27 Δεκεμβρίου 2013

ΠΟΕΥΠΣ: Ελλειψη πετρελαίου στις Π.Υ. και Π.Κ. της χώρας.

Μετά από καταγγελίες Ενώσεων και σωρεία δημοσιευμάτων και η ΠΟΕΥΠΣ έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας παραμονή των Χριστουγέννων, προς τον Αρχηγό του Π.Σ για τις σοβαρές ελλείψεις σε πετρέλαιο σε πολλές υπηρεσίες του Σώματος ανά την χώρα.
Διαβάστε παρακάτω την επιστολή της ΠΟΕΥΠΣ.

Αθήνα, 24/12/2013
Αρ. Πρωτ.: 357

ΠΡΟΣ: Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος
Αντιστράτηγο κ. Παπαγεωργίου Βασίλειο

Θέμα: «Έλλειψη πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακίων της χώρας»

Πριν ένα χρόνο ακριβώς, τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, με έγγραφό μας καταγγείλαμε στην απερχόμενη φυσική μας ηγεσία την έλλειψη καυσίμων κίνησης των οχημάτων αλλά και της θέρμανσης του πυροσβεστικού προσωπικού, γενόμενοι δέκτες συνεχών καταγγελιών για απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης σε αρκετές Υπηρεσίες και Κλιμάκια της χώρας. Η ανεπίσημη ενημέρωσή μας τότε έκανε λόγο για αλλαγές στον τρόπο προμήθειας των καυσίμων που προκάλεσε την δυσλειτουργία αυτή, διαβεβαιώνοντας για άμεση και οριστική λύση του προβλήματος. Μετά από ένα χρόνο επανερχόμαστε στο ίδιο ζήτημα, αφού η απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη αυτή κατάσταση δυστυχώς συνεχίζεται! Οι καταγγελίες για τις οριακές ποσότητες που υπάρχουν σε μεγάλο αριθμό υπηρεσιών είναι πολλές! Αρχής γενομένης από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής και της Ανατολικής Μακεδονίας όπως και από άλλα μέρη της επικράτειας.
Είναι φανερό ότι οι οικονομικές περικοπές που έχουν συντελεστεί και την εφετινή περίοδο, σε μεγαλύτερο μάλιστα βαθμό σε σύγκριση με την περυσινή, πλήττουν καίρια την λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος, τον κύριο βραχίονα της πολιτικής προστασίας της χώρας. Αποτέλεσμα όλων αυτών, η επιχειρησιακή αποδυνάμωση των Υπηρεσιών του Π.Σ., ενός Σώματος κατεξοχήν μηχανοκίνητου, με τους συναδέλφους που υπηρετούν σε αυτές να βιώνουν άσχημες συνθήκες διαβίωσης, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Κύριε Αρχηγέ, το πρόβλημα δυστυχώς λαμβάνει χώρα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα πυροσβεστικά χρονικά και είναι δεδομένο ότι ναρκοθετεί το επιχειρησιακό επίπεδο του Π.Σ. Έστω και τώρα που έχουμε φτάσει στην καρδιά του χειμώνα, ζητάμε να αντιμετωπίσετε με την δέουσα σημασία το ζήτημα αυτό. Απαιτούμε με την δική σας παρέμβαση να αντιμετωπιστεί πανελλαδικά και όχι τοπικά η εξασφάλιση της επάρκειας τροφοδοσίας όλων των Υπηρεσιών και Κλιμακίων της χώρας με καύσιμα, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα έλλειψης, τόσο την εφετινή όσο και τις επόμενες περιόδους. 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιαννούλης Δημήτριος

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αθάνατος Νικόλαος

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777