16 Ιανουαρίου 2013

Θρίλερ με τις ΕΜΑΚ. Άλλα λέει ο αρχηγός, άλλα ο υπουργός... Σε πύργους Βαβέλ οι αναδιαρθρώσεις

Ένα άνευ προηγουμένου πινγκ πονγκ φαινομενικά ανερμάτιστης ασυνεννοησίας με άρωμα πολιτικού "κομπογιανιτισμού" εκτυλίχθηκε τις τελευταίες ημέρες γύρω από την αναδιάρθρωση της Πυροσβεστικής και την κατάργηση των ΕΜΑΚ. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, ο αρχηγός του Σώματος, που ούτε λόγο είχε, ούτε κάποιο διακύβευμα, αποκάλυψε σε ανύποπτη στιγμή σε συνδικαλιστικούς αντιπροσώπους ότι στην επικείμενη αναδιάρθρωση υπάρχει πρόβλεψη διατήρησης μόνο των ΕΜΑΚ Αθήνας και Θεσσαλονίκης και όλες οι υπόλοιπες πρόκειται να καταργηθούν. 
Μόλις το νέο διαδόθηκε και προέκυψαν ισχυρές τοπικές αντιδράσεις, φαίνεται ότι άλλαξε ο ... "αναδιαρθρωτικός" ορίζοντας του Δένδια και άρχισε να ... σφυρίζει αδιάφορα. 
Έτσι, την περασμένη Παρασκευή στη διάρκεια συνάντησης του με συνδικαλιστές του Π.Σ. είπε ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη, ούτε επίκειται η κατάργηση έστω και μιας από τις περιφερειακές ΕΜΑΚ!!! 
Τί είχε συμβεί; 
Σίγουρα ο αρχηγός ούτε όραμα είδε και αν το είδε, δεν είχε κανένα λόγο ή αφορμή για να το διατυμπανίσει. 
Μπροστά στην προοπτική του πολιτικού κόστους, ο περίφημος τεχνικός και καλά μελετημένος ανασχεδιασμός της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, έδειξε πόσο πολύ "φτηνά" υλικά χρησιμοποιήθηκαν ως εποικοδόμημα και πόσο υψηλής ... επιστημονικής σπουδής και κατάρτισης εφαρμογές και μέθοδοι ακολουθήθηκαν... 
 Όπως τα υλικά της Βαβέλ... 

ΠΗΓΗ: BLOKO 

Σ.Δ: Δεν είναι και η πρώτη φορά που το Υπουργείο τα γυρίζει υποκύπτοντας σε διάφορες πιέσεις κομματικού και άλλου χαρακτήρα !!!! 
Όχι πως συμφωνώ με το κλείσιμο των περισσοτέρων ΕΜΑΚ, αλίμονο, αντιθέτως πιστεύω ότι τουλάχιστον αυτές που αποδεδειγμένα παράγουν έργο πρέπει να παραμείνουν ως έχουν. 

Το σχόλιο μου αφορά την συμπεριφορά του Υπουργού ο οποίος "φοβούμενος" για μία ακόμη φορά  το "πολιτικό κόστος", τα "γυρίζει" και δεν θα έπρεπε πλέον να μας κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση πλέον η κυκλοθυμία του αυτή! 

Γι αυτό άλλωστε και η χώρα έχει αυτά τα χάλια !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777