08 Δεκεμβρίου 2013

Η Αστυνομία μας θρηνεί ένα ακόμα συνάδελφο νεκρό.... ΑΘΑΝΑΤΟΣ !!!!

Τρεις νεκροί, ένας Υπαρχιφύλακας 43 ετών, πατέρας ενός παιδιού και δυο αλλοδαποί κακοποιοί, είναι ο απολογισμός αιματηρής συμπλοκής που σημειώθηκε το Σάββατο τα ξημερώματα στο Αγκαθωτό Πρεσπών που βρίσκεται σε ελάχιστη απόσταση από τα Δυτικά σύνορα της Φλώρινας με την Αλβανία.
Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες ότι οι αλλοδαποί μάζευαν δίχτυα με ψάρια από Έλληνες ψαράδες, και κατά την προσπάθειά τους να τους συλλάβουν δέχθηκαν καταιγισμό σφαιρών από καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα να επακολουθήσει σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών και να τραυματιστεί θανάσιμα ο αστυνομικός και δύο από τους ενόπλους.
Στην περιοχή αυτή την ώρα βρίσκονται άνδρες των ΕΚΑΜ και ειδικές δυνάμεις που διεξάγουν έρευνες για να βρουν τους άλλους κακοποιούς.

Πως και τι έγινε...
Η τριμελής ομάδα ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. περιπολούσε στην περιοχή Βροντερό της Φλώρινας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, όταν, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, διέκριναν ύποπτες κινήσεις σε μια καλύβα που βρίσκεται στην άκρη της μικρής Πρέσπας.
Οι δύο από τους αστυνομικούς ακροβολίστηκαν γύρω από το παράπηγμα, ενώ ο τρίτος μπήκε μέσα, κρατώντας στο ένα χέρι το υπηρεσιακό του πιστόλι και στο άλλο ένα φακό, για να κάνει έλεγχο.
Όμως, από το εσωτερικό ακούστηκαν απανωτοί πυροβολισμοί και ο 43χρονος υπαρχιφύλακας δεν πρόλαβε να καλυφθεί.
Οι σφαίρες τον «γάζωσαν» και έπεσε αιμόφυρτος, ενώ την ίδια στιγμή οι συνάδελφοί του απαντούσαν στα πυρά των δύο ενόπλων που βρίσκονταν μέσα στην καλύβα, καλώντας ταυτόχρονα ενισχύσεις.
Μόλις σταμάτησε η αιματηρή ανταλλαγή πυροβολισμών, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν ότι οι δύο κακοποιοί από την Αλβανία που βρίσκονταν στην καλύβα είχαν πέσει νεκροί και προσπάθησαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον 43χρονο συνάδελφό τους. Όμως, ήταν αργά, καθώς οι σφαίρες του είχαν κόψει το νήμα της ζωής…
Στο σημείο της συμπλοκής έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων κλιμάκιο της Ασφάλειας από τη Φλώρινα που διερευνά αν τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας από την ομάδα των αστυνομικών, αλλά και την ταυτότητα των Αλβανών δολοφόνων, που εικάζεται ότι ήταν λαθρέμποροι ή μέλη σπείρας που κάνει ληστείες στο ελληνικό έδαφος.
Τα δακτυλικά αποτυπώματα των δύο νεκρών εστάλησαν στην αλβανική αστυνομία, για να ταυτοποιηθούν και οι σοροί τους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να γίνει νεκροτομή.
ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ...
ΑΘΑΝΑΤΟΣ !!!!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777