01 Σεπτεμβρίου 2012

Φθινοπωρινές Σκέψεις !!!

Μπήκαμε σήμερα στο φθινόπωρο, μια εποχή ευχάριστη για εμάς τους πυροσβέστες γιατί σιγά σιγά απομακρύνονται τα μεγάλα και επικίνδυνα συμβάντα των δασικών πυρκαγιών.
Απομακρύνονται αλλά δεν σταματούν !

Είναι όμως και μια εποχή για εμάς τους εναπομείναντες συμβασιούχους πυροσβέστες, 1700 περίπου στον αριθμό, που ειδικά αυτό τον χρόνο η "μελαγχολία" γίνεται ακόμα πιο έντονη από κάθε άλλη χρονιά !
Σε δύο μήνες από τώρα θα απολυθούμε από το Πυροσβεστικό Σώμα και ίσως για τελευταία φορά αφού φέτος, βάση του Π.Δ 121/2007, είναι η τελευταία χρονιά της δεύτερης πενταετίας μας.

Κάποιοι από εμάς έχουν για δυο χρόνια ακόμα κάτι να περιμένουν αφού είναι και επιλαχόντες στον διαγωνισμό των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, αν και για το «2 χρόνια ακόμα» διατηρώ σοβαρές αμφιβολίες και αυτό γιατί σε αυτή την χώρα δεν τηρούνται όλοι οι νόμοι.
Κάποιοι άλλοι όμως δεν έχουν να περιμένουν τίποτα !

Όλοι λοιπόν σκεφτόμαστε ότι σε δυο μήνες θα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας αυτό που αγαπήσαμε τόσα χρόνια, το Πυροσβεστικό Σώμα !

Όλοι σκεφτόμαστε ότι του χρόνου μπορεί κατά πάσα πιθανότητα να μην δουλεύουμε !

Όλοι σκεφτόμαστε ότι θα γυρίσουμε στην ανεργία με πιθανότητα να μην πάρουμε ούτε ταμείο ανεργίας φέτος !

Το τέλος μια δεκαετούς εμπειρίας στο Πυροσβεστικό Σώμα έρχεται σε δύο μήνες και θα πρέπει πολιτική και φυσική μας ηγεσία να αποφασίσει αν θα εκμεταλλευτεί την πολυετή εμπειρία μας και τα επόμενα χρόνια στο Πυροσβεστικό Σώμα άλλα και γιατί όχι στα Δασαρχεία που αιμορραγούν χρόνια τώρα !

Η φετινή χρονιά μας απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι και το Πυροσβεστικό Σώμα χρειάζεται Πυροσβέστες με εμπειρία για την καταστολή των πυρκαγιών αλλά και το Δασαρχείο χρειάζεται εργάτες για να προλαμβάνονται οι πυρκαγιές !

Εύχομαι ολόψυχα αυτές τις λίγες σκέψεις να τις δείτε εκεί στο Υπουργείο και στο Αρχηγείο και να σκεφτείτε πολύ καλά το καλοκαίρι αυτό αλλά και τα επόμενα καλοκαίρια που θα έρθουν !!!!!!!

ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ - ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ !

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777