στοιχίζει ούτε ένα ευρώ στην πολιτεία πέραν τον ανάλογων ρεπό που έχουν να λαμβάνουν οι πυροσβέστες (όποτε οι συνθήκες το επιτρέψουν) ως αποτέλεσμα της μη εφαρμογής για το ένστολο προσωπικό του Π.Σ. των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας.
* Για τους συμβασιούχους πυροσβέστες όμως (και ευτυχώς για αυτούς ) που ισχύει η εργατική νομοθεσία όχι μόνο δεν εφαρμόζεται το μέτρο της επιφυλακής αλλά ακριβώς λόγω της μη χορήγησης ανάλογων κονδυλίων για την υπερεργασία τους και κυρίως την νυχτερινή δεν τους ορίζεται καν για εκτέλεση νυχτερινής βάρδιας!!

Διαβάστε όλο το έγγραφο εδώ

23 Ιουλίου 2009

Σύντομα Νέα...

Αναβλήθηκε η αυριανή συνάντηση στον ΟΜΕΔ για την Σ.Σ.Ε. 2009 με υπαιτιότητα του Δημοσίου (ΥΠ.ΟΙΚ.) διότι πήραν άδεια οι υπεύθυνοι !!!!
***********************************
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ !!! Ξαφνικό ενδιαφέρον επέδειξαν 6 βουλευτές του Κυβερνώντος κόμματος καταθέτοντας ερώτηση στην βουλή για την Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ.
Οι βουλευτές είναι κ. Θαλασσινός, κ. Κασαπίδης, κ. Καρπούζας, κ. Τσιάρας, κ. Σταυρογιαννάκης και ο κ. Χαρακόπουλος του οποιου ήταν και η πρωτοβουλία.
Η Ερώτηση που απευθύνετε στους Υπουργούς Εσωτερικών και Απασχόλησης είναι η εξής: " Προτίθεστε να εξετάσετε τη δυνατότητα εξεύρεσης του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου, ώστε να αποκατασταθούν εργασιακά οι συμβασιούχοι;"
Και ρωτάω τώρα εγώ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ ;;; Τις απαντήσεις σε αυτού του είδους τις ερωτήσεις τις γνωρίζουμε πολύ καλά, χρειαζόταν να προστεθεί μία ακόμα;;;
Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με την ερώτηση στην σελίδα της ΠΟΣΠΥΔ η οποία και ζήτησε συνάντηση με τον κ. Χαρακόπουλο.
**********************************
Ο πολυαγαπημένος μας Αν. ΥΠ.ΕΣ. κυρ. Μαρκόγιαννος τα έψαλλε στον Κοντοκώστα για την αδράνεια που επιδεικνύει σε πολλά θέματα που απασχολούν τους συμβασιούχους πυροσβέστες (ταυτότητες, ΣΣΕ κ.α)
Σε αυτόν (Μαρκόγιαννο) άραγε τα έψαλλε κανείς;;;
**********************************
"Από μέσα" έμαθα ότι η μέχρι τώρα στάση του ΑΠΣ στηρίχτηκε στο γεγονός ότι ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΜΑΣ την οποία και τροφοδότησε με διαφόρους τρόπους.
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΣΕ ΑΥΤΟ
και τώρα αναζητούν δίαυλο επικοινωνίας με την ΠΟΣΠΥΔ ώστε να διευθετηθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα θέματα που αφορούν τα ωράρια χωρίς πάλι όμως να υποχωρούν στην αδιάλλακτη στάση τους σε διάφορα θέματα.
Φυσικά η απάντηση ήταν: ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ ΣΕ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΣ που αφορά άμεσα το εργασιακό μας, ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑΤΕ ΤΗΝ ΣΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ και πάρα πολλά άλλα.
Όταν τακτοποιηθούν όλα αυτά τότε θα συζητήσουμε.

Με λίγα λόγια, 10 BOFFOR πνέουν στο ΑΠΣ...
**********************************
"Μαγειρεύετε" μαθαίνω, (όχι από την πολιτική ηγεσία) η πρόωρη αποχώρηση (τον Σεπτέμβριο) του Κοντοκώστα για να αναλάβει την θέση του ο κύριος με το μουστάκι που είχε πει σε συναδέλφους στην Εύβοια " δεν θα προλάβετε να φάτε σύκα" υπονοώντας την απόλυση μας καθώς και πάρα πολλά άλλα που θα τα πούμε εν καιρό.
Το ΚΥΣΕΑ αν γίνει αυτό υποχρεούται να δει εάν ο επόμενος στην σειρά για Αρχηγός είναι νεότερος από τον Υπαρχηγό, τότε αυτός θα πάρει και την θέση του Αρχηγού και ο Υπαρχηγός αυτομάτως αποστρατεύεται !!!
Οπότε ο κύριος με το μουστάκι θα είναι ο Νο 1 !!!
"Το φαγητό θα τους καεί" από ότι όμως φαίνεται
και θα μείνουν με την όρεξη !!!

Πυρκαγιά στην Ανάβυσσο.

Η φωτό είναι από το συμβάν.
Πριν από 45 λεπτά περίπου ξέσπασε πυρκαγιά πίσω από το Γυμνάσιο Αναβύσσου στην περιοχή Ελαιώνας σε ξερά χόρτα.
Η Φωτιά είχε γρήγορη επέκταση και ήταν "ακατάστατη" λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή (7 με 8 μποφόρ).
Κινδύνευσαν σπίτια και οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο καταβάλουν προσπάθειες για να τα προστατεύσουν.
Στην περιοχή έσπευσαν και ενισχύσεις από όμορους σταθμούς.
Αυτήν την ώρα γίνονται και οι πρώτες ρίψεις νερού από ελικόπτερο.
Η πυρκαγιά βρίσκετε σε ύφεση αυτή την στιγμή και οι άνεμοι έχουν κοπάσει.
Σε ύφεση και οι πυρκαγιές σε Εύβοια και Ηλεία.

22 Ιουλίου 2009

Πυρκαγιές σε Εύβοια και Αχαΐα.

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009, 21:30
Δεν κινδυνεύουν πλέον τα χωριά Περιβόλια, Δάφνη και Νεοχώρι από τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην Εύβοια.
Ωστόσο η φωτιά μάινεται ακόμη και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 24 οχήματα με 60 πυροσβέστες και 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Πριν από λίγη ώρα φωτιά ξέσπασε και στην περιοχή Κουνουπέλι στην Αχαΐα, σε δασική έκταση. Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν 20 οχήματα με 40 πυροσβέστες και 33 άτομα πεζοπόρο.
Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 15:30 η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 14:20 σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Νέα Ζωή της Μάνδρας Αττικής.
Στις προσπάθειες κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 24 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε 15 περιοχές

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) αύριο Πέμπτη στις περιοχές: Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Εύβοιας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Αργολίδος, Λακωνίας, Κυκλάδων, Λέσβου, Χίου , Σάμου, Ικαρίας, καθώς και την περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Οι κρατικές υπηρεσίες καθώς και οι Οργανισμοί Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, των προαναφερόμενων περιοχών, ενημερώθηκαν ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Από τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας καλούνται οι πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Σ.Δ: Αυτήν την ώρα στο Υπουργείο Εσωτερικών λαμβάνει χώρα έκτακτη συνεδρίαση υπό την εποπτεία του Αν. Υπουργού Εσωτερικών κ. Μαρκογιαννάκη για τα μέτρα επιφυλακής που θα πρέπει να ληφθούν για τις επόμενες ημέρες οι οποίες και αναμένονται ιδιαίτερα δύσκολες.

Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα υπάρξει ύφεση στα πύρινα μέτωπα και ας ευχηθούμε ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ να επιστρέψουν ασφαλείς στα σπίτια τους χωρίς ούτε μία γρατζουνιά.

20 Ιουλίου 2009

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σεΐχ – Σου - Διαρκής εγρήγορση για τις πυρκαγιές.

Η Νομαρχία Θεσσαλονίκης έχει εκδόσει απαγόρευση κυκλοφορίας για πεζούς και οχήματα στο περιαστικό δάσος του Σεΐχ-Σου από τις 21.00 σήμερα το βράδυ, μέχρι αύριο το πρωΐ.
Αύριο πολύ καλύτερα τα πράγματα για όλη την Βόρειο Ελλάδα με Μεσό Κίνδυνο πυρκαγιάς ( 2 ). Θα χειροτερεύσουν όμως σε όλη την Κρήτη που θα έχει 4άρι.
*****************************************************

Επίσκεψη Καραμανλή στη βάση των πυροσβεστικών αεροσκαφών στην Ελευσίνα.
Στο σημαντικό ρόλο των πυροσβεστών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη βάση των πυροσβεστικών αεροσκαφών, στην Ελευσίνα. "Επιτελείτε πολύ σημαντικό έργο, η πολιτεία στέκεται αρωγός στις πρσπάθειές σας", τόνισε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: "Στις μέρες μας η προστασία του περιβάλλοντος προβάλλει ως πρωταρχική και κυρίαρχη ανάγκη για τη διατήρηση, πριν απ' όλα, της ποιότητας της ζωής στον πλανήτη. Οφείλουμε λοιπόν όλοι μας να είμαστε σε διαρκή εγρήγορση. Κι εκεί που χάνεται από πυρκαγιές μια δασική έκταση, να προχωράμε άμεσα - όπως άλλωστε κάνουμε - σε όλες εκείνες τις ενέργειες, που διασφαλίζουν ότι εκεί που ήταν δάσος, θα ξαναγίνει δάσος". Ακόμα, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι η συμβολή των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων στην άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών είναι καθοριστική, τόνισε ότι οι πιλότοι και το τεχνικό προσωπικό δίνουν παραδείγματα ηρωισμού και προσφοράς και πρόσθεσε ότι "η πολιτεία και η κυβέρνηση βρίσκονται και θα βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό σας επιλύοντας, στο μέτρο του δυνατού, προβλήματα που υπάρχουν".
Σε όλους όσοι και αυτό το καλοκαίρι σηκώνουν το βάρος της προστασίας των δασών μας, το μήνυμα που στέλνω είναι απλό και σαφές: είμαστε μαζί σας, σας στηρίζουμε, σας εμπιστευόμαστε",
κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλο το ενδιαφέρον άρθρο στον ΣΚΑΪ

ΗΧΗΤΙΚΟ με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού και τις καταγγελίες της ΕΑΚΠ.

Επίδομα Αδείας και Αποζημιώσεις Υπερωριών και Νυχτερινών.

Με το υπ΄αρίθμ. 37849 οικ.Φ.504.22/16-7-2009 έγγραφό του το ΑΠΣ δίνει εντολή, στέλνοντας τις καταστάσεις στις Υπηρεσίες, για την καταβολή του "Επιδόματος Αδείας 4ου - 6ου εποχικού προσωπικού έτους 2009". Οπότε και εντός τις εβδομάδας θα μας καταβληθεί.

Με το υπ΄αρίθμ. 37954 οικ.Φ.504.22/16-7-2009 έγγραφό του το ΑΠΣ στέλνει τις καταστάσεις στις Υπηρεσίες, "αποζημιώσεων υπερωριακής και νυχτερινής απασχόλησης (Κυριακών και εξαιρέσιμων και εκτός έδρας μετακινήσεων μηνών Απριλίου και Μαΐου, εποχικού προσωπικού)." Ζητά αφού ελεγχθούν και υπογραφούν να να επιστρέφουν άμεσα στο ΑΠΣ "ώστε να σταλούν για ενταλματοποιήση στην υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου."

Μεγάλες φωτιές στον Καναδά – Εκκενώθηκαν περιοχές.

Μεγάλες φωτιές μαίνονται τα τελευταία 24ωρα στον Καναδά, οδηγώντας τις αρχές στην εκκένωση περιοχών από τους κατοίκους τους. Περισσότεροι από 17.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να οδηγηθούν σε ασφαλή καταφύγια. Τα αίτια για τη φωτιά δεν έχουν γίνει γνωστά, ενώ σε μία ανάλογη κατάσταση το 2003, 240 σπίτια είχαν παραδοθεί στις φλόγες.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.

ΠΗΓΗ: newsblog.gr

19 Ιουλίου 2009

4άρι αύριο στον Νομό Θεσσαλονίκης.

Τα μάτια σας 14 συνάδελφοι Πολύ Υψηλός ο Κίνδυνος Πυρκαγιάς αύριο στο Νομό μας και στην Χαλκιδική.
Φυσικά και η Αττική και η Εύβοια δεν πάνε πίσω.

18 Ιουλίου 2009

Ευχάριστα Νέα για την Συνάδελφο.

Μετά από αρκετή ώρα στο χειρουργείο η κόρη της συναδέλφου μας Κωνσταντίνας Πανταζή, Ξένια, βγήκε νικήτρια και η κατάστασή της έχει σταθεροποιηθεί.
Αύριο θα έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και με την βοήθεια του Θεού.
Η Ξένια γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι που χάρη στην ευαισθησία του κόσμου θα έχει κοντά την μανούλα του.
Ή συνάδελφος Κωνσταντίνα ευχαριστεί όλους όσους ανταποκρίθηκαν άμεσα και βρεθήκανε κοντά της στην δύσκολη αυτή στιγμή που περνάει.


ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ
ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ,
ΚΟΡΗ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΗ,
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΟΥ!!!!

Συνάντηση του Σωματείου Α.Μ.Θ με τον Μαρκογιαννάκη.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ 17/07/2009
ΑΡ.ΠΡΩΤ. 118

Σήμερα Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009 ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Π.Υ Κομοτηνής κατά την περιοδεία του στη Θράκη.
Το προεδρείο αλλά και μέλη του Σωματείου μας παραβρεθήκαμε από το πρωί στην Υπηρεσία της Κομοτηνής για να συναντήσουμε τον Υπουργό και να του εκφράσουμε τους προβληματισμούς μας, όσον αφορά στη στασιμότητα επίλυσης του εργασιακού μας .
Ο κ. Μαρκογιαννάκης μετά από την υποδοχή του Περιφερειάρχη Π.Δ.Π.Υ Α.Μ.Θ Αρχιπυράρχου κ. Ρούφου και του Διοικητή της Π.Υ Κομοτηνής Πυράρχου κ. Παυλακάκη, χαιρέτισε όλους τους παρευρισκόμενους και ζήτησε να ακούσει τους προβληματισμούς και τις απόψεις όλων, σε θέματα υπηρεσίας που τους απασχολούν.
Η πρώτη κοινή συνάντηση (συμβασιούχων και μονίμων) έγινε στο προαύλιο της υπηρεσίας.
Στη συνέχεια ζήτησε ο κ. Υπουργός κατά ιδίαν συνάντηση με το προεδρείο αλλά και τα μέλη του Σωματείου μας καθώς και του Σωματείου του Νόμου Ροδόπης στο εσωτερικό της Υπηρεσίας η οποία και διήρκησε περίπου 30 λεπτά .
Το πρώτο ερώτημα που τέθηκε στο κ. Μαρκογιαννάκη ήταν η αθέτηση των δεσμεύσεων του περί τακτοποίησης του εργασιακού μας, στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας τον περασμένο Ιανουάριο.
Μας απάντησε ότι αυτά που είπε ισχύουν επικαλούμενος την πολιτική βούληση του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, αλλά υπάρχουν εμπόδια τα οποία πρέπει να ξεπερασθούν για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, αναφέροντας την υπάρχουσα οικονομική κρίση και την άρνηση του κ. Παπαθανασίου λόγω έλλειψης των αναγκαίων πιστώσεων την υπάρχουσα χρονική περίοδο, για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του Π.Σ .
Ένα ακόμα εμπόδιο που επικαλέστηκε είναι η άρνηση των μονίμων συναδέλφων στην απορρόφηση μας από το Σώμα.
Το δεύτερο ερώτημα που του θέσαμε ήταν πώς από μειονέκτημα έγινε πλεονέκτημα η οικονομική κρίση, και τι μεσολάβησε σε αυτό το διάστημα για να υπάρξει αυτή η διαφοροποίηση .
Βάση δημοσιεύματος άρθρου στον Ελεύθερου Τύπου που διέρρευσε από το Υπουργείο Εσωτερικών και το οποίο έκανε αναφορά στην υπάρχουσα λιτότητα από την οποία προκρίνεται η στελέχωση του Π.Σ με συμβασιούχους και όχι με την απευθείας πρόσληψη μονίμων πυροσβεστών, κάνοντας εκτενή αναφορά στον τρόπο πρόσληψής μας.
Σε αυτή την ερώτηση η απάντηση που πήραμε από τον κ. Μαρκογιαννάκη είναι ότι καταβάλλει προσπάθεια να κάμψη την άρνηση του Υπουργείου Οικονομίας, στηριζόμενη πάντα αυτή η προσπάθεια στο πλεονέκτημα που παρέχει η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων από συμβασιούχους πυροσβέστες.
Και αυτό λόγω του σχεδόν μηδενικού κόστους που θα κληθεί να καταβάλει το Υπουργείο Οικονομίας αλλά και της χαμηλής επιβάρυνσης του προϋπολογισμού, έχοντας το κράτος στην ουσία να καλύψει δυο ή τριών μηνών εργασία μας για την πλήρη απασχόλησή μας.
Επίσης μας ανέφερε ότι σε ερώτηση του Πρωθυπουργού για το θέμα το δικό μας, η απάντηση του Υπουργού ήταν ότι πρέπει να βρεθεί λύση και ότι είναι προς όφελος του κράτους η εργασιακή μας αποκατάσταση, και καταβάλλονται προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση .
Μετά από όλη αυτή την αναφορά, μας ανακοίνωσε ότι είναι στη φάση εξεύρεσης λύσης με κύριο άξονα να καλυφθούν όλες οι περιπτώσεις συναδέλφων εξασφαλίζοντας σχεδόν στο 100% την απορρόφησή μας .
Χωρίζοντάς μας σε κατηγορίες βάση των γραμματικών γνώσεων και άλλων κριτηρίων, έτσι όρισε ότι αυτοί που θα απορροφηθούν από το Π.Σ πρέπει να είναι απόφοιτοι λυκείου και η ηλικία τους να μην υπερβαίνει τα 38 με 40 έτη, η δεύτερη κατηγορία θα απορροφηθεί στην Αγροφυλακή και θα αφορά αυτούς που έχουν απολυτήριο Γυμνασίου με όριο ηλικίας μέχρι 45 χρονών , και τέλος η τρίτη κατηγορία θα απορροφηθεί στην πολιτική προστασία και θα αφορά αυτούς που έχουν απολυτήριο Δημοτικού χωρίς να τεθεί όριο ηλικίας.
Επανέλαβε ξανά ότι υπάρχει η ανάλογη πολιτική βούληση για την επίλυση του εργασιακού μας προβλήματος, άλλα υπάρχει η απαγόρευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο αφορά τις προσλήψεις άνω των 12000 ατόμων σε σύνολο για την Ελλάδα για το έτος 2009.
Όποτε το μόνο που μένει είναι να καταθέτουν φέτος σχέδια Προεδρικού Διατάγματος με γενναία μοριοδότηση, ώστε να γίνει εφικτή η πρόσληψη μόνο των δικών μας μελών.
Κάτι που συνεπάγεται ότι η πρόσληψή μας θα γίνει αρχές του 2010, συμφώνα με τα λεγόμενα του κ. Υπουργού.
Εξέφρασε την δυσαρέσκειά του και το επανέλαβε δύο τουλάχιστον φόρες όσον άφορα την κίνηση της Π.Ο.Σ.Π.Υ.Δ να αναρτήσουν την φωτογραφία τόσο την δική του όσο και του κ. Παυλόπουλου στο συμπαθέστατο τετράποδο στην τελευταία πορεία μας, παρόλα αυτά δεν κλείνει την πόρτα επικοινωνίας με εμάς, γιατί όπως μας ανέφερε θέλει να κλείσει το δικό μας θέμα με τον καλύτερο τρόπο τόσο για εμάς όσο και για εκείνον, όπως επίσης και για το σύνολο των ψηφοφόρων του νόμου του.
Ρωτήθηκε επίσης για το θέμα των υπηρεσιακών ταυτοτήτων και για την καταγγελία της Συλλογικής Σύμβασης, όπου μας είπε για το μεν πρώτο ότι προχωράει σε νομοθετική ρύθμιση, όσο για το δεύτερο ότι υπεύθυνο και υπόλογο είναι το Αρχηγείο του Π.Σ.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά τα λόγια του κ. Υπουργού μας απογοήτεψαν τόσο από την πλευρά των κριτήριων που, αν ισχύσουν αυτά έτσι ακριβώς όπως τα είπε, αφήνουν τα περισσότερα μέλη μας εκτός του Π.Σ , πράγμα απαράδεκτο, όπως επίσης και ότι αυτά τα έχουμε ακούσει άπειρες φορές και ποτέ δεν έχουν υλοποιηθεί και ούτε πιστεύουμε ότι θα υλοποιηθούν πότε.

Κύριοι συνάδελφοι τα συμπεράσματα δικά σας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Παπαναστασίου Ιωάννης
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Διαμαντάκης Αθανάσιος

Σ.Δ(με την άδεια του σωματείου Α.Μ.Θ.): Το πόσο τα λόγια του Αν. Υπουργού Εσωτερικών κ. Μαρκογιαννάκη μπορούμε να τα πάρουμε στα σοβαρά μας το έχει αποδείξει επανειλημμένα.
Αν δεν υπογράψω μονιμοποίηση (Π.Σ. Πολιτική Προστασία, Δασαρχεία άντε και Αγροφυλακή) ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΙΠΟΤΑ γιατί απλά είστε ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ.

Για μία φορά ακόμα αναφέρετε στους μόνιμους συναδέλφους (την προηγούμενη ήταν στο δικό μας σωματείο) "Ένα ακόμα εμπόδιο που επικαλέστηκε είναι η άρνηση των μονίμων συναδέλφων στην απορρόφηση μας από το Σώμα." και αναρωτιέμαι γιατί οι συνάδελφοι (μόνιμοι) και η Ομοσπονδία τους δεν βγαίνει να το διαψεύσει;;; Ή μήπως τελικά αυτό εμπεριέχει και μία δόση αλήθειας ;;;
Επειδή θέλω να πιστεύω ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα θα περιμένω - όπως και όλοι μας - τις επόμενες ώρες διάψευση από τα συνδικαλιστικά τους όργανα.
Για τον Αρχηγό τα έγραψα σε
προηγούμενο post, αυτός δεν πιάνετε.

ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΙΜΑ

ΣΥΝΆΔΕΛΦΟΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ Η ΞΕΝΙΑ ΠΑΝΤΑΖΗ ΣΟΦΡΩΝΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΊΟ ΚΑΙ Η ΖΩΉ ΤΗΝ ΚΡΈΜΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΛΩΣΤΉ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ.
ΑΣ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΑΝΤΑΖΗ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ.
ΤΗΛΈΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑΣ Πανταζή Κωνσταντίνα 6945256976

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ -ΚΥΠΡΟΣ 1974

17 Ιουλίου 2009

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ - ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΙΜΑ

Η συνάδελφος μας Πανταζή Κωσταντίνα
χρειάζεται ΕΠΕΙΓΌΝΤΩΣ ΑΙΜΑ
για κόρη της Ξένια Πανατζή Σοφρώνη
που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
στο Νοσοκομείο ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ στην Αθήνα
μετά από δύσκολο τοκετό.
Τηλέφωνο επικοινωνίας Πανταζή Κωνσταντίνα 6945256976
Συνάδελφοι όσοι μπορούμε ας βοηθήσουμε !!!!

Η Φωτιά Εφθασε στις αυλές στην Δροσιά Χαλκίδας.

Υπεράνθρωπες ήταν οι προσπάθειες των πυροσβεστών να σβήσουν την φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση λίγο μετά τις 5 την Πέμπτη στην περιοχή Κάτω Χάλια στην Δροσιά.
Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική υπηρεσία Χαλκίδας που έστειλε τέσσερα πυροσβεστικά με 12 πυροσβέστες στο σημείο... αφού έπνεαν δυνατοί άνεμοι που δυσκόλευαν το έργο της κατάσβεσης. Η φωτιά έφθασε μέσα στις αυλές των σπιτιών. Πυροσβέστες και κάτοικοι μπήκαν μέσα στις φλόγες για να περιορίσουν το μέτωπο.
Δείτε στο βίντεο πλάνα από την φωτιά καθώς και δηλώσεις από τον διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χαλκίδας Παναγιώτη Νίκα.

ΠΗΓΗ: evianews

15 Ιουλίου 2009

Ε ότι είναι "Αγαπημένοι" Φαίνεται από Μακρυά...

Βρε έπιασε καλοκαίρι και ο Μαρκογιαννάκης που να θυμάται το όνομα του προϊσταμένου του!
Μετά τη συνάντηση με την υφυπουργό της Βρετανίας που είχε, βγήκε για να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Τον ρώτησαν λοιπόν, τίνος ήταν... η απόφαση για την απομάκρυνση του Κοραντή.
Και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης απάντησε: "Ε, ήταν του... ήταν του..." Παιδιά βοήθεια κοινού!!!
Η βοήθεια ήρθε από τον δημοσιογράφο Βασίλη Γκαιντέ, που του είπε "του κυρίου Παυλόπουλου", ώσπου πήρε μπρος ο Μαρκογιαννάκης και μαζί με τον Παναγιώτη Στάθη- υπ. τύπου ΕΛ.ΑΣ- θυμήθηκε το όνομα!
Που να θυμηθεί το όνομα του υπουργού-προϊσταμένου του-, με τόσα που έχει στο μυαλό του;
Σ.Δ: Το διάβασα στο troktiko.
Είναι συγκινητικό το πόσο βαθιά είναι η αγάπη του ενός προς τον άλλον.... ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΑΑΑ !!!
Το κακό είναι ότι την πληρώνουν όσοι δεν φταίνε αυτή την.... "αγάπη" και στην προκειμένη ΕΜΕΙΣ

14 Ιουλίου 2009

Μεγάλη φωτιά στη Σιθωνία.

Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2009 20:04

Εκατοντάδες στρέμματα παρθένου πευκοδάσους καίγονται αυτή τη στιγμή τη Σιθωνία Χαλκιδικής.
Από τις φλόγες δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές ή τουρίστες σε κάμπινγκ και παραλιακούς οικισμούς, ωστόσο, λόγω των ισχυρών ανέμων, η πυρκαγιά αλλάζει συνεχώς μέτωπο, με αποτέλεσμα οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να μην μπορούν να την ελέγξουν.
Οι αρχές ενημέρωσαν τους υπεύθυνους παιδικής κατασκήνωσης στον Νέο Μαρμαρά για τον κίνδυνο η φωτιά να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί εκκένωση των εγκαταστάσεων, όπου παραθερίζουν περίπου 100 παιδιά ηλικίας πέντε έως 16 ετών.
Όπως δήλωσε στα "ΝΕΑ" ο διοικητής της Πυροσβεστικής στη Βόρεια Ελλάδα κ. Δημήτρης Φαφούτης, «το πύρινο μέτωπο ξεκίνησε από την κορυφογραμμή της χερσονήσου της Σιθωνίας, πάνω από το χωριό Τριπόταμος, μεταξύ της Λαγόμαδρας και του Νέα Μαρμαρά, σ’ ένα από τα ομορφότερα σημεία της Χαλκιδικής».
Το έργο των πυροσβεστών δυσχέραινε η πυκνή βλάστηση καθώς και ανυπαρξία δασικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών στην περιοχή, όπως καταγγέλθηκε στην εφημερίδα.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν περίπου 80 πυροσβέστες από όλα τα κλιμάκια του νομού, καθώς και 30 άτομα πεζοπόρου τμήματος.
Το μεσημέρι απογειώθηκαν από τη Θεσσαλονίκη τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα Καναντέρ και δύο ελικόπτερα, τα οποία έκαναν ρίψεις νερού μέχρι να πέσει το σκοτάδι.
Στην κατάσβεση συμμετέχουν επίσης δεκάδες εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι προσπαθούσαν με λάστιχα, κουβάδες και κλαδιά να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.
Πριν από λίγο οι πυροσβεστικές δυνάμεις περιόρισαν την πυρκαγιά σε χαράδρα πάνω από τον Ν. Μαρμαρά, ωστόσο οι φλόγες αναζωπυρώθηκαν, με αποτέλεσμα το πύρινο μέτωπο να κινείται ανατολικά, προς την άλλη πλευρά του δεύτερου ποδιού της Χαλκιδικής και συγκεκριμένα την περιοχή της Βουρβουρούς.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ ON LINE

Σ.Δ: Στην περιοχή επιχειρούν ακόμα πυροσβεστικά οχήματα που κατέφθασαν από Νάουσα, Βέροια, Γουμένισσα, Κιλκίς, Σιδηρόκαστρο, Κατερίνη και φυσικά αρκετά οχήματα από τον Νομό Θεσσαλονίκης
Το ενθαρρυντικό είναι ότι το
Ημερήσιο δελτίο πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για την αυριανή ημέρα στην περιοχή της Χαλκιδικής δίνει κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς 2 "ΜΕΣΗ".

Να φύγετε.... Να πάτε αλλού...

ΣΑΜΠΟΤΑΖ = δημιουργία εμποδίων στο έργο κάποιου.

Και ο σαμποτέρ ο γνωστός άγνωστος «συνάδελφος» Κοντοκώστας.
Δεν μπορώ να καταλάβω κυρ. Κοντοκώστα τι κομπλεξικά σύνδρομα σε διακατέχουν απέναντι στους συμβασιούχους πυροσβέστες.
Την θέση σου θα πάρουμε, το ψωμί από την οικογένεια σου θα κόψουμε ή απλά είσαι ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ;;;;

Γιατί σαμποτάρεις συνεχώς οτιδήποτε (καλό) πάει αν γίνει για εμάς;;;
Γιατί σαμποτάρεις συνεχώς το εργασιακό μας μέλλον;

Ελπίζω αυτή την φορά να καταλάβει ο Υπουργός ορισμένα πράγματα και γιατί τόσο καιρό φωνάζουμε.

Δεν Φεύγουμε, Εδώ θα Μείνουμε.....

5.500 ΕΜΠΕΙΡΟΙ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΝ:
ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ,
ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ,
ΤΑ ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ...
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ
ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ !!!

12 Ιουλίου 2009

Ενημέρωση Μελών από την ΠΟΣΠΥΔ 440.

Πυρκαγιά αυτή την στιγμή στην Κερατέα.

Στο Ντογάνι Κερατέας ξέσπασε πριν από μία ώρα, 12:45 περίπου, πυρκαγιά και καίει θαμνώδη έκταση και αγριελιές. Τα περισσότερα μέτωπα ελέγχονται αλλά το Δυτικό Μέτωπο έχει φύγει και κατευθύνετε προς την Ανάβυσσο χωρίς όμως να την απειλεί.
Στην περιοχή βρίσκετε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής και μόλις πριν 15 λεπτά έγινε και η πρώτη ρίψη από ελικόπτερο. Οι πυλώνες όμως υψηλής τάσης της Δ.Ε.Η. δυσχεράνουν το έργο των εναέριων μέσων.
Η φωτιά βρίσκετε αυτή την στιγμή σε χαράδρα στην οποία αδυνατούν να επιχειρήσουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής λόγω του φαινομένου της "καμινάδας". Ευτυχώς σύμμαχος τον συναδέλφων είναι η άπνοια.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι για δεύτερη φορά φέτος που έχουμε δασικό συμβάν στην περιοχή ενώ κάθε χρόνο καίγεται 2-3 φορές η περιοχή.
14:40
ΠΛΗΡΗΣ ΈΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ.

10 Ιουλίου 2009

Πέρασαν Δύο Χρόνια - ΑΘΑΝΑΤΟΙ !!!

Τετάρτη 11 Ιουλίου, Δοξαρό Ρεθύμνου, ώρα 14:15, Πυρκαγιά, Πυροσβεστική, Πεζοπόρο Κρήτης, Χαράδρα, 4 Συμβασιούχοι Πυροσβέστες, ΦΩΤΙΑ, ΘΑΝΑΤΟΣ, ΣΙΩΠΗ !!!!

Εποχικός Πυροσβέστης Κορομηλάς Νικήτας, ΑΠΩΝ.

Εποχικός Πυροσβέστης Μαρκάκης Στυλιανός, ΑΠΩΝ.

Εποχικός ΠυροσβέστηςΤζανάκης Ηρακλής, ΑΠΩΝ.

Τρις ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ όσοι και οι συνάδελφοι που ήταν τα πρώτα θύματα του Φονικού 2007. Τρις μαντινάδες με αποδέκτες !!!

Για τους Πολιτικούς & όλους αυτούς που μας θεωρούν "αγράμματους, κοντούς, και μεγάλους":

Δάκρυ μη βγει στα μάτια σου,
όντε θα με κηδένε,
γιατί 'ναι αισχρό στο θύμα ομπρός,
μάτια φονιά να κλαίνε.."


Για το Πυροσβεστικό Σώμα:

"Αμα ποθάνω να μη κλαίς
γιατί δε θα'χει αξία
εδά που ζω κ σ'αγαπω
δίνε μου σημασία!"


Γι΄αυτούς που δεν είναι πια κοντά μας:

"Γοργά σε πήρε ο Θεός,
σε ήθελε κοντά Του
για να σε κάνει άγγελο
στην εκλεκτή στρατιά Του."

Κοιτάξτε τις φωτογραφίες εσείς εκεί στα Υπουργεία και στις "Yψηλές Θέσεις".

Κοιτάξτε τες καλά και μετά

πηγαίνατε να κοιταχτείτε στον καθρέφτη....

ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ;;;;;

08 Ιουλίου 2009

Βγήκαν τα Εκτός Έδρας.


Τα εκτός έδρας έχουν ισχύ από 1 Απριλίου 2009 έως 31 Νοεμβρίου 2009 και είναι 36 ημέρες κατ΄άτομο.
Η διαταγή όπως βλέπετε έχει βρει στις 7 Ιουλίου 2009 δηλαδή στα μέσα σχεδόν της αντιπυρικής.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι βγήκε μετά από 5 ημέρες αφού η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη είχε καταθέσει στην Βουλή ερώτηση με θέμα "Καθυστέρηση έγκρισης πιστώσεων για τα εκτός έδρας των συμβασιούχων πυροσβεστών".
Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αν δεν γινόταν η ερώτηση τα εκτός έδρας, τους είχα ικανούς να τα βγάλουν τον Οκτώβριο.
Τι να πω... Κάλιο Αργά Παρά Ποτέ !!!

Βασικές Αρχές Ασφαλείας Προσωπικού σε Δασικές Πυρκαγιές.


Υπάρχει μία ακόμα σελίδα στο έγγραφο που συνεχίζει να αναφέρει απλά τους αποδέκτες.
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ, όπως αναφέρετε στην τελευταία σελίδα, ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΩΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ (ΟΛΟΙ).

Έχω δύο επισημάνσεις :
1η: Τα Μ.Α.Π δυστυχώς στην πλειοψηφία τους οι συνάδελφοι (μόνιμοι, εποχικοί, οι εθελοντές ότι έχουν το φέρουν και μπράβο τους) δεν τα χρησιμοποιούν και ιδικά το κράνος.
2η: Τι να χρησιμοποιήσουν τα οχήματα, την αυτοπροστασία ;;; Καλοοοοοοοο.
Αφού τα παλαιά δεν διαθέτουν και τα καινούργια σχήμα από την πολυμηνη παραμονή τους σε λιμάνια μέχρι να τα παραλάβει κάποιος, έχουν ακόμα αλάτι επάνω τους, οπότε για πια αυτοπροστασία μιλάμε.
Βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777