01 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α σχετικά με τις εξαγγελίες του κ. Δένδια για την αναδιοργάνωση ΕΛ.ΑΣ και Π.Σ.

Ο υπουργός μετά τη συναίνεσή του στο πετσόκομα του μισθολογίου των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων και την περαιτέρω εξαθλίωση του προσωπικού, ανακοίνωσε ότι αστυνομικοί και πυροσβέστες είναι πολλοί και θα εξορθολογήσει την υπάρχουσα κατάσταση με την αναδιοργάνωση των σωμάτων.

Την ίδια στιγμή που λέει ότι οι πυροσβέστες περισσεύουν, τρέχει διαγωνισμός για 725 πυροσβέστες και 50 αξιωματικούς και έχει δεσμευθεί για απορρόφηση των 800 επιλαχόντων πενταετών πυροσβεστών μέσα στο 2012. 

Αναρωτιόμαστε ποιόν τελικά κοροϊδεύει ο υπουργός; 

Η αναδιοργάνωση των σωμάτων ασφαλείας είναι αρκετά σοβαρή υπόθεση για να τη χειριστεί μόνος του ο υπουργός στη θητεία του οποίου κορυφώθηκαν η εγκληματικότητα, η ρατσιστική βία, η δράση παρακρατικών ομάδων, η καταστολή και απάνθρωπη συμπεριφορά αστυνομικών απέναντι σε πολίτες. 

Υπενθυμίζουμε στον υπουργό ότι η ασφάλεια του πολίτη και η πολιτική προστασία είναι συνταγματικό δικαίωμα του κάθε πολίτη. Πρέπει να απεξαρτηθεί από την κομματοκρατία και η αναδιοργάνωση των σωμάτων πρέπει να γίνει από διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των σωμάτων, των συνδικαλιστικών φορέων, της επιστημονικής κοινότητας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και κοινωνικοί φορείς. 

ΠΗΓΗ: Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Σ.Δ: Για πολλά είχε δεσμευτεί ο Υπουργός και το κόμμα του πριν τις εκλογές και συγκεκριμένα για το θέμα των Πενταετών, αλλά ΟΥΤΕ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ είδαμε, ΟΥΤΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ στο 50% των συνταξιοδοτήσεων !!!

Όσο για το ερώτημα "ΠΟΙΟΝ ΤΕΛΙΚΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ" η απάντηση είναι μια .....ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ πρώτα από όλα λέγοντας πως είναι ο "προστάτης της νομιμότητας" (βλέπε μπάτμαν) και μετά όλους εμάς που εργαστήκαμε ή εργαζόμαστε στα Σώματα Ασφαλείας !!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777