26 Νοεμβρίου 2012

Μεταθανάτιες συνδρομές σε Σωματείο (;) !!!!!

Το διάβασα και δεν το πίστευα !!! 
Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε τι εννοώ ! Προφανώς για να το αναφέρει συναδελφικό blog το καταστατικό αυτό ανήκει σε σωματείο Πενταετών και Συμβασιούχων Πυροσβεστών  !!! 

"1. Συνάδελφοι Πενταετείς ακούσατε ακούσατε, υπάρχουν καταστατικά σωματείων τα οποία προβλέπουν πως (ο μη γένοιτο) κάποιος Συνάδελφος «χάνει την ιδιότητα του μέλους με τον θάνατό του» όπως γράφουν, οπότε οι συγγενείς του  «επιβαρύνονται»   να πληρώσουν στο Σωματείο που το υποστήριζε μέχρι την ήμερα που έφυγε από αυτό το μάταιο τούτο κόσμο, τυχόν απλήρωτες συνδρομές ! 
2. Συνάδελφοι, έχετε διαβάσει τα καταστατικά των Σωματείων σας ή μήπως και εσείς ανήκετε σε κάποιο Σωματείο που και μετά τον θάνατό  σας, μακριά από όλους μας, θα πρέπει οι συγγενείς σας να πληρώνουν συνδρομή ; 
3. Θα ΨΗΦΊΖΑΤΕ ΠΌΤΕ ΣΕ ΤΈΤΟΙΟ σωματείο να σας εκπροσωπήσει ; 
ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΣΎΝΤΟΜΑ ΌΤΑΝ ΚΆΠΟΙΟΙ ΨΗΦΊΣΟΥΝ ΣΕ ΣΩΜΑΤΕΊΑ ΠΟΥ ΕΓΓΡΆΦΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΊΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΌ ΠΥΡΟΣΒΈΣΤΕΣ ΕΝΏ ΕΊΝΑΙ ΠΕΝΤΑΕΤΕΊΣ . 
ΓΝΩΡΊΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΎΛΗ ΤΟ ΓΆΜΟ , ΣΎΝΤΟΜΑ ΣΕ ΠΡΏΤΗ ΠΡΟΒΟΛΉ."
Διορθώσαμε την προηγούμενη ανάρτηση μας γιατί γράφτηκε γρήγορα και υπό το επήρεια του πρώτου ΣΟΚ."


Υπάρχει Σωματείο που να αναγράφετε στο καταστατικό του κάτι τέτοιο και ακόμα το προεδρείο είναι στην θέση του ; 
Ποιος δικηγόρος έγραψε κάτι τέτοιο και ποιος δικαστής το ενέκρινε; 
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι αν κάποιος συνάδελφος, μακρυά από όλους,  πάθει κάτι καλούνταν το Σωματείο του και το Ταμείο Αλληλοβοήθειας να τον συνδράμει - βοηθήσει οικονομικά ή σε περίπτωση θανάτου δίδονταν στην οικογένεια του (από το σωματείο ή το ταμείο αλληλοβοήθειας) τουλάχιστον τα έξοδα της κηδείας ! 
Τώρα μαθαίνουμε ότι οι συνάδελφοι θα πρέπει να ενημερώσουν  τους συγγενείς τους ότι σε περίπτωση, ο μη γένοιτο, θανάτου,  ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ "ΥΠΟΧΡΕΩΜΈΝΟΙ" ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ στο οποίο ανήκε ο αποδημήσας, την "μεταθανάτια συνδρομή" του  !!! 

Θέλω να δω πως θα ζητήσει αυτό το "σωματείο" σε μια τέτοια περίπτωση την  "συνδρομή" από την χήρα ή τον γονέα ! 

Πολύ σωστό λοιπόν το σχόλιο του διαχειριστή του blog ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ "Θα ΨΗΦΊΖΑΤΕ ΠΌΤΕ ΣΕ ΤΈΤΟΙΟ σωματείο να σας εκπροσωπήσει ;"  

Σας λείπουν λεφτά μου φαίνεται και δεν ξέρετε τι κάνετε !!! 
Βρε σαν δεν ντρεπόμαστε λιγάκι λέω εγώ !!!  

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777