13 Ιανουαρίου 2013

ΕΛ.ΑΣ. - Π.Σ : Όποιος κινδυνεύσει, προσλαμβάνεται ! (;)

Στις σχολές της αστυνομίας, χωρίς εξετάσεις, θα εισάγεται όποιος βοηθήσει στην καταπολέμηση του εγκλήματος ή στη διάσωση ανθρώπων που κινδυνεύουν, σύμφωνα με τροπολογία που περιλαμβάνεται στον Νόμο 4058/12, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ στις 22 Μαρτίου 2012.
Μάλιστα, προβλέπεται η δυνατότητα απευθείας πρόσληψης σε αστυνομική υπηρεσία, ανάλογα με τα προσόντα του, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει ή όχι κενή οργανική θέση. Το ίδιο ισχύει και για την Πυροσβεστική Υπηρεσία. 
Μοναδική προϋπόθεση, να έχει εκθέσει «αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο»... 

 Ειδικότερα, στο αρθρο 25 του νόμου (που αντικατέστησε το 31 του ν. 2800/2000) αναφέρεται: «Όποιος συμμετέχει ενεργά στην καταδίωξη ή σύλληψη δραστών σοβαρών εγκληματικών πράξεων ή σε αστυνομική επιχείρηση προς πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος ή σε επιχείρηση του Πυροσβεστικού Σώματος προς κατάσβεση πυρκαγιάς ή διάσωση κινδυνευόντων προσώπων, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο, εισάγεται καθ' υπέρβαση και χωρίς εξετάσεις στη Σχολή Αστυφυλάκων ή Πυροσβεστών, μετά από αίτησή του η οποία υποβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας δύο (2) ετών από την απόκτηση των απαραίτητων προσόντων διορισμού του σε οποιαδήποτε θέση, πλην του αναστήματος. Η συνδρομή των προϋποθέσεων αυτών διαπιστώνεται με Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ενεργείται μετά την υποβολή του σχετικού αιτήματος.» 
Επιπλέον, ορίζεται ότι: «4. Όποιος διακρίνεται για εξαίρετες πράξεις, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 31 του ν. 2800/2000 (Α΄ 41) δύναται αντί να καταταγεί στην Ελληνική Αστυνομία ή το Πυροσβεστικό Σώμα να προσλαμβάνεται στα εν λόγω Σώματα αντίστοιχα, ως πολιτικός υπάλληλος ή με οποιαδήποτε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ανάλογα με τα προσόντα του, κατ' εξαίρεση των ισχυουσών διατάξεων και ανεξαρτήτως ύπαρξης κενής οργανικής θέσης, επιφυλασσομένων των διατάξεων περί κωλυμάτων διορισμού (άρθρα 4 έως 8 του ν. 3528/2007, Α΄ 26). Το ως άνω δικαίωμα ασκείται μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου εντός αποκλειστικής προθεσμίας δύο (2) ετών από την απόκτηση των απαραίτητων προσόντων διορισμού του σε οποιαδήποτε θέση.» 

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ:

ΠΗΓΗ: BLOKO.GR

Σ.Δ: ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΘΕΕ ΜΟΥ !!! 
Αλήθεια, ΑΝ ο πολίτης κατά την καταδίωξη ή κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σκοτωθεί ή καεί ή τραυματιστεί ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ; ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ή απλά αν σταθεί τυχερός και ζήσει θα τον ... προλάβετε ;;; 

Βάζετε περίεργες και επικίνδυνες σκέψεις στον κόσμο και αυτό είναι σοβαρό!!!
ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ γιατί αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα σε καιρούς οικονομικής κρίσης !!!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777