13 Δεκεμβρίου 2012

Καλός πυροσβέστης: Οι νουθεσίες ενός Αρχηγού.

Του Ζαφειρίου Χαράλαμπου:

Τον Vincent Dunn τον γνωρίσαμε λίγο στις 23/10/2012 σήμερα θα σας εκθέσω τις απόψεις – συμβουλές του πάνω σε άλλο θέμα... 

 1. Η υπηρεσία στην πυρόσβεση είναι ένα επικίνδυνο επάγγελμα. Κάθε χρόνο, πυροσβέστες πεθαίνουν και τραυματίζονται. Για να είστε ασφαλείς, να μελετήσετε και να μάθετε για το έργο έκτακτης ανάγκης και τους κινδύνους του. Η γνώση της δουλειάς σας ενισχύει την ασφάλεια. (Προσθέτω το αυτονόητο την καθημερινή εξάσκηση) 

2. Τα εμφράγματα είναι ο υπ 'αριθμόν ένα δολοφόνος των πυροσβεστών. Φροντίστε συνεπώς την καλή σωματική και ψυχική σας κατάσταση. Η δια βίου δέσμευση σας για άσκηση και καλή διαβίωση μπορεί να σώσει τη ζωή σας και να σας κάνει καλύτερο πυροσβέστη. 

3. Ο στρατός, η αστυνομία και η πυροσβεστική υπηρεσία είναι επικίνδυνα επαγγέλματα όπου το προσωπικό ρισκάρει τη ζωή του. Αλλά η πυρόσβεση είναι διαφορετική. Έχουμε κάνει τη καλύτερη επιλογή από τα επαγγέλματα του θανάτου. 
Για παράδειγμα, στο στρατό για να είναι ένας καλός στρατιώτης μπορεί να χρειαστεί να πυροβολήσει ανθρώπους. Για την επιβολή του νόμου, ένας καλός αστυνομικός μπορεί να χρειαστεί να συλλάβει ανθρώπους. 
Στην πυροσβεστική υπηρεσία, ένας καλός πυροσβέστης πρέπει να σώσει ζωές. 
Μετά την όποια καριέρα πάνω από όλα θα έχει καλές αναμνήσεις.  

4. Η δουλειά κάνει τον άντρα ή τη γυναίκα. Δεν κάνει τη δουλειά ο άνδρας ή η γυναίκα. Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει παρατηρήστε τον προϊστάμενό σας. Μπορεί πιθανότατα να χρειάζεται να πάρετε μερικά από τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του – των τρόπων του κατά τη διάρκεια της εργασίας. Εμείς σπάνια αλλάζουν τη δουλειά. Η δουλειά μας αλλάζει.

Διαβάστε όλο το ενδιαφέρον άρθρο στο διαδικτυακό περιοδικό FIRE & RESCUE MAGAZINE

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777