21 Απριλίου 2013

Πυροσβεστική 1997: Ο αρχηγός "πληρώνει" τις παράνομες προσλήψεις !!!


Υπό προθεσμία τελεί σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Νίκος Αλεβιζάκης.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Ρωμαίος, όχι μόνο απέφυγε χτες να τον καλύψει για τις παράνομες προσλήψεις πυροσβεστών, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι στις προσεχείς κρίσεις θα απομακρυνθεί από τη θέση του με κυβερνητική απόφαση. "Τον αρχηγό θα τον κρίνει η πολιτική ηγεσία" και "θα λάβετε σύντομα την απάντηση", ήταν οι φράσεις - κλειδί του υπουργού, όταν ρωτήθηκε αν είναι ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την όλη υπόθεση ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δήλωσε ότι είχε δώσει ρητή εντολή στον αρχηγό να μεριμνήσει για την ομαλή διεξαγωγή του διαγωνισμού, αλλά οι αξιωματικοί που συγκρότησαν την επιτροπή προσλήψεων παρέβησαν τις εντολές και παραποίησαν τα στοιχεία ορισμένων υποψηφίων. Για το λόγο αυτό ανατέθηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης στον ίδιο τον αρχηγό του Σώματος, ενώ η υπόθεση διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα για να καταλογιστούν και ποινικές ευθύνες.
Σύμφωνα όμως με το πόρισμα της ΕΔΕ που συντάχθηκε από τον Ν. Αλεβιζάκη, για τον πρόεδρο της επιτροπής προσλήψεων, Σ. Ηλιόπουλο,προτείνεται η ποινή της αργίας δι' απολύσεως, ενώ για δύο μέλη της επιτροπής και για τον γραμματέα προβλέπονται χρηματικά πρόστιμα ίσα με τα 2/10 και 1/10 του βασικού μηνιαίου μισθού τους αντίστοιχα.
Οι εκτιμήσεις και οι προτεινόμενες ποινές θεωρήθηκαν από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης δυσανάλογες με τη βαρύτητα των παραπτωμάτων και η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με την προσθήκη να αποταχτεί ο πρόεδρος της επιτροπής και να επιβληθεί η ποινή της αργίας με απόλυση στους υπόλοιπους τρεις αξιωματικούς.

ΠΗΓΗ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Σ.Δ: Στην περίπτωση του διαγωνισμού των ΠΠΥ ποιος θα έχει σειρά ;
Και να είστε σίγουροι ότι όταν έρθει η ώρα της δικαιοσύνης το Υπουργείο θα κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να αποφύγει τις ευθύνες που του αναλογούν (και την προηγούμενη ηγεσία και την τωρινή) και θα ρίξει το "ανάθεμα" στο Πυροσβεστικό Σώμα και σε όλους αυτούς που χειρίστηκαν την υπόθεση αυτή.
Όχι βέβαια ότι αυτοί είναι άμοιροι ευθυνών, γιατί αν ήθελαν θα μπορούσαν να "πατήσουν πόδι" και τα όποια τηλέφωνα έπεφταν από το Υπουργείο θα τα "έβαζαν φρένο" !!!
Θα αναφέρω ένα περιστατικό για να καταλάβετε τι εννοώ και το οποίο έλαβε χώρα πριν από έναν περίπου χρόνο και το οποίο δεν είχα αναφέρει δημόσια. Αυτοί που ήταν παρόντες ξέρουν.

Περιστατικό στο οποίο  Εισαγγελέας (δεν θα πω ποιος) πήρε τηλέφωνο στο Αρχηγείο και μίλησε με τον αξιωματικό Γ. υπεύθυνο στον διαγωνισμό.

Όταν ο Εισαγγελέας ο οποίος είχε διαβάσει όλους τους Νόμους και τα Π.Δ,  είπε στον αξιωματικό Γ. ότι η πρόσληψη όσων άλλαξαν την Σ.Ι παραβαίνει τον Νόμο και τα Π.Δ τα οποία ήταν σαφείς ως προς αυτό καθώς και ότι είχαν υπογράψει Υπεύθυνη Δήλωση,  ο αξιωματικός αφού προσπάθησε να αποφύγει να απαντήσει καθαρά, μετά από "στρίμωγμα" του Εισαγγελέα που είχε στα χέρια του τους σχετικούς νόμους και ήταν ο καθ' ύλη αρμόδιος να μπορεί να τους ερμηνεύει κιόλας, ανάγκασε τον αξιωματικό να απαντήσει κάτι που άφησε όσους ήταν παρόντες εμβρόντητους.
Είπε συγκεκριμένα ο αξιωματικός "είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ να τους προσλάβουμε, τι να κάνουμε ;" !!! 
Περιττών να σας πω τι άκουσε τότε από τον Εισαγγελέα ο οποίος συμπλήρωσε  στο τέλος "Δηλαδή μου λέτε ότι ο Υπουργός σας είπε να παρανομήσετε και εσείς το κάνατε; Καταλαβαίνετε σε ποίον το είπατε αυτό κύριε ;;;; " 
Φυσικά απάντηση σε αυτό δεν υπήρξε γιατί προφανώς ο αξιωματικό Γ. τότε συνειδητοποίησε τα όσα είπε ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ !!!

Αυτά και δυστυχώς πολλά άλλα έχουν γίνει που εν καιρό θα αρχίσουν να ακούγονται !!!

ΤΙ 1997, ΤΙ 2012 !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777