02 Ιανουαρίου 2014

Ανακαλούνται διορισμοί δημοτικών αστυνομικών με πλαστά πιστοποιητικά – τους ζητάνε πίσω χρήματα !!!

Ο έλεγχος για τα δικαιολογητικά των δημοτικών αστυνομικών συνεχίζεται και συνεχώς προκύπτουν νέα στοιχεία που δείχνουν προσλήψεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στη βάση ψευδών δηλώσεων.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", οι έλεγχοι σε 60 από τους 350 δημοτικούς αστυνομικούς που εργάζονταν στο Δήμο Αθηναίων έδειξαν ότι οι πέντε είχαν πλαστά δικαιολογητικά εντοπιότητας.
Σημειώνεται ότι στην προκήρυξη του διαγωνισμού του 2009 για την πρόσληψη δημοτικών αστυνομικών (που έγινε τελικά το 2010 λόγω εκλογών) η εντοπιότητα μοριοδοτούνταν με 7 βαθμούς. Αυτό σημαίνει ότι προσέφερε σχεδόν τα διπλάσια μόρια σε σχέση με εκείνα που έπαιρνε ένας πολύτεκνος ή κάποιος που είχε πτυχία ξένων γλωσσών.
Ο εντοπισμός πλαστών δικαιολογητικών επιφέρει ανάκληση διορισμού αλλά και υποχρέωση επιστροφής μισθών και επιδομάτων που έχουν καταβληθεί.

ΠΗΓΗ: Νewsit
ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Οι δημοτικοί αστυνομικοί που προσλήφθηκαν με πλαστά πιστοποιητικά και αυτό αποδεικνύεται στο πλαίσιο του υπό εξέλιξη ελέγχου βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσάρεστη θέση. Ηδη ζητήθηκε από δημοτικό αστυνομικό του Δήμου Πατρέων να πληρώσει το ποσό των 150.000 ευρώ επειδή διαπιστώθηκε ότι προσλήφθηκε πριν από δέκα χρόνια με πλαστό πτυχίο, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest. Οι επιπτώσεις είναι βαριές: Ανακαλείται ο διορισμός του και πρέπει να επιστρέψει όλους τους μισθούς του, τα δώρα και τα επιδόματα που έχει λάβει από την ώρα που προσελήφθη έως σήμερα, ποσό που όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες, στη συγκεκριμένη περίπτωση αντιστοιχεί σε πάνω από 150.000 ευρώ.
Αλλωστε, στην ιστοσελίδα http://dimastin.blogspot.gr, την οποία διαχειρίζονται δημοτικοί αστυνομικοί σε διαθεσιμότητα, αναφέρεται ότι έχει ανακληθεί ήδη ο διορισμός για οκτώ πρώην δημοτικούς αστυνομικούς που είχαν προσκομίσει για την πρόσληψή τους πλαστά πιστοποιητικά γλωσσομάθειας.
Πρόκειται για τρεις δημοτικούς αστυνομικούς στο Δήμο Αθηναίων, τρεις στο Δήμο Ασπροπύργου, έναν στο Δήμο Δάφνης και έναν στο Δήμο Παλλήνης. Όπως σημειώνεται στην περίληψη της κάθε ανάκλησης (ΦΕΚ), αυτή πραγματοποιείται «διότι εν γνώσει του συνέβαλε στη σχετική διαδικασία πρόσληψης, εφόσον γνώριζε εκ των προτέρων ότι δεν κατείχε τα απαραίτητα τυπικά προσόντα και ως εκ τούτου αίρεται ο χρονικός περιορισμός της ανάκλησης της διοικητικής πράξης, αφού η έκδοσή της προκλήθηκε από απατηλή ενέργεια του ιδίου και ανακαλείται οποτεδήποτε».
Επισημαίνουμε -αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση- για πολλοστή φορά ότι στη διαδικασία πρόσληψης των δημοτικών αστυνομικών δεν υπάρχει εποπτεία από το ΑΣΕΠ και αυτό ισχύει και για τις προκηρύξεις του 2009 (σειρα 2010 δηλαδη), καθώς το ΑΣΕΠ ούτε έδωσε έγκριση για την προκήρυξη, ούτε συμμετείχε μέλος του στη διαδικασία, ούτε έκανε δειγματοληπτικό έλεγχο στα δικαιολογητικά που είχαν κατατεθεί. Η μόνη εμπλοκή του ΑΣΕΠ ήταν η εξέταση των ενστάσεων για έναν και μόνο πίνακα από το σύνολο της διαδικασίας, και αυτός ο έλεγχος αφορούσε αποκλειστικά στα ελάχιστα άτομα που προσέφυγαν. Βέβαια πολλοί συνάδελφοι της σειράς του 2010 διατυμπανίζουν ότι προσλήφθηκαν πιο αξιοκρατικά από τους υπόλοιπους, και μάλιστα κάποιοι θα κάνουν παρέμβαση και στη δίκη για τη μοριοδότηση, αν και η προσφυγή δεν στρέφεται κατά συναδέλφων, αλλά εναντίον του Υπουργού. Η ενέργεια αυτή -που δεν είναι μεμονωμένη- έχει τη σημασία της, και θα αντιμετωπιστεί ανάλογα.

Και συνεχίζει το κείμενο: "Δεν πρόκειται για τις μόνες ανακλήσεις διορισμών που έχουν γίνει, τυχαία πέσαμε πάνω σε αυτό το ΦΕΚ που παρουσιάζουμε. Θα ακολουθήσουν σύντομα και νέες ανακλήσεις διορισμών, κάποιες με εκπλήξεις. Ελπίζουμε αυτό να συμβεί πριν την έκδοση των προσωρινών πινάκων της Ανακοίνωσης 5/2013."

Σ.Δ: Όπως πολύ σωστά αναφέρεται στα παραπάνω άρθρα ο έλεγχος πρέπει και γίνετε ΣΕ ΟΛΑ τα δικαιολογητικά πρόσληψης  και όπως διαπιστώνετε υπάρχει θέμα σε όσα προσόντα δίνουν αρκετά μόρια. 
Στην συγκεκριμένη περίπτωση η εντοπιότητα έδινε πολλά μόρια και αν λάβουμε αυτό υπόψιν στην δική μας περίπτωση μάλλον πρέπει να αρχίσουν να κοιτάνε εκτός των άλλων και  τις Βεβαιώσεις Προϋπηρεσίας, Βεβαιώσεις Διπλωμάτων κ.α αφού αυτές έδινα πολλά μόρια !!!

Ήδη υπάρχει ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ εγκύκλιος η οποία ζητά τον έλεγχο ΟΛΩΝ των δικαιλογητικών πρόσληψης στο Δημόσιο !!!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777