09 Οκτωβρίου 2012

Ερώτηση βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α για το Ταμείο Ανεργίας των Συμβασιούχων Πυροσβεστών.

Προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη 

05 Οκτωβρίου 2012 

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ. 

Η επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα, οι συμβασιούχοι του Σώματος καθώς και οι πενταετούς υποχρέωσης πυροσβέστες, αποτελεί την ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας στο σημαντικό έργο που επιτελούν. 
Έργο που έχει να κάνει με την προστασία του φυσικού πλούτου και την αντιπυρική προστασία της χώρας, για την οποία έχουν θυσιάσει ακόμη και τη ζωή τους, κατά την ώρα εκτέλεσης του καθήκοντος. 
Οι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες, κάθε χρόνο προσλαμβάνονται στις αρχές της Αντιπυρικής Περιόδου, αποτελώντας αναγκαίο κομμάτι του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Π.Σ. για την δασοπυρόσβεση. 
Φέτος με σοβαρή αμέλεια της πολιτικής ηγεσίας προσλήφθηκαν τέλος Ιουνίου, παρότι η αντιπυρική περίοδος αρχίζει πολύ νωρίτερα. 
Αποτέλεσμα του γεγονότος αυτού ήταν να στερηθεί το Π.Σ. των υπηρεσιών τους το κρίσιμο αυτό διάστημα. Η καθυστέρηση αυτή της πρόσληψής τους, είναι εξίσου καταστροφική και για το πενιχρό τους εισόδημα, καθότι φέτος εργάζονται το λιγότερο χρόνο από όλη την τελευταία πενταετία που προσλαμβάνονται. Δεδομένου ότι, λόγω της καθυστερημένης πρόσληψής τους και του μειωμένου χρόνου που απασχολήθηκαν, θα στερηθούν το επίδομα ανεργίας, με συνέπεια πλέον να δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης των 1.750 συμβασιούχων και των οικογενειών τους. 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός: 

1. Τί ενέργειες προτίθεται να αναλάβει ώστε να μην στερηθούν οι 1.750 συμβασιούχοι πυροσβέστες το επίδομα ανεργίας; 

Η ερωτώσα βουλευτής 
Χαρούλα Καφαντάρη 
Β΄ Αθήνας

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777