29 Νοεμβρίου 2012

ΚΥΠΡΟΣ: Κοινή άσκηση της Πυροσβεστικής με το ψευδοκράτος;

Λευκωσία: Κοινή άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας με τη λεγόμενη Πυροσβεστική Υπηρεσία του ψευδοκράτους προωθούν τα Ηνωμένα Έθνη με τις ευλογίες της κυβέρνησης, την ίδια ώρα που οι κατοχικές αρχές ουδέποτε συνεργάστηκαν σε περιπτώσεις πυρκαγιών στη νεκρή ζώνη ή στον Πενταδάκτυλο και συνεχίζουν να κατακρατούν περιπολικό και ασυρμάτους της Αστυνομίας. 

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι οι επαφές, που άρχισαν πριν από αρκετό καιρό μέσω του Προεδρικού Επιτρόπου, Γιώργου Ιακώβου, με τα Ηνωμένα Έθνη για το θέμα δεν είχαν αποτέλεσμα, λόγω της άρνησης των Τούρκων να συνεργαστούν. Πρόσφατα φαίνεται ότι τα πράγματα προχώρησαν και τα Ηνωμένα Έθνη προσπαθούν να φέρουν τις δύο Υπηρεσίες στο ίδιο τραπέζι, ώστε να συζητηθούν λεπτομέρειες για την κοινή άσκηση. 

Ωστόσο αρκετοί εμπλεκόμενοι βλέπουν το θέμα με σκεπτικισμό γιατί οι αρχές του ψευδοκράτους έχουν αναλάβει πρωταρχικό ρόλο, κινώντας όλες τις διαδικασίες και υποδεικνύοντας μάλιστα και συγκεκριμένο χώρο για πραγματοποίηση της άσκησης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι κατοχικές αρχές έχουν εισηγηθεί περιοχή παρά το Λήδρα Πάλας στην οποία να διεξαχθεί η άσκηση, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι τα οχήματά τους θα φέρουν τα διακριτικά του ψευδοκράτους. 

Διαβάστε περισσότερα στον ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ 

Σ.Δ: Μα τελείως αμπάλαντοι είναι αυτοί στα Ηνωμένα Έθνη και στην Κυβέρνηση ;

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777