05 Νοεμβρίου 2012

ΚΥΠΡΟΣ: Στα δικά μας χνάρια και οι Συμβασιούχοι Συνάδελφοι της Κύπρου για το εργασιακό τους !


Λευκωσία: Οι παραδοξότητες του συστήματος στον δημόσιο τομέα, αποκαλύπτονται μία-μία λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ιδού ακόμα μία: Οι 120 εποχικοί πυροσβέστες που προσλαμβάνονται κάθε καλοκαίρι για αντιμετώπιση των πυρκαγιών, εργάζονται για έξι μήνες και στη συνέχεια απολύονται και για τους υπόλοιπους έξι μήνες πληρώνονται με ανεργιακό επίδομα, την ώρα που θα μπορούσαν να εργοδοτούνται ολόχρονα με τα ίδια ή και λιγότερα χρήματα. 
Οι ίδιοι οι επηρεαζόμενοι έχουν διαβιβάσει την επιθυμία τους προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους καθόλη τη διάρκεια του έτους και να μη λαμβάνουν το ανεργιακό επίδομα, αίτημα που αντικρίζεται θετικά. 
Σήμερα οι εποχικοί πυροσβέστες πληρώνονται γύρω στα 1.200 ευρώ μηνιαίως για έξι μήνες και τους υπόλοιπους έξι λαμβάνουν επίδομα ανέργου που σε ορισμένες περιπτώσεις ισούται με την αντιμισθία τους. 
Θεωρείται πλέον παράλογο να μην εργάζονται όλους τους μήνες του έτους και να πληρώνονται, αφού με τα ίδια σχεδόν χρήματα ή και λιγότερα θα μπορούσαν να βρίσκονται στην υπηρεσία και να προσφέρουν στην άμεση καταστολή των πυρκαγιών. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πολίτες από διάφορες κοινότητες που έχουν αποκτήσει πείρα στην κατάσβεση πυρκαγιών, περνούν από αθλητικές διαδικασίες και προσλαμβάνονται μέσα Μαΐου, ενώ οι υπηρεσίες τους τερματίζονται μέσα Νοεμβρίου. 
Η διοίκηση της Πυροσβεστικής ετοιμάζεται να ζητήσει όπως το θέμα εξεταστεί από το υπουργείο Οικονομικών, ώστε σε μια περίοδο που έχουν παγοποιηθεί οι προσλήψεις, να έχει στη διάθεσή της 120 πρόσωπα που θα στελεχώνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους πόστα μέσω των οποίων θα συμβάλλουν για την πρόληψη πυρκαγιών εντός και εκτός πόλεων, χωρίς να επιβαρύνεται με επιπρόσθετα κονδύλια το δημόσιο. 
Στην Ελλάδα σε παρόμοιες θέσεις έχει προσφερθεί πενταετές συμβόλαιο για τους εποχικούς πυροσβέστες. 
Όπως δήλωσε στον «Φ» ο αναπληρωτής διευθυντής της Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, με αυτόν τον τρόπο θα πληρωθούν τα κενά που άφησαν οι 59 πρόωρες αφυπηρετήσεις κυρίως λοχιών και αξιωματικών στη Λάρνακα και τη Λεμεσό. Κατά τον ίδιο, αυτή τη στιγμή υπάρχει πρόβλημα με την έλλειψη λοχιών που είναι υπεύθυνοι βάρδιας και γι’ αυτό ετοιμάζονται μετακινήσεις.

ΠΗΓΗ: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Σ.Δ: Στα χνάρια των συμβασιούχων πυροσβεστών τα αδέλφια συμβασιούχοι πυροσβέστες από την Κύπρο μας !!!

Το εκπληκτικό όλων είναι ο μισθός ο οποίος παίρνουν, 1.200 ευρώ !!!! 

Εύχομαι σύντομα να τελειώσει και ο δικός τους Γολγοθάς, σύντομα να ενταχθούν στο Πυροσβεστικό Σώμα με το ίδιο μισθό και καλύτερο από αυτόν που παίρνουν τώρα, και βέβαια με καλύτερες συνθήκες από την Ελλάδα στα εργασιακά  τους θέματα !!! 

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777