20 Δεκεμβρίου 2012

Συμβουλές της Πυροσβεστικής για αποτροπή πυρκαγιών τον χειμώνα στα σπίτια.

Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε όλοι κοινωνοί τραγικών γεγονότων ανά την επικράτεια, με επίκεντρο την πυρκαγιά από αμέλεια. 
Κάθε χειμώνα, δεδομένου ότι κάθε οικία διατηρεί μία εστία θέρμανσης, παρουσιάζονται πολλά κρούσματα απώλειας ζωής και καταστροφής περιουσίας συνεπεία πυρκαγιάς. Επιτρέψτε μας να συμβάλλουμε κατά τι στο να περάσουμε με ασφάλεια τις ερχόμενες εορτές, παρέχοντας λίγες, αλλά σημαντικές συμβουλές:

Δεν κοιμόμαστε, ούτε αποχωρούμε από το σπίτι με αναμμένα τα λαμπάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου.
Δεν κοιμόμαστε ΠΟΤΕ με λειτουργία εστίας θέρμανσης με γυμνή φλόγα (ξυλόσομπα, τζάκι, σόμπα πετρελαίου, θερμάστρα υγραερίου, αλογόνου κλπ.).
Καθαρίζουμε πάντα στην αρχή του χειμώνα τα μπουριά ή τις καμινάδες.
Λαμβάνουμε μέριμνα κατά την κατασκευή ώστε τα μπουριά ή οι καμινάδες ΝΑ ΜΗΝ έρχονται σε επαφή με ξύλα, κατά την πορεία τους προς την οροφή του κτιρίου.
Προσοχή, λόγω των ημερών, στα αναμμένα κεριά. Να τοποθετούνται εντός ασφαλών δοχείων και όχι κάτω από εύφλεκτα υλικά (π.χ. κουρτινάκια).
Προσοχή στις διακοπές ρεύματος. Πριν τη διακοπή μπορεί να λειτουργούν πολλές συσκευές, να διακόπτεται το ρεύμα επί μεγάλο χρονικό διάστημα και να αναχωρεί ο ένοικος χωρίς να έχει κλείσει όλους τους διακόπτες. 

Διαβάστε περισσότερα στο διαδικτυακό περιοδικό FIRE & RESCUE

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777