22 Ιανουαρίου 2013

Φονική διπλή καραμπόλα στην Εγνατία:Μια νεκρή και 20 τραυματίες-Ανάμεσά τους μια ετοιμόγεννη! (βίντεο)

Συγκλονισμένος ο διοικητής Πυροσβεστικής της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας κύριος Καραλιάς μίλησε στην εκπομπή «ΣΚΑΙ τώρα»: «Στα 28 χρόνια της καριέρας μου άλλο τέτοιο περιστατικό δεν μου έχει ξανατύχει!»
Μια τρομερή διπλή καραμπόλα που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα, σε απόσταση 200 μέτρων η μία από την άλλη, με 27 οχήματα συνέβη στις 08.45 στη θέση «Κλειδί» στο ρεύμα της Εγνατίας προς Θεσσαλονίκη, στο ύψος της Βέροιας!
Ο τραγικός απολογισμός είναι μια γυναίκα που ήταν εγκλωβισμένη στο όχημά της και υπέκυψε στα τραύματά της, ενώ 20 άτομα είναι τραυματισμένα, εκ των οποίων τα 4 είναι σοβαρά
Μεταξύ των τραυματιών, ήταν και μια ετοιμόγεννη, την οποία μετέφεραν εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, αλλά και 3 παιδιά που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Βέροιας!
Για τους τραυματίες που ήταν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση και αυτή την ώρα βρίσκονται όλοι σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δεύτερη καραμπόλα ήταν το ασθενοφόρο που βρισκόταν μέσα η ετοιμόγεννη που κυοφορούσε δίδυμα!

Πως έγινε η καραμπόλα

Σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά υπήρχε ανατροπή μιας νταλίκας λόγω του ότι στην περιοχή υπήρχε πυκνή ομίχλη, την λεγόμενη ''ομίχλη κουρτίνα''!
Στη συνέχεια το ένα αυτοκίνητο έπεφτε πίσω από το άλλο. Με αποτέλεσμα να εμπλακούν 27 οχήματα στην φονική καραμπόλα, τα οποία έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.
Η ουρά των αυτοκινήτων ξεπερνά τα 2 χλμ ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται με πολλά προβλήματα από παρακαμπτήριες οδούς. Το ρεύμα από Βέροια προς Θεσσαλονίκη παραμένει κλειστό.
Ενώ η κίνηση εκτρέπεται μέσω της Αλεξάνδρειας.
Ένας οδηγός που ενεπλάκη στην καραμπόλα είπε συγκλονισμένος: «μύριζε ο τόπος αίμα», «Ακούγαμε φωνές από τους εγκλωβισμένους, αλλά δεν μπορούσαμε να βοηθήσουμε. Το ένα αυτοκίνητο ρούφαγε το άλλο. Ένας πανικός. Σε εμένα έπεσε πάνω ένα αγροτικό.» Με πολύ ψυχραιμία περιγράφει τις τραγικές σκηνές που έζησε!
ΠΗΓΗ: STAR.GR 
Σ.Δ: Νομίζω ότι δεν έχουμε ξαναδεί στην Ελλάδα ένα τέτοιο συμβάν !!! 
Ο Θεός να δίνει δύναμη στην οικογένεια της γυναίκας που έχασε την ζωή της και να δώσει και γρήγορη ανάρρωση για τους τραυματίες !

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777