13 Απριλίου 2013

Ο Δένδιας, η Πυροσβεστική και οι Ελλείψεις !!!!

Στην αδυναμία ανεύρευσης χρημάτων για νέα μέσα, αλλά και για το ήδη υπάρχον και γερασμένο υλικό της Πυροσβεστικής, αναφέρθηκε χθες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας στο Bήμα FM, τονίζοντας μάλιστα πως "κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά το υλικό μας είναι σε μια κατάσταση που κινδυνεύουμε να μας προδώσει".
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ν. Δένδιας σπεύδει να "νίψει τας χείρας του" όταν η συζήτηση φτάνει στην Πυροσβεστική. Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη κουβέντα που είχε πει το περασμένο καλοκαίρι στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους ήταν ότι δεν θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν σε δύο ταυτόχρονες μεγάλες φωτιές, υπογραμμίζοντας την ίδια ώρα ότι για τις άμεσες ανάγκες είχε ζητήσει χορηγίες από ιδιώτες. Είχε όμως προσθέσει και ότι "η πυροσβεστική είναι πολύ επαγγελματική και πολύ ακριβή", ενώ δεν είχαν λείψει και ιδέες για τιμοκατάλογο υπηρεσιών, όπως απεγκλωβισμό από ανελκυστήρες. Την τελευταία ιδέα μάλιστα μπορούμε να την διακρίνουμε να παίρνει σάρκα και οστά σε διάταξη του υπό κατάθεση νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση της Πυροσβεστικής. Διάταξη που οι συνδικαλιστές πυροσβέστες καταγγέλλουν ότι ανοίγει την πόρτα στους ιδιώτες και σε μια λιγότερο επαγγελματική πυροσβεστική. Μήπως τελικά ο υπουργός μας λέει κάτι εμμέσως;

ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ
******************************************************
Καλαμάτα: Ψάχνουν χορηγούς για τα πυροσβεστικά!

Τα προβλήματα για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών εξετάστηκαν στη διάρκεια σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Διοικητήριο στην Καλαμάτα. 
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα και ελαστικά για τα οχήματά της αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Μεσσηνία και όπως ανέφερε ο διοικητής Κυριάκος Κυριακουλέας η Πυροσβεστική είναι αναγκασμένη να αναζητεί «χορηγούς» για την κάλυψη των αναγκών της. Από την πλευρά του αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά εκφράστηκε αισιοδοξία ότι τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν και ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι στη διάθεση των πυροσβεστικών δυνάμεων θα βρίσκονται το καλοκαίρι 39 υδατοδεξαμενές. 
Ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Δημήτρης Γεωργανάς ανέφερε επίσης ότι στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα υπάρχει σε ετοιμότητα και πυροσβεστικό ελικόπτερο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777