16 Δεκεμβρίου 2012

ΚΥΠΡΟΣ: Αντιδράσεις στη Λευκωσία για κοινή άσκηση πυρόσβεσης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση, όπως καλυφθούν τα εμβλήματα της Δημοκρατίας, που φέρουν τα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, τα οποία έλαβαν μέρος στην κοινή προκαταρκτική άσκηση της επιτροπής αντιμετώπισης κρίσεων ε/κ – τ/κ. 
Πρόκειται για μια επιτροπή, σύμφωνα με την πυροσβεστική, που ιδρύθηκε πριν από αρκετά χρόνια και στόχο έχει την αλληλοβοήθεια μεταξύ των δύο πλευρών, στην αντιμετώπιση πυρκαγιών, σεισμών και άλλων μεγάλων καταστροφών. 
Η εν λόγω επιτροπή συνεδριάζει περίπου μια φορά το μήνα και στην τελευταία συνεδρίαση αποφασίστηκε, μετά από πιέσεις των Ηνωμένων Εθνών προς την Κυπριακή Δημοκρατία, να πραγματοποιηθεί κοινή άσκηση για να διαφανεί κατά πόσον, οι δύο πλευρές, είναι έτοιμες να ανταποκριθούν, η μια στο κάλεσμα της άλλης, σε περιπτώσεις καταστροφών και να αλληλοβοηθηθούν, στη βάση της επαναπροσέγγισης. 
Αρχικά αποφασίστηκε όπως η άσκηση διεξαχθεί στον Πενταδάκτυλο, όπου η τ/κ πλευρά θα καλούσε την ε/κ για βοήθεια και στο Τρόοδος όπου η ε/κ πλευρά θα καλούσε την τ/κ, στις 16 και 17 Ιανουαρίου αντίστοιχα
Στο πλαίσιο της άσκησης, σύμφωνα με την πυροσβεστική, αποφασίστηκε να μην χρησιμοποιηθούν εμβλήματα για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα σε ότι αφορά τη μετάβαση των οχημάτων από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές και το αντίθετο. Τελικά, αποφασίστηκε όπως η άσκηση διενεργηθεί στη νεκρή ζώνη και όχι στο Τρόοδος και στον Πενταδάκτυλο, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί. 
Σημειώνεται ότι, εκτός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στην άσκηση λαμβάνουν μέρος το δασονομείο και η πολιτική άμυνα. Για να υπάρξει σωστός συντονισμός στην άσκηση της 16ης και 17ης Ιανουαρίου, έπρεπε, σύμφωνα με την πυροσβεστική, να γίνει μια προκαταρκτική άσκηση για να διαφανεί κατά πόσο οι ομάδες και τα υλικά που απαρτίζουν την επιτροπή, λειτουργούν σωστά. 
Ο εν λόγω συντονισμός έγινε προχθές και κατά τη διάρκεια του καλύφθηκαν τα εμβλήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατία, γεγονός που προκάλεσε το μένος πολιτικών της Κυπριακής Δημοκρατίας. 
Ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου σε δηλώσεις του από την Πάφο αποδοκίμασε και κατήγγειλε «την ανήκουστη δουλική συμπεριφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι του ψευδοκράτους που υπονομεύει, εξευτελίζει και καταργεί την υπόσταση και την νομιμότητα του κυπριακού κράτους. Ντροπή ,ντροπή, ντροπή».

Διαβάστε περισσότερα στο Νewpost.

Σ.Δ: Είχα αναρωτηθεί σε προηγούμενη αναφορά μου πριν σχεδόν έναν μήνα για την άσκηση αυτή γράφοντας "Μα τελείως αμπάλαντοι είναι αυτοί στα Ηνωμένα Έθνη και στην Κυβέρνηση ;"
Τώρα είναι σίγουρο πλέον ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΜΠΑΛΑΝΤΟΙ !!!!
Και λίγα είπε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής.... δουλικότητα, ξεφτίλα και ΝΤΡΟΠΗ για την Κυπριακή Κυβέρνηση η στάση της αυτή !

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777