07 Ιανουαρίου 2013

Ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις σχετικά με την αναδιοργάνωση του Π.Σ από την ΠΟΕΥΠΣ και της ΕΥΠΣ Κεντρ. Μακεδονίας.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακοίνωση από την Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ για την συνάντηση με τον Αρχηγό του Σώματος διαβάζουμε και μπορούμε να αλιεύσουμε ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με την αναδιοργάνωση του Π.Σ. 
Σημαντικό επίσης είναι ότι στην ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ υπάρχει αναφορά για τους Πενταετείς Πυροσβέστες.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΕΥΠΣ
Επίσης πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία μπορούμε να πάρουμε και από την ανακοίνωση της Ε.Υ.Π.Σ Κεντρ. Μακεδονίας με αρ. πρωτ. 01/7-1-2013. 
Συγκεκριμένα για το θέμα των οργανικών θέσεων η θέση του Υπουργού ότι "έχουμε πολλούς πυροσβέστες" περνά στην αναδιοργάνωση με την παγίωση των θέσεων που υπάρχουν αυτή την στιγμή, ενώ προχωρά η τροποποίηση του κανονισμού μεταθέσεων. 
Σημαντικό σημείο επίσης της ανακοίνωσης είναι ότι ο σχεδιασμός για τα πεζοπόρα είναι να παραμείνουν ως έχουν και θα επαναπροσληφθούν για την αντιπυρική συμβασιούχοι πυροσβέστες. 
Εδώ να πω για τους συμβασιούχους πυροσβέστες ότι θα είναι η πρώτη χρονιά για όσους δουλέψουν στην αντιπυρική αυτή που έπειτα ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ Ταμείο Ανεργίας. 
Τέλος κάτι πολύ σημαντικό για το Σώμα το οποίο έχω γράψει πολλές φορές ότι θα βοηθήσει με το να βγουν πυροσβέστες που είναι "εγκλωβισμένοι" στα γραφεία, είναι η μετακίνηση - μετάταξη Διοικητικών Δημοσίων Υπαλλήλων στα γραφεία με τον μεγαλύτερο αριθμό αυτών να μετατάσσεται στις Περιφέρειες της Κεντρικής Μακεδονίας και Αττικής. 

Δύο ανακοινώσεις που θεωρώ ότι έπρεπε να σας παραθέσω το τι αναφέρουν ώστε να έχετε μια κάποια εικόνα για το τι περίπου θα γίνει στην Υπηρεσία τους επόμενους μήνες.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777