09 Απριλίου 2014

Πυροσβέστες οδηγοί ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ ;

Αντίδραση και από την Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος στην Ρόδο.

Η Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ρόδου και Δωδεκανήσου απέστειλε στα ΜΜΕ την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονα η προσπάθεια της ενασχόλησης και συμμετοχής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε έργα που δεν είναι της αρμοδιότητας της, γεγονός που κατά την γνώμη μας θίγει την αξιοπρέπεια και το κύρος της Υπηρεσίας μας και δημιουργεί εύλογες ανησυχίες στο προσωπικό.
Πρώτα ήρθαν οι δηλώσεις του πρώην Διοικητή της Π.Υ Ρόδου ο οποίος σε συνέντευξη του στην τοπική εφημερίδα Ροδιακή στις 25-03-2014, μόλις μία ημέρα πριν το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων του Πυροσβεστικού Σώματος συνεδριάσει και μεταξύ άλλων τον κρίνει ευδοκίμως τερματίσαντα. Συγκεκριμένα στη συνέντευξη του αυτή ανέφερε ότι την χειμερινή περίοδο υπάρχει πλεόνασμα οδηγών πυροσβεστών και θα μπορούσαν να επανδρώνουν και τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ!!!!!
Η συνέχεια επανήλθε το θέμα αυτό μέσα από δηλώσεις του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη στις εφημερίδες Ροδιακή, Πρόοδο. Ούτε λίγο ούτε πολύ ζητάει από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης να εξεταστεί η δυνατότητα οι οδηγοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να συνδράμουν στο Νοσοκομείο Ρόδου, στη διεκπεραίωση υποθέσεων του και όχι υποθέσεων του ΕΚΑΒ για 25 ημέρες!!!!!!! Μέχρι την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου δηλαδή.
Το δημοσίευμα αυτό πιστεύουμε ότι στερείται σοβαρότητας και το λέμε αυτό διότι δεν μπορεί ο κ. Μαχαιρίδης να μην γνωρίζει την υποστελέχωση που υφίστατο οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα πυροσβεστικά κλιμάκια στο νομό Δωδεκανήσου, όχι μόνο από οδηγούς αλλά και από μάχιμους πυροσβέστες. Εκτός και αν ο κ. Μαχαιρίδης δεν γνώριζε ως όφειλε τα προβλήματα της πυρασφάλειας των νησιών ή δεν ενδιαφέρθηκε να τα γνωρίζει. Μόνο έτσι εξηγείται το δημοσίευμά του στις εφημερίδες. Εμείς πάντως τον έχουμε ενημερώσει εδώ και χρόνια και μάλιστα είχε επισκεφτεί και την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Κρατικού Αερολιμένα Διαγόρας Ρόδου για το θέμα των κτηριακών εγκαταστάσεων και την υποστελέχωση της συγκεκριμένης υπηρεσίας....."

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777