Click to get cool Animations for your MySpace profileΘΑΡΣΕΙΝ ΣΩΖΕΙΝ Click to get cool Animations for your MySpace profileΔΙΚΑΙΩΣ ΚΤΩ. (Να αποκτάς δίκαια) Click to get cool Animations for your MySpace profile

11 Αυγούστου 2009

Οταν ο Συμβασιούχος Πυροσβέστης Δεν Σβήνει Φωτιές στο Δάσος....

Όταν ο Συμβασιούχος Πυροσβέστης δεν σβήνει δασικές φωτιές ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΠΆΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΣΥΜΒΑΝΤΑ και φυσικά ΟΧΙ ΩΣ "ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ" αλλά κανονικά ως ΚΥΡΙΩΣ ΟΧΗΜΑ.
Ένα ακόμα τέτοιο παράδειγμα είναι και το παρακάτω:
Στις 18 Ιουλίου 2009 στο Δ.Δ. Δορκάδας του Δήμου Λαχανά στην Θεσσαλονίκη ξέσπασε φωτιά σε σπίτι στις 18:45 περίπου.
Το περιπολικό Λ-30 του Π.Κ. Λαγκαδά το οποίο περιπολούσε στην περιοχή εντόπισε έντονο καπνό μέσα από την κατοικημένη περιοχή, έσπευσε άμεσα αφού ανήγγειλε κανονικά το συμβάν στο Κέντρο ζητώντας παράλληλα ενισχύσεις.
Οι συνάδελφοι διαπίστωσαν ότι από την σκεπή μονοκατοικίας έβγαινε φωτιά η οποία προκλήθηκε από τον θερμοσίφωνα που βρισκόταν στο πατάρι του σπιτιού.
Αφού ασφάλισαν την πρόσβασή τους (διακοπή ρεύματος) προέβησαν άμεσα σε κατάσβεση η οποία ευτυχώς έγινε σε σύντομο διάστημα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ταβάνι αποτελούνταν από καλαμωτές (παλαιά κατασκευή) και εάν οι συνάδελφοι δεν επενέβαιναν άμεσα θα είχε καεί το σπίτι ολοσχερώς.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.

Τέτοιες επεμβάσεις, και πάρα πολλές άλλες από τους "βοηθητικούς", υπάρχουν καθημερινά σε όλη την Χώρα. Καλό είναι να αναδεικνύουμε τέτοια συμβάντα και όσο και αν δεν αρέσουν σε μερικούς ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ...

ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ
ΣΕ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΣΥΜΒΑΝΤΑ.

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΛΟΓΩ ΑΚΡΑΙΩΝ ΚΑΙΡΙΚΏΝ ΦΑΙΝΟΜΈΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΉ ΤΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΧΕΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ (αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων κ.α)

Όταν λοιπόν ο Συμβασιούχος Πυροσβέστης
δεν σβήνει δασικές πυρκαγιές,
ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ
και ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ.

Επίσκεψη Στ. Καλαφάτη σε πυροφυλάκια στο Σέιχ Σου.

Πυροφυλάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Σέιχ Σου επισκέφθηκε, το μεσημέρι, ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος ενημερώθηκε από αξιωματικούς της υπηρεσίας στη Βόρεια Ελλάδας για τα μέτρα πυροπροστασίας στο δάσος. Κατά την επίσκεψή του στο κεντρικό πυροφυλάκιο του Κέδρηνου Λόφου (στην φωτό), ο υπουργός μετείχε σε σύσκεψη, παρουσία του επιθεωρητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Β. Ελλάδας Δημήτριου Φαφούτη, με αντικείμενο τα μέτρα που έχουν ληφθεί σχετικά με την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση πιθανών πυρκαγιών μέσα στο δάσος, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Κεσαπίδης και ο διοικητής Π.Υ. Θεσσαλονίκης Ιωάννης Μπάκας.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που ακολούθησε, κατά το Α’ στάδιο επικινδυνότητας (δείκτης επικινδυνότητας 1,2,3) σε επίπεδο νομού Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε λειτουργία 18 περιπολικά και 10 πυροφυλάκια. Από αυτά, τα 6 περιπολικά κυκλοφορούν στο Σέιχ Σου, ενώ γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας βάρδιες σε 4 πυροφυλάκια. Επίσης, τρεις ομάδες των δέκα ατόμων πεζοπορούν καθημερινά στο δάσος (πεζοπόρο αερομεταφερόμενο τμήμα), ενώ κατά το Β’ στάδιο (βαθμός επικινδυνότητας 4) τα περιπολικά αυξάνονται κατά τέσσερα και οι αξιωματικοί γίνονται από δύο, τέσσερις που επιχειρούν μαζί με τους διοικητές των σταθμών (σύνολο οκτώ αξιωματικοί).
Αντίστοιχη αύξηση υπάρχει σε Ωραιόκαστρο, Λαγκαδά, Σταυρό και όπου αλλού χρειαστεί.
Σε επίπεδο νομού Θεσσαλονίκης, 198 άτομα (εποχικοί) στελεχώνουν το πεζοπόρο αερομεταφερόμενο τμήμα που υπάγεται στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και 95 άτομα στελεχώνουν τα περιπολικά.
«Έξι περιπολικά σε 24ωρη βάρδια περιπολούν μαζί με πεζοπόρα τμήματα στο χώρο του Σέιχ Σου και τις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερης επικινδυνότητας. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πρέπει και οφείλουμε να είμαστε σε επιφυλακή. Κι αυτό κάνουμε», δήλωσε ο κ. Καλαφάτης και πρόσθεσε: «Η ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος τους τελευταίους μήνες με 30 πυροσβεστικά οχήματα (σε επίπεδο περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας), η καλή συνεργασία με ΟΤΑ, η μείωση των χωματερών και η ενεργός συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, μέσω του εθελοντισμού, είναι βασικές παράμετροι πάνω στις οποίες έχουμε επενδύσει για την αντιμετώπιση και την καταπολέμηση του φαινομένου των πυρκαγιών. Ωστόσο, δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό. Οφείλουμε να είμαστε σε συνεχή επιφυλακή στην καρδιά του καλοκαιριού».

Διαβάστε όλο το άρθρο ΕΔΩ

Σ.Δ: Καλό είναι ο κύριος Υπουργός να κοιτάξει το Πυροφυλάκιο Π2 μέσα στο Σέιχ Σου (άραγε τον πήγαν από εκεί;) που είναι απλό κιόσκι αναψυχής και φυσικά δεν έχει το απαιτούμενο ύψος ( όπως άλλωστε και το Π7 στην Όσσα) και να βοηθήσει να γίνουν σωστά πυροφυλάκια όπου χρειάζονται.
Αξίζει να πούμε ένα μπράβο για την κατασκευή του Π1 που επιτέλους μετά από πολύ κόπο βάλανε καινούργιο φυλάκιο αλλά και πάλι εκεί που είναι δεν εξυπηρετεί καθόλου το Δάσος αφού η θέση τοποθέτησής του είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΑΘΟΣ.

Και Πάλι Φωτιά στην Κερατέα Χτές....

Και εκεί που όλα ήταν ήσυχα και νωχελικά και όλοι είχαμε πιστέψει ότι πέρασε η επικίνδυνη ώρα για εκδήλωση πυρκαγιάς, 16:10 αρχίζουν να ουρλιάζουν οι ασύρματοι για φωτιά στα Καλύβια Αττικής. Πανικός στην Π.Υ. Κορωπίου, της οποίας ευθύνη είναι τα Καλύβια. Κινητικότητα στην Π.Υ. Λαυρίου που ΠΑΝΤΑ κινητοποιείται μαζί με το Κορωπί για βοήθεια και το αντίστροφο.
Και εκεί που στήνονται οι εγκαταστάσεις, ζώνεται η φωτιά από γύρω και αρχίζουν οι μάχες κατά μέτωπο, αρχίζουν και ουρλιάζουν οι ασύρματοι πάλι για φωτιά... (κοιτάξτε, δεν κάνουμε πλάκα),... στο ΝΤΟΓΑΝΙ ΚΕΡΑΤΕΑΣ. Πάλι!!!!!! Δεν θυμόμαστε πια πόσες φορές έχει πάρει εκείνο το σημείο φέτος.
Πανικός στην Π.Υ. Λαυρίου. Και για να μην σας κουράζουμε με λεπτομέρειες θα σας πούμε δυο τρία ενδιαφέροντα που συνέβησαν.
Άδειασε (ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ όμως), ο σταθμός της Π.Υ. Λαυρίου. Αφού για να καταλάβετε τι έγινε, οι 2 τελευταίοι που έφυγαν τηλεφώνησαν σε συνάδελφο εκτός υπηρεσίας να έλθει για το τηλέφωνο, κλείσανε την πόρτα και φύγανε.
Επιχειρούσαν ταυτόχρονα, 2 CANADAIR, 1 SCORPIO, και μία Ακρίδα.
Η φωτιά ξκίνησε περίπου στοις 16:40 σε δύο μέτωπα ταυτόχρονα και ελέγχθηκε πλήρως μετά από μιάμιση ώρα περίπου.
Είδαμε τον Πρόεδρο του Σωματείου των Συμβασιούχων Πυροσβεστών της περιοχής τον συνάδελφο Μέγκουλη Γιώργο, εκτός υπηρεσίας να παίρνει μέρος στην κατάσβεση και να τραβάει μάνικα.
Είδαμε συνάδελφο μόνιμο Πυροσβέστη που μένει στην περιοχή, εκτός υπηρεσίας και χωρίς να έχει καλεστεί, με την στολή να παίρνει μέρος στην κατάσβεση.
Είδαμε εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος να είναι μέσα στο μέτωπο.
Και πολύ κόσμο της Πολιτικής Προστασίας επίσης
Συνέπεια όλων αυτών ήταν ο γρήγορος έλεγχος της Πυρκαγιάς, που έκαψε πάρα πολλά στρέμματα θαμνώδους έκτασης πλησιάζοντας επικίνδυνα εξοχικές κατοικίες.
Δοξασμένο το Όνομα του Χριστού μας, όλα πήγαν καλά.
Συνάδελφοι... Προσοχή. Παίζουμε την ζωή μας σε κάθε φωτιά.
Τα μάτια καρφωμένα στον συνάδελφό μας. Οποιοδήποτε χρώμα στολής και αν φοράει.

ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ συνάδελφο πίσω.
Ή μαζί, ή κανένας.
ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ
Οι φωτογραφίες είναι από το συμβάν.

Εσβηναν φωτιά δίπλα σε άσκαστες οβίδες!

Αποκαλυπτική καταγγελία της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών που χαρακτηρίζει εγκληματική αδιαφορία το γεγονός ότι έριξαν στη μάχη με τις φλόγες, πυροσβέστες που δεν γνώριζαν ότι επιχειρούσαν, κοντά σε πεδίο βολής του στρατού.
Εστειλαν πυροσβέστες να σβήσουν πυρκαγιά σε χώρο όπου βρίσκονταν άσκαστα βλήματα.
Το περιστατικό συνέβη στις 23 - 24 Ιούλη κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς στο Μοσχοπόδι Βοιωτίας. Η φωτιά ξέσπασε στις δύο το μεσημέρι και ελέγχθηκε μερικά την άλλη μέρα, νωρίς το πρωί.
Σύμφωνα με καταγγελία της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών «τα εντεταλμένα υπηρεσιακά όργανα έδειξαν εγκληματική αδιαφορία για την ασφάλεια της ζωής των πυροσβεστών και συγκεκριμένα: παρότι στην περιοχή της πυρκαγιάς υπάρχει πεδίο βολής, παρότι βρέθηκαν πλησίον του πεδίου βολής στο χώρο της πυρκαγιάς διάσπαρτες άσκαστες οβίδες και καθώς η πυρκαγιά πλέον ήταν υπό έλεγχο, χωρίς να διατρέχει κανένας κίνδυνος επέκτασής της, αντί να δοθεί εντολή άμεσης απομάκρυνσης από τον χώρο αυτό και να επιληφθεί άμεσα ο Στρατός, αντιθέτως δόθηκε εντολή από τους επικεφαλής να μπούνε πεζοπόρα τμήματα στο χώρο, με την προτροπή, μάλιστα, όποιοι πυροσβέστες δεν φοβούνται».
Παράλληλα, καταγγέλλεται πως για την κατάσβεση της φωτιάς απασχολήθηκαν δόκιμοι πυροσβέστες ως πεζοπόρα τμήματα. Οι δόκιμοι μόλις έχουν εισαχθεί στην σχολή πυροσβεστών και δεν έχουν πάρει ούτε την στοιχειώδη εκπαίδευση. Το ίδιο είχε συμβεί και πέρσι. Η ΕΑΚΠ αναφέρει ότι «η ευθύνη για το θέμα αυτό είναι αποκλειστικά πολιτική, γιατί θα έπρεπε να έχουν δοθεί με αφορμή τα γεγονότα της περσινής περιόδου, σαφέστατες εντολές μη αξιοποίησής τους σε συμβάντα».
Στην πυρκαγιά αυτή κηρύχτηκε γενική επιφυλακή, χωρίς λόγο. Η φωτιά αντιμετωπίστηκε από την πρώτη μέρα, αλλά παρόλα αυτά συνεχίστηκε η άφιξη οχημάτων από μακρινές υπηρεσίες της χώρας. Παρότι η πυρκαγιά είχε ελεγχθεί από το πρωί της επόμενης μέρας, μέχρι το τέλος της διατηρούνταν στο χώρο δύναμη 270 πυροσβεστών και η αποχώρησή τους άρχισε στις 25 Ιούλη. Οπως αναφέρει, το δελτίο Τύπου της ΕΑΚΠ, «ενώ τα πληρώματα των πυροσβεστικών οχημάτων ζητούσαν από τους επικεφαλής πιεστικά, να τους δοθούν εντολές για το πώς θα κινηθούν, αυτά παρέμεναν αδρανή για όλη τη διάρκεια της παρουσίας τους εκεί και πολλά από αυτά δίχως καμία εμπλοκή στο συμβάν».
Η ΕΑΚΠ αναφέρεται στη γενικότερη έλλειψη στρατηγικής διαχείρισης των συμβάντων που πρέπει να βασίζεται στα πραγματικά δεδομένα και φυσικά στην επαγγελματική επάρκεια και στην επιστημονική υποστήριξη. Αντί γι' αυτό «εφαρμόστηκε το σύστημα "πλημμύρα" όπως, πλέον, ειρωνικά χαρακτηρίζουν οι πυροσβέστες αυτή την τακτική». Δηλαδή, μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων από διάφορες υπηρεσίες της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να προκαλείται αλαλούμ συντονισμού, οι δυνάμεις αυτές να μην αξιοποιούνται καν στο συμβάν, ενώ δεν τις αναζητά κανείς, παρά μόνο οι υπηρεσίες που τις στερούνται.
Με χτεσινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συμβασιούχων Πυροσβεστών Πυρόσβεσης-Διάσωσης, καταγγέλλει ότι το πεζοπόρο τμήμα της Τρίπολης απασχολήθηκε σε φωτιά στην Καλαμάτα από τις 2.30 το μεσημέρι της ημέρας ανάληψης της βάρδιας μέχρι τις πέντε το απόγευμα της επομένης, παρόλο που είχε μεταβεί η πρωινή βάρδια για αλλαγή, κλείνοντας 24 και πλέον ώρες εργασίας.

ΠΗΓΗ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 Αυγούστου 2009

Σ.Δ: Συνάδελφοι μου έχουν πει παρόμοιο περιστατικό με άσκαστα βλήματα όταν πηγαίνουν υπηρεσία - πυρασφάλεια, σε βολές του Στρατού. Ανακαλύπτουν άσκαστα βλήματα συνεχώς μέσα στο καμένο. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε αυτές τις περιπτώσεις.
Καλό είναι σε οποιαδήποτε υποψία τέτοια να ενημερώνετε τους προϊσταμένου σας αλλά και τον Στρατό και να ΜΗΝ επιχειρείτε παρά μόνο όταν σιγουρευτείτε ότι είναι ασφαλές.

10 Αυγούστου 2009

4.000 στην Πυροσβεστική. Εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2009
Μετά την ανακοίνωση για πρόσληψη 563 υπαλλήλων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), στα «σκαριά» έχει τώρα το υπουργείο Εσωτερικών μία νέα προκήρυξη για περίπου 4.000 μόνιμους πυροσβέστες. Το μοντέλο που θα ακολουθηθεί είναι αντίστοιχο αυτού της διαδικασίας για τα ΚΕΠ, δηλαδή «κλειδί» για την πρόσληψη θα αποτελεί η προϋπηρεσία των υποψηφίων.
Έγκριση από την Κυβερνητική Επιτροπή αλλά και το οικονομικό επιτελείο περιμένει το υπουργείο προκειμένου να προχωρήσει σε έκδοση προκήρυξης για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα, αφού προηγηθεί νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα διασφαλίζεται η αυξημένη μοριοδότηση όσων έχουν ήδη απασχοληθεί σε αντίστοιχες υπηρεσίες.
Τον δρόμο για τη νέα αυτή προκήρυξη άνοιξαν οι δηλώσεις του ίδιου του υπουργού Εσωτερικών Π. Παυλόπουλου, όταν προ ημερών εξήγγειλε πως θα προχωρήσει στο άμεσο διάστημα η σχετική ρύθμιση για την πριμοδότηση των υπηρετούντων πυροσβεστών- υπάρχουν 5.500 εποχικοί υπάλληλοι στο Σώμα που υπηρετούν κατά μέσο όρον μία δεκαετία. Στην προκήρυξη που θα εκδοθεί, θα ακολουθηθεί το μοντέλο των ΚΕΠ και ως βασικό κριτήριο κατάταξης θα είναι η προσαύξηση κατά 55% των μορίων της προϋπηρεσίας για όσους έχουν συμπληρώσει 24 μήνες απασχόλησης ως πυροσβέστες. Παράλληλα θα προβλέπονται ειδικά όρια ηλικίας και η πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών είναι οι υποψήφιοι να μην έχουν υπερβεί το 45ο έτος (αν και ο νέος κανονισμός του Πυροσβεστικού Σώματος ορίζει το 35ο έτος) ώστε να καλυφθούν οι συμβασιούχοι οι οποίοι ύστερα από τόσα χρόνια προϋπηρεσίας δεν θα μπορούσαν να είναι μικρής ηλικίας. Όπως και σε άλλες προκηρύξεις της Πυροσβεστικής, οι άνδρες πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ως ικανοί Κατηγορίας Ι1 όσοι υπηρέτησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές και να μην έχουν εκπέσει από στρατιωτικό βαθμό, αποβληθεί ή απολυθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και Δημόσια Υπηρεσία για λόγους πειθαρχικούς ή υγείας. Παράλληλα, απαιτείται να μην έχουν καταδικασθεί με οριστική απόφαση για τέλεση ή απόπειρα μιας σειράς κακουργημάτων και να μην τελούν υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική), ούτε υπό επικουρική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική). Μεταξύ των βασικών προσόντων είναι για ορισμένες κατηγορίες και η κατοχή αδειών οδήγησης.
Επιπλέον μόρια προβλέπονται εξάλλου για όσους διαθέτουν γνώση ξένης γλώσσας, είναι πτυχιούχοι προγραμματιστές ή μηχανικοί Η/Υ Δημοσίων Σχολών επιπέδου Σχολής ΙΕΚ και άνω, καθώς και εφόσον υπηρέτησαν τη θητεία τους στις Ένοπλες Δυνάμεις ως έφεδροι αξιωματικοί ή στις Ειδικές Δυνάμεις με ειδικότητα αλεξιπτωτιστή ή υποβρύχιου καταστροφέα.
Μετά την υποβολή των δικαιολογητικών, οι υποψήφιοι, που διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα και τις προϋποθέσεις, θα κληθούν από το Πυροσβεστικό Σώμα να υποβάλουν τα δικαιολογητικά διορισμού ώστε να προχωρήσει η κατάταξή τους ως μόνιμοι.

Διαπραγματεύσεις.

Μεταξύ του υπουργείου και της Ομοσπονδίας των Συμβασιούχων Πυροσβεστών βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις σχετικά με τους όρους της προκήρυξης. Πρώτο σημείο που συζητείται είναι η πιθανότητα πρόσληψης ως μόνιμο προσωπικό και όσων εποχικών έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους. Γι΄ αυτούς προτείνεται να προβλεφθούν θέσεις στην Αγροφυλακή που, ούτως ή άλλως, έχει μεγαλύτερο όριο ηλικίας και οι υποψήφιοι μπορεί να είναι έως και 55 ετών.
Επίσης, ζητείται να μπορεί να κάνουν χρήση της αυξημένης μοριοδότησης και όσοι διαθέτουν προϋπηρεσία τουλάχιστον 18 μηνών στον ίδιο φορέα για τον οποίο θα υποβάλουν αίτηση. Παράλληλα, από την Ομοσπονδία γίνονται προσπάθειες ώστε να καλυφθούν και άλλα 1.300 άτομα από τους εποχικούς. Πρόκειται για 1.000 συμβασιούχους απόφοιτους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (εκ των οποίων 500 είναι απόφοιτοι δημοτικού και οι άλλοι 500 απόφοιτοι γυμνασίου). Με δεδομένο πως ο κανονισμός της Πυροσβεστικής ορίζει πως για την πρόσληψη μόνιμων εργαζομένων οι υποψήφιοι πρέπει να απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προτείνεται να υπάρξει ειδικός όρος στην προκήρυξη που να εξαιρεί τους συγκεκριμένους συμβασιούχους από το κριτήριο αυτό. Αντίστοιχο είναι το πρόβλημα και για τα υπόλοιπα 300 άτομα που έχουν ύψος κάτω του 1,70 μ. που προβλέπει ο κανονισμός και για τον λόγο αυτό χρειάζεται και σε αυτή την περίπτωση ειδική πρόβλεψη στην προκήρυξη. Ακόμη από το υπουργείο δεν έχει πάντως οριστικοποιηθεί εάν και ποιες από τις προτάσεις αυτές θα γίνουν δεκτές.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Τραυματισμός 2 συναδέλφων από ρήψη CANADER.


ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ και οι δύο συνάδελφοι έχουν ελαφρά τραύματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αδελφός ενός εξ αυτών το 2000 τραυματίστηκε κατά τον ίδιο τρόπο με εντολή για ρίψη από τον τέως Αρχηγό Φούρλα.

Η εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ" χτές.

ME φανερές, αλλά και «κρυφές» προσλήψεις ετοιμάζεται η ΝΔ για πρόωρες. Σώματα Aσφαλείας και Στρατός έχουν την τιμητική τους, καθώς είναι πιο εύκολο να παρακαμφθεί το ΑΣΕΠ.
Δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις πάνω και κάτω από το τραπέζι ρίχνει στη... μάχη η κυβέρνηση, προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο, ενώ τις τελευταίες μέρες βγάζουν μπροστά Αγροφύλακες, Δασοπυροσβέστες, Λιμενικούς, και Αστυνομικούς.
Το επιτελείο της Ρηγίλλης είναι προφανές ότι βρίσκεται σε προεκλογική τροχιά, καθώς βγάζει από τη φαρέτρα του «κλειστού τύπου» διαγωνισμούς για μόνιμες, εποχικές και με συμβάσεις έργου θέσεις, ενώ «μαγειρεύει» άλλες 100.000 θέσεις για να εγκλωβίσει ανέργους σε προγράμματα και Stage.
Συντονιστές της πρωτοφανούς αυτής εκστρατείας είναι κυρίως τα επιτελεία των υπουργείων Εσωτερικών και Απασχόλησης, τα οποία εδώ και μήνες εξαντλώντας όλα τα οικονομικά περιθώρια που υπάρχουν -παρά την κρίση- δημιουργούν δεκάδες χιλιάδες ευκαιρίες διορισμού, δημιουργώντας έναν νέο φαύλο κύκλο ανακύκλωσης ελπίδων.
Τις τελευταίες εβδομάδες η κυβέρνηση επιστρατεύει μεθοδικά και τις... ένστολες θέσεις, οι οποίες ενδείκνυνται για προεκλογικές προσλήψεις και δεν είναι καθόλου τυχαίο πως μετά το καλοκαίρι σχεδιάζεται η προκήρυξη έξι μεγάλων διαγωνισμών για 8.820 τέτοιες θέσεις. Πρόκειται για διαγωνισμούς με 4.000 στην Πυροσβεστική, 1.300 στην Αγροφυλακή, 2.200 στα Γενικά Επιτελεία Αεροπορίας και Ναυτικού, 320 στο Λιμενικό και 1.000 στη Δημοτική Αστυνομία.
Στους διαγωνισμούς αυτούς οι υποψήφιοι διορίζονται στη συντριπτική πλειονότητα από τα κομματικά γραφεία και όχι από τα μόρια που συγκεντρώνουν, αφού τους δίνεται η δυνατότητα με τις συνεντεύξεις και τα διάφορα ψυχομετρικά τεστ να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα.
Μπορεί πηγές από τα επιτελεία της Πυροσβεστικής και της Αγροφυλακής να δήλωσαν στο «ΕτΚ» πως δεν έχουν διατυπώσει ακόμη το αίτημα διενέργειας των διαγωνισμών, όμως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών διαμηνύει δεξιά και αριστερά πως οι προκηρύξεις θα «βγουν στον αέρα» το φθινόπωρο.
Αλλωστε παραμονές των εκλογών του 2007 είχε ανακοινωθεί η περιβόητη προκήρυξη για τους Αγροφύλακες, και δύο χρόνια μετά, την ίδια χρονική συγκυρία την ανασύρουν και πάλι ώστε να συντηρήσει τις φιλοδοξίες μονιμοποίησης χιλιάδων υποψηφίων της υπαίθρου. Ειδικά τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ έχει εκφραστεί υπέρ της κατάργησης της Αγροφυλακής, η κυβέρνηση «παίζει το χαρτί» της προκήρυξης, με την επιδίωξη να συσπειρώσει το εκλογικό της σώμα σε όλη την Περιφέρεια.

Διαβάστε περισσότερα στο ΕΘΝΟΣ

08 Αυγούστου 2009

Ότι να 'ναι...Όπως να 'ναι...

Και συνεχίζονται να γράφονται διάφορα περί μονιμοποίησης μας και μάλιστα στο συγκεκριμένο άρθρο γράφονται και ασυναρτησίες.
Ετήσια αποζημίωση 500 ευρώ ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα δεν θα παίρνουμε κάθε χρόνο. Μία φορά φέτος και πάει, ΤΕΛΟΣ.
Τα υπόλοιπα σας αφήνω να τα .... "ανακαλύψετε" μόνοι σας !!!

07 Αυγούστου 2009

Μονιμοποιουντα 4.000 "Εποχικοί Δασοπυροσβέστες"...ΞΑΝΑ !!!


Ρε τι μας λέτε;;;
Πάκη πρόσεχε τι βγάζεις στην δημοσιότητα ,εκτός και αν είναι "λάθος" του δημοσιογράφου τα κριτήρια "Λύκειο και ύψος".
Για να δούμε...

Ενημέρωση Μελών από την ΠΟΣΠΥΔ

Μέγαρα: 6/8/2009
Αριθμ. Πρωτ: 497

Προς ενημέρωσή σας διευκρινίζουμε τα παρακάτω:
α) Τις επόμενες ημέρες το πρωτόκολλο της ΠΟΣΠΥΔ συμπληρώνει τα 500 εισερχόμενα και εξερχόμενα έγγραφα που σημαίνει ότι 7 μήνες Χ 21 εργάσιμες ημέρες κάθε μήνα περίπου = 147 ημέρες. Από τα 500 έγγραφα περίπου τα 300 έχουν σταλεί προς Σωματεία που σημαίνει ότι κάθε ημέρα φεύγουν τουλάχιστον 2-3 έγγραφα και τα 2 περίπου είναι προς τα Σωματεία μέλη.
β) Παράλληλα η ΠΟΣΠΥΔ έχει παραβρεθεί είτε σε ενημέρωση μελών είτε σε Γενικές Συνελεύσεις χωρίς να έχουν καταγραφεί στις περισσότερες παρουσία του Προέδρου της ΠΟΣΠΥΔ κ. Κων/νου Παπαντώνη:
10/01/2009 Γ.Σ. Σωματείου Σαλαμίνας
25/01/2009 Γ.Σ. Σωματείου Αμαλιάδας
01/02/2009 Σωματείο Χανίων
15/02/2009 Γ.Σ. Δυτ. Ελλάδος
08/03/2009 Γ.Σ. Σωματείου Δυτ. Μακεδονίας
08/03/2009 Γ.Σ. Σωματείου Μαγνησίας
08/03/2009 Ενημέρωση μελών Τρίκαλα
15/03/2009 Γ.Σ. Σωματείου Στερεάς Ελλάδος
16/03/2009 Γ.Σ. Σωματείου Μεσσηνίας
22/03/2009 Γ.Σ. Σωματείου Λακωνίας
29/03/2009 Γ.Σ. Σωματείου Κορίνθου
23/04/2009 Ενημέρωση μελών 1ης ΕΜΑΚ
29/04/2009 Ενημέρωση μελών Οινόφυτα
15/05/2009 Ενημέρωση μελών Βίλια-Ελευσίνα
18/05/2009 Ενημέρωση μελών Λαμία
20/05/2009 Γ.Σ. Σωματείου Λακωνίας
21/05/2009 Ενημέρωση μελών Τρίπολη & Άργος
30/05/2009 Ενημέρωση μελών Χαλκιδικής
31/05/2009 Γ.Σ. Σωματείου Σερρών
31/05/2009 Γ.Σ. Σωματείου Θεσσαλονίκης
03/06/2009 Γ.Σ. Σωματείου Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης
05/06/2009 Ενημέρωση μελών 1ης ΕΜΑΚ
21/06/2009 Ενημέρωση μελών Τρίπολης & Λεβιδίου
25/06/2009 Ενημέρωση μελών Χαλκίδας , Ιστιαίας & Μαντουδίου
30/07/2009 Ενημέρωση μελών Αίγινας
31/07/2009 Γ.Σ. Σωματείου Μεγάρων
02/08/2009 Ενημέρωση μελών Αγρινίου
04/08/2009 Γ.Σ. Σωματείου Νοτιοδυτικής Ελλάδος
Περίπου σε 28 περιοχές στην Ελλάδα από 01/01 μέχρι 04/08/2009, δηλ. κάθε 10 ημέρες υπάρχει και μια παρουσία της ΠΟΣΠΥΔ πανελλαδικά.
γ) Παράλληλα είχαμε συναντήσεις μόνο με τους Υπουργούς ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. για το 2009:
16/01/2009 Αναπλ. Υπουργό ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη
17/01/2009 « «
23/01/2009 « «
26/01/2009 Υπουργό ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. κ. Πρ. Παυλόπουλο στο DIVANI ΚΑΡΑΒΕΛ
28/01/2009 Αναπλ. Υπουργό ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη
29/01/2009 « «
30/01/2009 Γ.Γ. Υπουργού κ. Μπίτσιο
31/01/2009 Αναπλ. Υπουργό ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη
12/02/2009 « «
16/02/2009 Υπουργό ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. κ. Πρ. Παυλόπουλο
19/02/2009 Αναπλ. Υπουργό ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη
05/03/2009 Υπουργό ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. κ. Πρ. Παυλόπουλο
09/03/2009 « «
11/03/2009 « «
12/03/2009 « «
17/03/2009 « «
20/03/2009 Γ.Γ. ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. κ. Μπίτσιο
21/03/2009 Αναπλ. Υπουργό ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη
24/03/2009 « «
31/03/2009 « «
01/04/2009 « «
02/04/2009 « «
30/04/2009 « «
04/05/2009 « «
06/05/2009 « «
15/05/2009 « «
30/05/2009 Γ.Γ. Υπουργού κ. Μπίτσιο Καρπενήσι
21/06/2009 Υπουργό ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. κ. Πρ. Παυλόπουλο Λεβίδι
26/06/2009 Υπουργό ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. κ. Πρ. Παυλόπουλο
02/07/2009 « «
10/07/2009 « «
28/07/2009 « «
04/08/2009 « «
δ) Συνολικά 17 συναντήσεις με τον κ. Μαρκογιαννάκη και 13 με τον κ. Παυλόπουλο, σύνολο 30 μέσα 7 μήνες, περίπου κάθε εβδομάδα βλέπουμε και τους επικεφαλείς των Υπουργών μας.
Συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε για μια ακόμα φορά ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Συνιστάται αναμονή, επιμονή και αγωνιστική ετοιμότητα. Τα εργασιακά προβλήματα είναι αρκετά ακόμα και ειδικά η επίλυση της εργασιακής αποκατάστασης είναι πολύ δύσκολη λόγω πολλών παρεκκλίσεων και ιδιαιτεροτήτων που έχει ο κλάδος μας (μόρφωση, ηλικία, προϋπηρεσία, στρατιωτικό, φοιτητές, ιατρικές εξετάσεις, αγωνίσματα κ.λ.π.)
Μην ξεχνάτε μέχρι 15/08 τις αιτήσεις ΠΟΣΠΥΔ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Παπαντώνης Κων/νος

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Φαραντάκης Αλέξανδρος

04 Αυγούστου 2009

Η ΣΣΕ 2009

Μπορείτε να δείτε την ΣΣΕ 2009
μέσω του RapidShere
ή του MegaUpload.

Θα σας παρακαλέσω πολύ επειδή το RapidShere δίνει μόνο 10 dowload's, όταν δεν θα ανοίγει πλέον, να μου στείλετε e-mail για να το ανανεώσω. Ευχαριστώ.

Υπογράφηκε η ΣΣΕ 2009.

Σήμερα η ΠΟΣΠΥΔ πήρε στα χέρια της την ΣΣΕ 2009.
Δυστυχώς ενώ ο ΟΜΕΔ είπε ότι θα την έστελνε ηλεκτρονικά τελικά δεν το έκανε και αυτή την στιγμή δεν την έχω στα χέρια μου.
Αναμένουμε να μας σταλεί πλέον μέσω ΦΑΞ από την ΠΟΣΠΥΔ σήμερα, το αργότερο αύριο και ελπίζω να την έχουμε και ηλεκτρονικά σύντομα.

Γνωρίζω σίγουρα ότι:


1. Έχουμε πάρει τα 500 ευρώ.
2.
Έχουμε πάρει την 12ωρη ανάπαυση (για όσους εργάζονται 7.5ωρο) με μία ντρίπλα αλλά Pablo Garcia της ΠΟΣΠΥΔ την τελευταία στιγμή.
3. και το ωράριο που θα είναι 7:00 -14:30 (Α φυλακή) και 14:30 - 22:00 (Β φυλακή).
Το ΑΠΣ και όσοι το "υποστήριζαν" με τον έναν και με τον άλλο τρόπο, δεν θα πω τι πήραν διότι δεν μου το επιτρέπει η ανατροφή μου.
Αναμένουμε λοιπόν....
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΑ
ΑΥΤΗ Η ΠΟΣΠΥΔ....
ΤΙΠΟΤΑ !!!!

02 Αυγούστου 2009

ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ - Απροστάτευτοι οι μισοί.

Με την ευγενική χορηγία δωρητή ντύνονται πλέον οι συμβασιούχοι πυροσβέστες, που μέχρι πρόπερσι στέλνονταν στα μέτωπα των πυρκαγιών με... βαμβακερές στολές, γάντια κηπουρικής και κράνη εργοταξίου.
Ακόμη και σήμερα, όμως, που ο χορηγός έχει εξασφαλίσει 11.000 στολές φτιαγμένες από ύφασμα 98-99% αντιπυρικό, υπάρχουν πυροσβέστες που δεν κατάφεραν να πάρουν καμία απ' αυτές και αρκούνται στις φθηνότερες στολές που είναι αντιπυρικές μόνο κατά 50%.
*Η καταγγελία προέρχεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συμβασιούχων Πυροσβεστών (ΠΟΣΠΥΔ), που αριθμεί 5.500 μέλη. Οπως αναφέρουν ο πρόεδρος Κων. Παπαντώνης και ο γενικός γραμματέας Αλ. Φαραντάκης, οι στολές που χορήγησε η Alpha Bank σε συνδυασμό με κάποιες που αφορούσαν μικρότερη παραγγελία της Πυροσβεστικής, «δεν μοιράστηκαν σωστά». Και αυτό είναι άνισο αφού πρόκειται για στολές διαφορετικής ποιότητας. «Αντί να πάρουμε μία από κάθε κατηγορία, υπάρχουν πυροσβέστες που πήραν δύο στολές της τράπεζας και άλλοι που πήραν δύο μόνο απ' αυτές που έφτιαξε η πολιτεία, οι οποίες καίγονται εύκολα», εξηγούν.
Και οι δύο στολές φτιάχτηκαν στο ίδιο εργοστάσιο, του Κ. Σιαμίδη, ο οποίος εξηγεί ότι τις προδιαγραφές τις θέτει κάθε φορά η Πυροσβεστική. Στην περίπτωση της δωρεάς υπογράφηκε τριμερής σύμβαση αλλά και πάλι με προδιαγραφές της Πυροσβεστικής. Ο ίδιος εξηγεί ότι οι προδιαγραφές αυτές βελτιώθηκαν πρόσφατα για όλες τις στολές, γι' αυτό επαναλαμβάνεται τώρα και ένας διαγωνισμός προμήθειας, που βρισκόταν σε εξέλιξη.
Το πρεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ, πάντως, έθεσε στη διάθεσή μας τα στοιχεία των διαφορετικών στολών που φορούν οι συνάδελφοί τους σήμερα, στις ετικέτες των οποίων φαίνεται η αναλογία του υλικού «aramid» (αλλιώς «nomex») που τις καθιστά αντιπυρικές. Εξηγούν επίσης ότι στους μόνιμους πυροσβέστες διατίθενται στολές μόνο 100% αντιπυρικές (από τις οποίες η ίδια τράπεζα δώρισε άλλα 11.000 κομμάτια).
Διευκρινίζουν, βέβαια, ότι από φέτος ο εξοπλισμός των συμβασιούχων περιλαμβάνει -πάλι χάρη στους χορηγούς- και ειδικά κράνη, μπότες, γάντια και αναπνευστική μάσκα.


ΠΗΓΗ:ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Τι άλλο θα ακούσω;;;;

Μετά και το δημοσίευμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ για την "Μονιμοποίηση" 4.000 Συμβασιούχων Πυροσβεστών σπάσανε τα τηλέφωνα στην ΠΟΣΠΥΔ, στο Δικηγορικό γραφείο των Νομικών συμβούλων της, ακόμα και το τηλέφωνο της δημοσιογράφου του άρθρου, από πρώην συναδέλφους που έφυγαν - παραιτήθηκαν από το Π.Σ. και πήγαν σε άλλες εργασίες.
Οι "πρώην" λοιπόν ζητάνε να βρουν τρόπους, για να λάβουν μέρος και αυτοί στον "επικείμενο" διαγωνισμό σαν ίσοι προς ίσους.
Από που και ως πού ρε παιδιά;
Φύγατε από το Σώμα και πήγατε κάπου ή επειδή πιστεύατε ότι θα ήταν καλύτερα και πολύ καλά κάνατε ή γιατί δεν πιστεύατε ότι θα γίνει κάτι με την Πυροσβεστική και ίσως εν μέρη να είχατε δίκιο (εγώ ακόμα φυλάω τα ρούχα μου να έχω τα μισά) - ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΜΕΙΝΑΜΕ -, και τώρα ζητάτε τι;;;;
Για να είμαστε λίγο σοβαροί...

01 Αυγούστου 2009

Κανόνες Υγείας και Ασφάλειας των Συμβασιούχων Πυροσβεστών

Μέγαρα, 31/7/2009
Αρ. Πρωτ. 481

ΠΡΟΣ:
Γραφείο κ. Πρωθυπουργούκ
κ. Υπουργό Εσωτερικών
κ. Αν. Υπουργό Εσωτερικών
κα. Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας
κ. Υφυπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Κανόνες Υγείας και Ασφάλειας των Συμβασιούχων Πυροσβεστών»

Αξιότιμοι Κύριοι και Κυρία,
Επανειλημμένα από τα χείλη τόσο τα δικά σας όσο και υπηρεσιακών παραγόντων των φορέων σας έχει ειπωθεί ότι οι κανόνες υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας είναι απαίτηση της εποχής μας και στόχος κάθε κοινωνίας με βασικές αρχές για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος.
Τα παραπάνω λόγια είναι ωραία και επικοινωνιακά αλλά επί της ουσίας δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα από εσάς στον τομέα της υγιεινής και ασφάλειας των συμβασιούχων πυροσβεστών και κατʼ επέκταση των μονίμων.
Συγκεκριμένα:

1. Όσον αφορά τις δράσεις που σχετίζονται με τον επιχειρησιακό τομέα, δηλαδή τις δραστηριότητες του προσωπικού που παρουσιάζουν εγγενείς ιδιαιτερότητες υπάρχει η υποχρέωση της πολιτείας σύμφωνα με το άρ.36 του Ν.1568/85 (ΦΕΚ 177 τ. Α΄) «Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων», το οποίο εξουσιοδοτεί την έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων για καθορισμό των σχετικών μέτρων προστασίας, με πρόταση του Υπουργού Εργασίας και του αρμόδιου Υπουργού και ύστερα από γνώμη του Συμβουλίου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (Σ.Υ.Α.Ε.) στο Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας (ΥΠ.Α.Κ.Π.). Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Π.Σ. έχουν συντάξει Π.Δ. με τίτλο: «Μέτρα υγιεινής, ασφάλειας και προστασίας της υγείας του ένστολου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος για την αποτροπή του επαγγελματικού κινδύνου κατά τις δραστηριότητες με εγγενείς ιδιαιτερότητες» το οποίο έχει υπογραφεί από την κ. Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας μετά από γνώμη του ΣΥΑΕ από τις 19-11-2008, ακολούθως υπογράφηκε από τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και μέχρι σήμερα βρίσκεται εγκλωβισμένο από τις 15-4-2009 στο Υπουργείο Οικονομικών.

Γιατί αυτή η καθυστέρηση; Είμαστε ήδη στη μέση της αντιπυρικής περιόδου με αρκετά εργασιακά - υγιεινής και ασφάλειας θέματα ανοικτά που όμως το εν λόγω διάταγμα αν είχε δημοσιευτεί θα τα είχε διευθετήσει. Το αντίστοιχο Π.Δ. για την ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη δημοσιευτεί από τον Απρίλιο του 2008 και μάλιστα πρόσφατα ανακοινώθηκε στα ΜΜΕ ότι θα δαπανηθούν αρκετά εκατομμύρια ευρώ για αγορά Μέσων Ατομικής Προστασίας(Μ.Α.Π) και άλλων υλικών για την καταστολή των διαδηλώσεων. Μήπως ανήκουμε σε άλλο υπουργείο και δεν το γνωρίζουμε;;
2. Από τις 21-5-2008 ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ από το ΥΠ.Α.Κ.Π. έστειλε επιστολή – επίπληξη στον κ. Αρχηγό Π.Σ. για τη μη εφαρμογή των βασικών υποχρεώσεων της υφιστάμενης νομοθεσίας. Συγκεκριμένα ενώ τόσο η νομοθεσία το προβλέπει όσο και η ΣΣΕ μας, μέχρι σήμερα:
* Δεν μας παρέχονται οι υπηρεσίες του Τεχνικού Ασφαλείας(ΤΑ) και του Ιατρού Εργασίας(ΙΕ)
* Δεν υπάρχουν τα θεωρημένα βιβλία ΤΑ και ΙΕ και ούτε γνωστοποιούνται στο σώμα επιθεώρησης εργασίας η παροχή υπηρεσιών Τ.Α και Ι,Ε καθώς και το πρόγραμμα επισκέψεων τους
* Δεν υπάρχει μέριμνα για την σύνταξη γραπτής εκτίμησης του επαγγελματικού κινδύνου
* Δεν αναγγέλλονται στην αρμόδια υπηρεσία τα εργατικά ατυχήματα.

Αξιότιμοι Κύριοι και Κυρία,
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα πράξετε τα όσα με τα ωραία λόγια μας λέτε για την υγεία και την ασφάλεια μας, θα σταματήσουν οι ολιγωρίες στα θέματα υγιεινής και ασφάλειας και άμεσα:
1. θα υπογράψετε κ. Υφυπουργέ Οικονομικών το Π.Δ. με τίτλο: «Μέτρα υγιεινής, ασφάλειας και προστασίας της υγείας του ένστολου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος για την αποτροπή του επαγγελματικού κινδύνου κατά τις δραστηριότητες με εγγενείς ιδιαιτερότητες».
2. θα βάλετε σε υψηλή προτεραιότητα κ. Αν. Υπουργέ Εσωτερικών την στελέχωση του Π.Σ. με τους απαιτούμενου Ιατρούς Εργασίας για να εφαρμοστεί η υφιστάμενη νομοθεσία εντός των Πυροσβεστικών καταστημάτων.
Από λόγια και υποσχέσεις πλέον έχουμε χορτάσει περιμένουμε άμεσα και πράξεις, δεν μπορεί να μας αντιμετωπίζεται σαν παιδιά ενός κατώτερου Θεού!!!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Παπαντώνης Κων/νος

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Φαραντάκης Αλέξανδρος

ΠΗΓΗ: Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ.

31 Ιουλίου 2009

Δασοπροστασία από Σεπτέμβριο!

«Καυτές» ελλείψεις και καθυστερήσεις βγάζουν... νοκ άουτ, μεσούσης της θερινής περιόδου, τη δασοπροστασία στην Κεντρική Μακεδονία.
Οπως καταγγέλλουν οι πυροσβέστες, αρκετές δασικές εκτάσεις σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική έχουν μετατραπεί σε... ωρολογιακές βόμβες, καθώς οι δασεργάτες, οι οποίοι αναλαμβάνουν κάθε καλοκαίρι τον καθαρισμό των δασικών δρόμων, λόγω έλλειψης κονδυλίων αναμένεται να πιάσουν δουλειά από το... Σεπτέμβριο.
«Σε περίπτωση, δηλαδή, που στο δρόμο μας για την κατάσβεση κάποιας πυρκαγιάς βρούμε έναν κορμό ή κλαδιά δένδρων, θα πρέπει να τα απομακρύνουμε εμείς οι ίδιοι και στη συνέχεια να μεταβούμε στην εστία της φωτιάς με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτή η καθυστέρηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Oμοσπονδίας Συμβασιούχων Πυροσβεστών - Διασωστών, Χρήστος Γκολιδάκης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου. «Εκτός από την καθυστέρηση όμως, αυτά τα κλαδιά μπορούν να αποτελέσουν και ενδεχόμενη εστία πυρκαγιάς. Πρόκειται λοιπόν για πραγματικές ωρολογιακές βόμβες», ανέφερε.
Οπως εξήγησε στον «Α» ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Κοκκολάκης, η απουσία των δασεργατών κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου οφείλεται στην καθυστέρηση των πιστώσεων από το υπουργείο Οικονομικών. «Λόγω αυτής της καθυστέρησης δεν έχουν γίνει ακόμη τα έργα που θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν στις αντιπυρικές ζώνες», παραδέχτηκε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, πως ό,τι έργο έγινε μέχρι στιγμής οφείλεται στην ευαισθητοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Θα είναι πολύ αργά»

Για μία σημαντική έλλειψη έκανε λόγο από την πλευρά της και η δασάρχης Θεσσαλονίκης, Ελισάβετ Κίκα, σημειώνοντας, μάλιστα, πως μέχρι στιγμής δεν έχει καμία ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι. «Κανονικά, κάθε καλοκαίρι ξεκινούσαν τις εργασίες κατά μήκος των αντιπυρικών ζωνών στο Σέιχ Σου και άλλες περιοχές με στόχο την πρόληψη των πυρκαγιών. Από ό,τι μαθαίνουμε, τώρα μάλλον θα προσληφθούν το Σεπτέμβριο. Τότε, όμως θα είναι πολύ αργά», κατέληξε η ίδια.

ΠΗΓΗ: ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Προς μονιμοποίηση 5.500 συμβασιούχοι πυροσβέστες.

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
Αρωμα εκλογών και χθες από την κυβέρνηση με μια ακόμα ρύθμιση που «τακτοποιεί» μια μεγάλη ομάδα συμβασιούχων, τους πυροσβέστες.
Στη λίστα, λοιπόν, των παροχών και οι 5.500 πυροσβέστες που εργάζονται ακόμα και 25 χρόνια υπό το καθεστώς αποικιοκρατικών συμβάσεων έργου οκτώ μήνες τον χρόνο.
Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας χθες σε τηλεοπτική εκπομπή στο Μέγκα αποκάλυψε την πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει άμεσα τροπολογία στη Βουλή, που θα «τακτοποιεί» το αίτημα των πυροσβεστών για μονιμοποίηση που εκφράζεται πάγια από τους συλλόγους τους τα τελευταία χρόνια.

Πριμοδότηση

Η τροπολογία θα περιλαμβάνει τους όρους της σχετικής προκήρυξης που θα πριμοδοτεί ισχυρά τους πυροσβέστες που υπηρετούν ήδη με σύμβαση έργου. Υπάρχει εν ενεργεία νόμος που δίνει τη δυνατότητα πριμοδότησης συμβασιούχων προκειμένου να καταλάβουν θέσεις στις οποίες ήδη υπηρετούν, αρκεί να έχουν προϋπηρεσία τουλάχιστον δύο ετών. Η πριμοδότηση είναι ισχυρή (55%) και δίνει τη δυνατότητα σε αυτούς που υπηρετούν ήδη στις συγκεκριμένες θέσεις να μονιμοποιηθούν. Με την ενεργοποίηση αυτού του νόμου και το σύστημα της πριμοδότησης έχουν μονιμοποιηθεί σε δύο φάσεις οι εργαζόμενοι των ΚΕΠ, ενώ εκκρεμεί μία ακόμα προκήρυξη για τα ΚΕΠ που θα εκδοθεί μέσα στον Αύγουστο. Οπως όλα δείχνουν, μέσα στον Αύγουστο θα υπάρξει εξέλιξη και για τους πυροσβέστες.

Τα δύο κριτήρια

Η προκήρυξη θα θέτει δύο βασικά κριτήρια πρόσληψης:
Το πρώτο έχει να κάνει με την ηλικία των πυροσβεστών και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα οριστεί ως όριο η ηλικία των 45 χρόνων. Αυτό θα αποτελέσει και το πρώτο αγκάθι στη διαδικασία μονιμοποίησης μεταξύ κυβέρνησης και ομοσπονδίας των πυροσβεστών, που απαιτούν να υπάρξει πλήρης κάλυψη και για τους 5.500 πυροσβέστες, ακόμα και για όσους είναι πάνω από 45 ετών.
Υπάρχουν αρκετοί πυροσβέστες που υπηρετούν εδώ και 25 χρόνια ως συμβασιούχοι και έχουν ξεπεράσει τα 45, ακόμα και τα 50 και τα 55 χρόνια τους. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει την πρόθεση να θέσει σε καθεστώς προστασίας τους πυροσβέστες που είναι από 45 έως και 52 ετών που θα μονιμοποιηθούν και θα καταταγούν στην Αγροφυλακή. Εκτός ρύθμισης φαίνεται ότι θα τεθούν όσοι είναι πάνω από 52 ετών που, όπως όλα δείχνουν, θα είναι οι «αδικημένοι» της συγκεκριμένης προκήρυξης.
Δεύτερο κριτήριο θα αποτελεί η προϋπηρεσία των πυροσβεστών.
Ορίζεται απαραίτητη προϋπόθεση για να ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση 24μηνη τουλάχιστον προϋπηρεσία. Τα υπόλοιπα εξάμηνα της προϋπηρεσίας θα πριμοδοτηθούν και θα αποτελέσουν την ειδοποιό διαφορά για τη μονιμοποίηση κάθε εργαζόμενου.

Υπολογίζεται ότι οι πυροσβέστες που μπορούν να μονιμοποιηθούν σύμφωνα με τη νέα προκήρυξη θα είναι περίπου 4.000. Οι υπόλοιποι 1.500 είτε θα ενταχθούν λόγω υπέρβασης ορίου ηλικίας στην Αγροφυλακή (από 45 έως 52 ετών) είτε (οι άνω των 52 ετών) θα μείνουν εκτός νυμφώνος.*

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Κάτω η Μπάλα....

Συνάδελφοι,
αφού είδαμε και ακούσαμε όλοι μία ακόμα εξαγγελία από τον ΥΠ.ΕΣ, η προηγούμενη ήταν στις 10 Σεπτεμβρίου του 2007 από τον Πολύδωρα και ακολούθησαν και άλλες "μικρότερες" ενδιάμεσα, ας κατεβάσουμε τώρα την μπάλα χαμηλά και με συγκρατημένη αισιοδοξίας ας δούμε τις επόμενες ημέρες ψύχραιμα πλέον, μαθημένοι από τις προηγούμενες φορές.

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΕGA: ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ 4.000 ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

Την μονιμοποίηση των εποχικών δασοπυροσβεστών ανακοίνωσε ο υπ. Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος.
Δείτε παρακάτω εκτενές ρεπορτάζ στο Κεντρικό Δελτίο του MEGA που επίσης παίχτηκε και στο τελευταίο δελτίο της ημέρας πριν από λίγα λεπτά.

30 Ιουλίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας

Θεσσαλονίκη 30 Ιουλίου 2009
Αρ.Πρωτ.: 546

ΘΕΜΑ: « Δηλώσεις Προέδρου ΟΠΕΑΝ για το Π.Σ. σχετικά με το συμβάν στη Σιθωνία στις 14/07/2009 »

Στις14/07/2009 ημέρα Τρίτη και περί ώρα 12:30, εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά στην περιοχή Λαγόμανδρα της Σιθωνίας του Ν.Χαλκιδικής. Για την πλήρη αντιμετώπιση του συμβάντος κινητοποιήθηκαν δυνάμεις απ’ ολόκληρη την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ έδρασαν άμεσα όλα τα Εναέρια Μέσα του Σταθμού Βάσης Θεσσαλονίκης και ταυτοχρόνως ζητήθηκε συνδρομή επιπλέον Εναερίων Μέσων από το ΣΕΚΥΠΣ Αθηνών, το οποίο και ανταποκρίθηκε με την αποστολή δύο ελικοπτέρων.
Όλοι οι Συνάδελφοι Πυροσβέστες, τόσο οι Μόνιμοι όσο και οι Συμβασιούχοι, συνέβαλλαν τα μέγιστα για την άμεση αντιμετώπιση και καταστολή του ανωτέρου συμβάντος, ενώ σημαντική ήταν και η συνδρομή των Τοπικών Φορέων του Ν. Χαλκιδικής, των Εθελοντικών ομάδων,της ΕΛ.ΑΣ., του Στρατού, του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και των απλών πολιτών.
Αποτέλεσμα ήταν κατά τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας ,η πυρκαγιά να περιοριστεί και να ελεγχθεί μερικώς, ενώ η πλήρης κατάσβεση της επιτεύχθηκε κατά τις επόμενες μέρες. Οι τελευταίες Πυροσβεστικές δυνάμεις αποχώρησαν από τον τόπο του συμβάντος το βράδυ της Κυριακής 19/07/2009.
Έχοντας υπ’όψη τις συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες της περιοχής εκδήλωσης της πυρκαγιάς (πυκνή βλάστηση, δύσβατο της περιοχής, σαθρό έδαφος κ.α. ) , συμπεραίνουμε εκ του αποτελέσματος ότι η όλη επιχείρηση στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία. Παρ’όλα αυτά με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι την ημέρα έναρξης της πυρκαγιάς( κατά τις απογευματινές ώρες και ενώ η πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη), ο Πρόεδρος της ΟΠΕΑΝ Αθ. Ευαγγελινός προέβει σε δυσμενέστατα και προκλητικότατα σχόλια κατά των Πυροσβεστών.
Συγκεκριμένα:
χαρακτήρισε τους Πυροσβέστες ως Δημοσίους Υπαλλήλους που δεν τιμούν τα χρήματα που παίρνουν, χωρίς να λερώσουν τις στολές τους
• χαρακτήρισε τους Πυροσβέστες ως απείθαρχους και ασυντόνιστους, χωρίς να γνωρίζουν τη δουλειά τους,
• ανέφερε ότι οι συγκεκριμένε μετακινήσεις Πυροσβεστικών οχημάτων γινόντουσαν χωρίς λόγο , κατασπαταλώντας άσκοπα πετρέλαιο
• τόνισε χαρακτηριστικά ότι αν οι Πυροσβέστες δεν γνωρίζουν τη δουλειά τους να πάνε σπίτια τους κ.α.

Τις συγκεκριμένες αυτές δηλώσεις τις έκανε σε τοπικό μέσο ενημέρωσης την ίδια χρονική στιγμή που οι Πυροσβέστες στους οποίους αναφερόταν έδιναν μάχη με τις φλόγες. Έπειτα απ’όλ’αυτά διερωτόμαστε ποιος είναι ο σκοπός των παραπάνω δηλώσεων και ποιος είναι ο ρόλος του συγκεκριμένου κυρίου; Ποιες είναι οι ειδικές γνώσεις του κυρίου Ευαγγελινού σχετικά με την καταστολή Δασικών Πυρκαγιών , τη Διαχείριση Κρίσεων και μεγάλων συμβάντων, ή ποιες είναι οι ειδικές γνώσεις του, περί Πυροσβεστολογίας και Πυροσβεστικής Τέχνης γενικότερα; Αλήθεια γιατί παραιτήθηκε ο Αντιπρόεδρος της ΟΠΕΑΝ κ. Καραγιάννης μετά από όσα συνέβησαν;
Περιμέναμε από τον κύριο Ευαγγελινό, την άμεση αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψης των Πυροσβεστών τους οποίους πρόσβαλε αδίκως με τα λεγόμενα του. Δυστυχώς κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα δεν έγινε .
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ, την κατάθεση δημόσιας συγνώμης από τον κύριο Ευαγγελινό, στο ίδιο τηλεοπτικό κανάλι που έφερε στο φως τις συγκεκριμένες συκοφαντικές δηλώσεις. Σε αντίθετη περίπτωση ως Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επιφυλασσόμαστε για τις όποιες περαιτέρω νόμιμες ενέργειες μας, έχοντας ως αυτοσκοπό την πλήρη αποκατάσταση του ήθους και της τιμής των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αθάνατος Νικόλαος

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δάρατζης Χρήστος

Δείτε τις Δηλώσεις Παυλόπουλου και το Ρεπορτάζ του MEGA.

Μπορείτε να δείτε τις πρωινές δηλώσεις του Παυλόπουλου για την εργασιακή μας αποκατάσταση αλλά και ολόκληρο το ρεπορτάζ στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων MEGA

21:15 Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε το κομμάτι που μας ενδιαφέρει...

Δημήτρη ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ για την βοήθεια με το βίντεο!!!

ΞΑΝΑΜΟΝΙΜΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ...............

Στην εκπομπή ΠΡΩΪΝΟ MEGA έδωσε συνέντευξη σήμερα ο ΥΠ.ΕΣ. κ. Παυλόπουλος και σε ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Χασαπόπουλου ΓΙΑ ΕΜΑΣ απάντησε ότι η κυβέρνησή παρέλαβε τους συμβασιούχους πυροσβέστες με καθεστώς 5μήνης εργασίας και μετέτρεψε τις συμβάσεις μας σε 8μηνες. Είπε ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και το υπόλοιπο 4μηνο με την επιδοτούμενη εργασία.
Τόνισε ότι είναι σε συνεχή επικοινωνία με την Ομοσπονδία μας εδώ και ένα χρόνο και τώρα προσπαθεί σε συνεννόηση και με τον ΥΠ.ΟΙ. κ. Παπαθανασίου να δουν τι ποσοστό από τους Συμβασιούχους πυροσβέστες μπορούν μονιμοποιηθούν μέσα από διαγωνισμό μοριοδότησης τύπου Κ.Ε.Π.

Μέσα σε 6 μήνες Συνάδελφοι έχουμε μονιμοποιηθεί τουλάχιστον 15 φορές και βλέπω να τις κάνουμε 100 μέχρι το τέλος του χρόνου. Βλέπετε έρχονται εκλογές και το αγαπημένο σπορ των Πολιτικών, ΤΟ ΤΑΞΙΜΟ, έχει αρχίσει πάλι...

5.500 ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΝ:
ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ,
ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ,

ΤΑ ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ...
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!

ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ
ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ
ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ !!!

Ρομποτικό πυροσβεστικό «κλιμάκιο» για το Λονδίνο.

Το νέο «αίμα» της πυροσβεστικής του Λονδίνου παρουσιάστηκε τη Δευτέρα: Μια ομάδα ρομπότ-πυροσβεστών που σχεδιάστηκαν για να αντιμετωπίζουν πυρκαγιές στις οποίες εμπλέκονται επικίνδυνα βιομηχανικά αέρια.
Μέχρι στιγμής, η ομάδα έχει αναπτυχθεί με επιτυχία σε δέκα περιστατικά το 2009.
Σε εκδήλωση που διοργάνωσε η εταιρεία QinetiQ, κατασκευαστής των ρομπότ, παρουσιάστηκε η τετραμελής ομάδα ρομπότ που έχει εξειδικευτεί στην καταπολέμηση πυρκαγιών σε σωλήνες με ασετυλίνη σε αέρια μορφή.
Τέτοια περιστατικά, σχετικά συχνά στο Λονδίνο, είναι αρκετά περίπλοκα στην αντιμετώπισή τους από την Πυροσβεστική: Εξαιτίας της φύσης του αερίου που «συσσωρεύει» θερμότητα, υπάρχει κίνδυνος να επανεμφανιστεί η πυρκαγιά ακόμη και μία ημέρα μετά την κατάσβεσή της.
Εκτός από τους επιπλέον κινδύνους που αυτό συνεπάγεται για τους πυροσβέστες, σημαίνει πολύ συχνά και τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία, καθώς η περιοχή του περιστατικού πρέπει να αποκοπεί και να περιφρουρείται για ένα εικοσιτετράωρο.
Με τη χρήση του «κλιμακίου» ρομπότ όμως, η αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών δεν χρειάζεται παραπάνω από τρεις ώρες, σύμφωνα με το BBC.
Η ομάδα, που εμφανίστηκε «εν δράσει» στην παρουσίαση, αποτελείται από τέσσερα ρομπότ με διακριτούς ρόλους.
Πρώτα χρησιμοποιείται το «Τalon», ένα ρομπότ αναγνώρισης που μπορεί να κινείται πάνω σε ράγες, να ανεβαίνει σκάλες και χωράει σε στενούς διαδρόμους. Το ακολουθεί το «Bison», ένα λίγο μεγαλύτερο αλλά πιο επιδέξιο ρομπότ, που χρησιμοποιεί εργαλεία για ανοίξει δρόμο όταν υπάρχουν εμπόδια.
Ο ρόλος του παραδοσιακό πυροσβέστη αναλαμβάνεται από το «Μad Max», τετρακίνητο όχημα με μηχανισμό κατάσβεσης και ψύξης επικίνδυνων ευρημάτων. Τέλος, υπάρχει το «Brokk», τηλεκατευθυνόμενο όχημα για μεταφορά των κυλίνδρων.
Οι κατασκευαστές ανέφεραν ότι και άλλους είδους αισθητήρες, όπως ανιχνευτές χημικών διαρροών ή βιολογικής μόλυνσης, μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν στα ρομπότ, μεγαλώνοντας το εύρος των περιστατικών που μπορούν να αντιμετωπίσουν.

ΠΗΓΗ: in.gr

29 Ιουλίου 2009

"Προφανώς ο κύριος Μαρκογιαννάκης βλέπει το δελτίο της... Πετρούλας."


Πυροσβέστης...
Τρόπος ζωής, περίσσευμα ψυχής, αλτρουισμός και υπέρβαση βιολογικών ορίων.

Συμβασιούχος πυροσβέστης...
Συμπληρώνει τη στρατιά των εγκλωβισμένων- εξαπατηθέντων συμβασιούχων του Δημοσίου, 5.500 φθηνοί εργάτες πρώτης γραμμής, με πολλά θύματα, δεύτερης ταχύτητας όμως σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, ασφαλιστικά, οικονομικά δικαιώματα.

Εθελοντής πυροσβέστης...
Τιμητική και άμισθη ιδιότητα. Δεν υπάρχει στη χώρα μας κίνημα εθελοντών, με φανερές επιπτώσεις στη δασοπροστασία και σε άλλους τομείς.


ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΑΕΙ
ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΜΠΕΝΕΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ
ΜΠΟΥΚΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΟΥ !!!

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ
ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ !!!


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στα ΝΕΑ ΑΝ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ.

28 Ιουλίου 2009

Τροχαίο με Πυροσβεστικό Οχημα.

Φωτό από τον συμβάν. Αναδημοσίευση απο το agroschannel
Μεγάλη πυρκαγιά στον Άγιο Αντώνιο Κερατέας, σήμερα το απόγευμα, τέθηκε όμως γρήγορα υπό πλήρη έλεγχο από ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, επίγειες και εναέριες.
Ήδη από τοις 19:00 το απόγευμα τα περιπολικά άρχισαν να γυρίζουν στους τομείς τους.
Είχαμε όμως ένα ατύχημα.

Ένα όχημα ΒΑΙ της Π.Υ. Μαρκόπουλου, βρίσκεται αυτή την στιγμή τουμπαρισμένο (19:32), με τον ουρανό στο οδόστρωμα, στην θέση "Μπαλτάς" στην Κερατέα. Το όχημα τούμπαρε καθώς μετέβαινε στο συμβάν.
ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ οι δύο συνάδελφοι (μόνιμοι) που επέβαιναν στο όχημα νοσηλεύονται με μώλωπες στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, χωρίς να διατρέχουν κανένα κίνδυνο και αύριο παίρνουν εξιτήριο.
Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος δεν είναι ακόμα γνωστά.

Δυστυχώς πληροφορίες λένε για σύγκρουση με Ι.Χ. και ανατροπή του Πυροσβεστικού οχήματος με πιθανόν θύματα από το Ι.Χ.

Ας ελπίσουμε να είναι μόνο φήμες.
Για οτιδήποτε νεότερο θα ενημερώσω.

Ανταπόκριση από την Φωτιά την Κυριακή στον Χάρακα Λεγραινών.

Χάρακας Λεγραινών 1
Μεγάλη πυρκαγιά την Κυριακή το μεσημέρι στον Χάρακα Λεγραινών, δίπλα στο Σούνιο, ετέθη τελικά υπό πλήρη έλεγχο, μετά από κυριολεκτικά εξαντλητικές προσπάθειες των Πυροσβεστικών δυνάμεων.
Μόνιμοι, Εποχικοί και Εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος μαζί με πολίτες, λιώσανε κυριολεκτικά και τελικά νικήσαμε την φωτιά. Στην μάχη πήραν μέρος και ένα ελικόπτερο (ακρίδα) και ένα CANADAIR.
Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον κάμπο, έφτασε στα ριζά του λόφου που την περίμενε μέρος των πυροσβεστικών δυνάμεων και με μια απίστευτη κηλίδωση 100 μέτρων, πήδηξε πάνω από τους Πυροσβέστες και έπιασε την πλαγιά. Από κει και πέρα και με την υπερβολική δύναμη των ανέμων, ανηφόρισε τον λόφο έπιασε την κορφή, κατέβηκε από την άλλη και σταμάτησε στην παραλιακή Αθηνών Σουνίου.
Η τιτάνια προσπάθειά μας ήταν στα πλάγια της φωτιάς ώστε να μην επεκταθεί και κάψει όλο το βουνό και τεθεί εκτός ελέγχου.
Δεν το συζητάμε για χτύπημα από μπροστά με τις παρούσες συνθήκες γιατί τότε θα είχαμε νεκρούς.
Ο Θεός να βάλει το χέρι του. Είναι απίστευτη η μάχη με τις φλόγες.........
Το γαρνίρισμα σε όλα αυτά, είναι πως είχαν ορεκτικά και επιδόρπιο.
Στην πυρκαγιά στον Χάρακα οι δυνάμεις ήρθαν κατ' ευθείαν από φωτιά στο Ντογάνι Κερατέας (πάλι;!!!!), και μετά τον πλήρη έλεγχο στο Χάρακα και πριν προλάβουμε να οργανωθούμε για την φύλαξη και εκκαθάριση του χώρου, χτυπάει φωτιά από το πυροφυλάκιο της Μερέντας, στην Αγία Τριάδα Κερατέας.
Όσοι ασχολούνται με την Δασοπυρόσβεση, μπορούν να καταλάβουν το τι έγινε. Τα οχήματα φεύγανε πετώντας. Ευτυχώς στην Αγία Τριάδα η πυρκαγιά ελέγχθηκε πολύ γρήγορα, καίγοντας μόνο 2 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

ΠΟΤΕ δεν αφήνουμε δικό μας πίσω.
Ή ΜΑΖΙ Ή ΚΑΝΕΝΑΣ
.
Καλή συνέχεια συνάδελφοι.
ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ

Χάρακας Λεγραινών 2
Σ.Δ: Ευχαριστώ τον συνάδελφο για την ανταπόκριση καθώς και όλους όσους μου στέλνουν πληροφορίες από τα μέτωπα των πυρκαγιών.

Κλειδωμένος σύγχρονος πυροσβεστικός εξοπλισμός.

Στο σταθμό εθελοντών δασοπυροσβεστών στη Νέα Μάκρη.

Εγκλωβισμένος παραμένει στο σταθμό εθελοντών δασοπυροσβεστών στη Νέα Μάκρη πυροσβεστικός εξοπλισμός συνολικής αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Αιτία είναι η ξαφνική διακοπή της παροχής ρεύματος από το παρακείμενο στρατιωτικό φυλάκιο, που κρατά κατεβασμένα τα ρολά.
Ο πυροσβεστικός σταθμός έπαιρνε ρεύμα από το φυλάκιο της παλιάς δεξαμενής του στρατού, που ωστόσο σύμφωνα με καταγγελίες τοπικών φορέων τα τελευταία 16 χρόνια παρέμενε εγκαταλελειμμένος αποτελώντας κυρίως στέκι τοξικομανών.
Ο δήμος Νέας Μάκρης τονίζει ότι προχώρησε σε προφορική συνεννόηση με τους εκπροσώπους του στρατιωτικού θερέτρου της περιοχής, καθώς αν ακολουθούσε τις γραφειοκρατικές χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται από τη ΔΕΗ, ο σταθμός θα παρέμενε κλειστός καθ' όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που μίλησε στο ΣΚΑΪ ανέφερε ότι δεν υπήρξε ποτέ γραπτό αίτημα από το Δήμο Νέας Μάκρης.
Παράλληλα το υπουργείο ζήτησε από τη ΔΕΗ να κόψει την παροχή ρεύματος λόγω υπερκατανάλωσης.

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΪ
Σ.Δ.: Δεν πάτε καθόλου καλά. Είναι δυνατόν να κόβετε το ρεύμα από έναν σταθμό πυροσβεστικής;
Οι συνάδελφοι εθελοντές παρατάνε τις δουλειές τους για να φυλάνε τα δάση μας και εσείς τους φέρεστε σαν να μην είναι τίποτα, να μην κάνουν τίποτα;;;
Ο Δήμος Νέας Μάκρης αν πάρει φωτιά να περιμένει και αυτός τις διαδικασίες και να "επικοινωνήσει τηλεφωνικά" ώστε τα παιδιά να τελειώσουν τις δουλειές τους και μετά, χαλαρά πάντα όπως και αυτοί (ο Δήμος), να πάνε να σβήσουν την φωτιά..
ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ !!!

27 Ιουλίου 2009

Eνημέρωση Μελών για τα Ωράρια Εργασίας.

Λαγκαδάς, 25 Ιουλίου 2009
Αριθ. Πρωτ : 40

Συνάδελφοι,

στις 11 Ιουλίου και στις 14 Ιουλίου υπογράφηκε μεταξύ του σωματείου μας, της Δ.Π.Υ.Θ και της Διοίκησης της 2ης ΕΜΑΚ αντίστοιχα, η «κοινή συμφωνία διευθέτησης χρόνου εργασίας».
Συμφωνήθηκε η 15ωρη εργασία μας με τα εξής ωράρια:

Α+Β Φυλακή = 07:00 - 22:00
Β+Γ Φυλακή =
14:30 – 05:30

Οποιοδήποτε άλλο ωράριο δεν ισχύει.

Σας υπενθυμίζουμε ότι σε ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΔΕΝ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ παρά μόνο σε πραγματικό συμβάν, όπως άλλωστε ορίζετε και από την Σ.Σ.Ε 2008: «Οι υπαγόμενοι στην παρούσα θα καλούνται σε επιφυλακή σε περίπτωση πραγματικού συμβάντος και θα αποζημιώνονται για τις επί πλέον ώρες εργασίας.» και ΟΧΙ «λόγω επικινδυνότητας».
Οτιδήποτε παρατηρήσετε που παρεκκλίνει από τα προαναφερόμενα παρακαλούμε να ενημερώσετε άμεσα το σωματείο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Καστανίδης Γεώργιος

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρυσανθοπούλου Πελαγία

Νεκροί 6 Πυροσβέστες στην Ισπανία.


Υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές που έχουν κάψει από την περασμένη εβδομάδα μεγάλες εκτάσεις βλάστησης στη Νότια Ευρώπη.
Υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές που έχουν κάψει από την περασμένη εβδομάδα μεγάλες εκτάσεις βλάστησης στη Νότια Ευρώπη.
Πάντως, οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή λόγω της υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων.
Στην Ισπανία έχουν καταστραφεί πάνω από 700.000 στρέμματα δασικών και άλλων εκτάσεων και έξι πυροσβέστες έχουν χάσει τη ζωή τους.
Σε συναγερμό εξακολουθούν να παρεμένουν 24 επαρχίες της χώρας καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς.
Στη Σικελία οι πυρκαγιές έχουν καταστρέψει βλάστηση σε έκταση 15 με 25.000 εκτάρια, ενώ στη Σαρδηνία οι ζημιές από τις πυρκαγιές υπολογίζονται σε 80 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΪ

Σ.Δ: Οι ΗΡΩΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ σε όλα τα μηκη και τα πλάτη της γης δίνουν ακόμα και την ζωή τους για να προστατέψουν τις περιουσίες και τον φυσικό μας πλούτο.

ΑΘΑΝΑΤΟΙ !!!

Οι εποχικοί πυροσβέστες απειλούν με ΑΠΕΡΓΙΑ.

Hμερομηνία δημοσίευσης: 26-07-09
Ενώ οι πυρκαγιές είναι ήδη σε έξαρση, μιλούν για κινητοποιήσεις τον Αύγουστο.
Στη μεγαλύτερη δυνατή ετοιμότητα μετά τις τελευταίες πυρκαγιές, αλλά με ανοιχτές πληγές όσον αφορά ανεπίλυτα αιτήματα του προσωπικού και ελλείψεις τεχνικού εξοπλισμού, εισήλθε η Πυροσβεστική στην πιο δύσκολη περίοδο του καλοκαιριού.
Την ίδια ώρα, οι εποχικοί πυροσβέστες στέλνουν τελεσίγραφο -«τον Αύγουστο κατεβαίνουμε σε απεργία»- ενώ οι μόνιμοι μιλούν, μεταξύ άλλων, με οργή για την υπερωριακή αμοιβή τους που αποτιμάται σε 3,4 ευρώ την ώρα.
Μπορεί μια σειρά από σοβαρά ζητήματα -όπως εκείνο της ετήσιας ενοικίασης ελικοπτέρων- να έχουν διευθετηθεί, ωστόσο έχουν ενταθεί τα παράπονα ανάμεσα στα, κυρίως χαμηλόβαθμα, στελέχη του Σώματος λόγω εκκρεμών οικονομικών ζητημάτων.
Η Ενωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος κατήγγειλε ότι τα χρήματα που καταβλήθηκαν από την Πυροσβεστική για την αποπληρωμή της υπερωριακής εργασίας που πραγματοποίησαν το 2008, ήταν κατά πολύ λιγότερα σε σχέση με αντίστοιχα προηγούμενων ετών. Ειδικότερα, ενώ μέχρι πέρυσι, σύμφωνα με την καταγγελία τους, τα χρήματα, κατά τα θεσμοθετημένα, δεν ήταν λιγότερα από 46 ευρώ ανά 8ωρο υπερωριακής εργασίας, εφέτος δόθηκαν μόλις 27,14 ευρώ, δηλαδή 3,4 ευρώ την ώρα...

«Αυτά είχαμε, αυτά δώσαμε»

Σε σχετική συζήτηση, κορυφαίο στέλεχος της Πυροσβεστικής ναι μεν υποστήριξε ότι το ποσό που δόθηκε είναι απολύτως νόμιμο παραδέχθηκε όμως με δόση πικρίας, ότι «αυτά είχαμε, αυτά δώσαμε». Σε εκκρεμότητα παραμένει και το λεγόμενο «δασικό επίδομα», η πρώτη δόση του οποίου κατατίθεται συνήθως μέχρι τον Ιούλιο στους λογαριασμούς των πυροσβεστών, για το οποίο λέγεται ότι θα καθυστερήσει «από πολύ έως πάρα πολύ». Η οικονομική δυσπραγία που παραμένει από τις μεγάλες υπερβάσεις που έγιναν για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007, δεν επιτρέπει στην Πυροσβεστική να εξοπλίσει τα μόνιμα στελέχη της με σύγχρονα μέσα αυτοπροστασίας όπως κράνη, μάσκες, αντιπυρικά αντίσκηνα, κ.ά.
«Το κλίμα της εργασιακής ειρήνης δεν εξυπηρετείται από τις μεγάλες οικονομικές οφειλές και από την αναξιοπιστία σε αυτά που έχουν υποσχεθεί», σχολίασε ο κ. Γιάννης Σταμούλης, αντιπρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών Π.Σ.

«Οχι» σε μονιμοποίηση

Στην αγανάκτηση του μόνιμου προσωπικού της Πυροσβεστικής προστίθενται και οι αντιδράσεις των περίπου 5.500 εποχικών πυροσβεστών, οι οποίοι προσλαμβάνονται κάθε χρόνο για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της αντιπυρικής περιόδου. Η τελευταία διαδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι εποχικοί, απαιτώντας τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους, έπεσε στο κενό με αποτέλεσμα να προσανατολίζονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις εντός του Αυγούστου.
«Αντιμετωπίζουμε μια απίστευτη ακαμψία, κυρίως εκ μέρους του Αρχηγείου, ακόμα και για τα πιο απλά και ασήμαντα πράγματα που έχουμε ζητήσει. Δεν μας βγάζουν ούτε ειδικές ταυτότητες πυροσβεστών, πού να μιλήσουμε για μονιμοποίηση;», αναφέρει στην «Κ» ο πρόεδρος των εποχικών πυροσβεστών, Κώστας Παπαντώνης. «Υστερα από πολλά χρόνια θα κατέβουμε στους δρόμους, θα κάνουμε απεργία μέσα στον Αύγουστο», μετά την ξεκάθαρη άρνηση για μονιμοποίηση.
Για παράδειγμα, ήδη πάνω από το 70% των εποχικών δεν εργάζονται νύχτα κάνοντας χρήση ενός νομικού κενού το οποίο «αγνοούσαν» παλαιότερα. Μέγα ζήτημα παραμένει η έλλειψη σχεδόν 3.000 ατόμων σε θέση μόνιμου προσωπικού αλλά και η παλαιότητα των οχημάτων. Πάντως, το πρόβλημα της ενοικίασης ελικοπτέρων λύθηκε και στον εναέριο στόλο της Πυροσβεστικής εντάχθηκαν 12 ελικόπτερα ενώ ένα ακόμα -βαρέος τύπου- αναμένεται την προσεχή εβδομάδα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

26 Ιουλίου 2009

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ: Ανοχύρωτοι στη μάχη με τις φλόγες.

Οι 3.500 κενές οργανικές θέσεις, η εξαντλητική δουλειά, τα επικίνδυνα οχήματα και ο ελλιπής εξοπλισμός αποτελούν μόνιμη απειλή.

Η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια, όπως και οι υπόλοιπες που ξέσπασαν μέσα στη βδομάδα, έφερε στην επιφάνεια για άλλη μια φορά το πρόβλημα της έλλειψης της πρόληψης και της ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Και μπορεί πρόσφατα ο πρωθυπουργός να μοίραζε συγχαρητήρια στους αξιωματικούς και στους άνδρες του Σώματος, ωστόσο, οι ίδιοι οι πυροσβέστες για άλλη μια χρονιά έχουν μπει στη μάχη με τις φλόγες ανοχύρωτοι.
Εκτός από τις φωτιές αντιμετωπίζουν την έλλειψη πρόληψης, την απουσία ενιαίου σχεδιασμού και τη συνειδητή απαξίωση της Δασικής Υπηρεσίας. Παράλληλα, την υποχρηματοδότηση της Πυροσβεστικής. Επιπλέον, δουλεύουν εξαντλητικά - σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και επί ένα 24ωρο ή και παραπάνω - χωρίς ρεπό εξαιτίας των ελλείψεων, περιμένοντας να πληρωθούν τα 27 ευρώ για το 8ωρο, που τα περιμένουν ακόμα και ένα χρόνο.
Οι οργανικές θέσεις της Πυροσβεστικής είναι συνολικά 12.776. Από αυτές, οι περίπου 3.500 είναι κενές! Παρ' όλα αυτά, η πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος προχώρησε στην ίδρυση νέων υπηρεσιών, όπως, οι 6 Βιομηχανικές Περιοχές, οι 6 ΕΜΑΚ, τα 13 Συντονιστικά Κέντρα, οι 13 περιφερειακές διοικήσεις και οι διάφορες επιτελικές υπηρεσίες. Οι θέσεις αυτές δεν καλύφθηκαν με νέους πυροσβέστες αλλά με άνδρες που ανήκαν στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της κάθε περιοχής. Οι 6 ΕΜΑΚ που κανονικά, ως οργανική δύναμη, έχουν 900 άνδρες (150 η καθεμία), καλύπτονται από τους άνδρες της υπηρεσίας της περιοχής, δηλαδή περίπου 70.
Αλλο ένα παράδειγμα είναι πως η υπηρετούσα δύναμη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαμίας ενώ φτάνει - στα χαρτιά - τους 74 άνδρες, στην πραγματικότητα, αυτοί που απομένουν στις βάρδιες για την κάλυψη της μάχιμης υπηρεσίας είναι 48.
Ας μην ξεχνάμε πως ο αριθμός των νεοπροσλαμβανόμενων πυροσβεστών δεν μπορεί να καλύψει ούτε αυτούς που θα συνταξιοδοτηθούν μέσα στο τρέχον έτος (553 έναντι 700 αποχωρήσεων).

Διαβάστε ολόκληρο στο ενδιαφέρον άρθρο στον ΡΊΖΟΣΠΑΣΤΗ

Σ.Δ: Το παραπάνω άρθρο είναι πολύ ενδιαφέρων και προτείνω να διαβάσετε όλη την 18 σελίδα της εφημερίδας γιατί έχει σχέση με τις δασικές πυρκαγιές.
Παίρνοντας αφορμή από το άρθρο αυτό και στο σημείο που αναφέρετε στην υπερεργασία θα ήθελα να σας πω κάτι που γίνετε τις 2 τελευταίες ημέρες και το έμαθα σήμερα κυριολεκτικά ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ.
Έμαθα λοιπόν ότι κάλεσαν επιφυλακή συμβασιούχους πυροσβέστες ενώ δεν υπήρχε πραγματικό συμβάν όπως ορίζετε από την ΣΣΕ 2008, επειδή λέει είχε 4άρι.
Αυτό όμως που με εξόργισε πραγματικά είναι ότι "οι δικοί μας" "έβγαλαν και γλώσσα" γιατί τους χαλάσαμε λέει το αλισβερίσι με τους διοικητές για κάνα ρεπουδάκι παραπάνω.
Αν είναι δυνατόν ρε παιδιά !!! Αν δεν προστατεύσουμε εμείς οι ίδιοι αυτά που έχουμε κερδίσει με κόπο ποιός περιμένετε να το κάνει, η Υπηρεσία;;; Αυτή την δουλειά της να κάνει και άντε γεια για να μην πώ κάτι άλλο....

ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ
ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ,
δηλ. πυρκαγιά
ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ 3ΑΡΙΑ ΚΑΙ 4ΑΡΙΑ.

Να καταγγέλλετε στα σωματεία σας οτιδήποτε πέφτει στην αντίληψή σας και καταπατά τα εργασιακά μας δικαιώματα. Οι μόνιμοι συνάδελφοι μιλούν για υπερεργασία και μέσα από τα συνδικαλιστικά τους όργανα ορθά το καταγγέλλουν και μερικοί συμβασιούχοι συνάδελφοι μας παροτρύνουν "να κλείσουμε τα μάτια" σε κάτι τέτοιο ;;; ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ;;;;


25 Ιουλίου 2009

Πυρκαγιές σε όλη την Χώρα.

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα στις 5 περίπου το απόγευμα στους Ελαιώνες ανάμεσα στο Πανόραμα και την Πυλαίας στην Θεσσαλονίκη σε μικρή απόσταση από το Δάσος του Σέϊχ Σου.
Τα αίτια της πυρκαγιάς μέχρι στιγμής είναι άγνωστα, ενώ εκδηλώθηκε μέσα σε κατοικημένη περιοχή (ανάμεσα σε κατοικίες) στην άκρη του οικισμού σε 2 σημεία.
Στην περιοχή έσπευσε άμεσα το περιπολικό του 3ου Π.Σ. και το περιπολικό του πεζοπόρου της 2ης ΕΜΑΚ που βρίσκονταν στην περιοχή ενώ κατέφθασαν άμεσα και άλλα 4 οχήματα με αποτέλεσμα να την ελέγξουν άμεσα και να λήξη το συμβάν μέσα σε μία ώρα.
Λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς αύριο στον Νομό μας αλλά και σε όλη την Χώρα με 3αρια και 4άρια η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι σε αυξημένη ετοιμότητα.
*****************************************

Πυρκαγιά μικρής έκτασης, αλλά αυξημένου κινδύνου, από κολόνα της ΔΕΗ...ξέσπασε κατά τις 12:00 το μεσημέρι σε οικόπεδα, στον Άγιο Παντελεήμονα Αναβύσσου.
Η φωτιά έγλειψε κυριολεκτικά δύο σπίτια. Τα χόρτα στα οικόπεδα ξεπερνούσαν σε ύψος τα 2 μέτρα.
Ευτυχώς δεν έπνεας άνεμοι στην περιοχή και με την άμεση και ισχυρή επέμβαση της Πυροσβεστικής η φωτιά περιορίστηκε και έσβησε πλήρως, σε λιγότερο από μία ώρα από την εκδήλωσή της.
Ήθελα να ήξερα οι δήμαρχοι και η πυροσβεστική δεν μπορούν να βάλουν κάνα ΠΡΟΣΤΙΜΟ σε αυτούς τους ανεύθυνους που δεν καθαρίζουν τα οικόπεδά τους;
*****************************************

Εξακολουθεί να μαίνεται η πυρκαγιά στο δήμο Αλμυρού Βόλου. Στην περιοχή βρίσκονται 4 οχήματα της Πυροσβεστικής με 12 πυροσβέστες και 2 αεροσκάφη.
Σε εξέλιξη παραμένει και η φωτιά στην περιοχή Μεταξάδα του δήμου Γαργαλιάνων Μεσσηνίας. Επί τόπου είναι 13 οχήματα με 39 πυροσβέστες, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Εν τω μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή στη θέση «Μεσάδα» ανάμεσα στο δάσος Σελάκανο και στις Μάλες στο Ηράκλειο Κρήτης.

ΠΗΓΗ (για το τελευταίο): ΣΚΑΪ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777