07 Απριλίου 2014

«Σφίγγει ο Κλοιός» κατά των Στελεχών Ε.Δ. - Σ.Α. από το Υπουργείο Οικονομικών.

Ανεξήγητη και μυστηριώδης είναι η συμπεριφορά του Υπουργείου Οικονομικών προς τους στρατιωτικούς - σώματα ασφαλείας, σχετικά με την αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ.
Σαν να μην θέλουν να αναγνωρίσουν την επικείμενη δικαίωση των στελεχών ΕΔ-ΣΑ, για τις άδικες και δυσβάστακτες μειώσεις που υπέστησαν αδικαιολόγητα και απάνθρωπα τον Αύγουστο του 2012. Ακυρώνουν έμμεσα την... δικαιοσύνη, με την επιμονή τους να εφαρμόσουν το «πορτογαλικό μοντέλο», δηλ. το κόστος θα το πληρώσουν αυτοί που αδικήθηκαν και δικαιώθηκαν!!!

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών υποστήριξε ότι θα ήταν άδικο εάν τα ισοδύναμα μέτρα που θα ληφθούν για να καλύψουν το όποιο κενό προκύψει στον προϋπολογισμό αφορούν σε άλλες κοινωνικές ομάδες πέραν αυτών που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη.
«Εάν το ΣτΕ βγάλει μια απόφαση και αυτή τελεσιδικήσει, δεν μπορεί το κόστος να καλυφθεί με αύξηση φόρων ή με μείωση δαπανών» δήλωσε και πρόσθεσε πως «θα αντιμετωπιστεί μέσα στην εισοδηματική ομάδα που αφορά». Μάλιστα, έδωσε ως παράδειγμα ισοδύναμου μέτρου την καθυστέρηση των προαγωγών στους στρατιωτικούς - σώματα ασφαλείας, ενώ σημείωσε ότι αυτό έχει συμφωνηθεί με την τρόικα και προβλέπεται στα νέα κείμενα της συμφωνίας. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο προσχέδιο της επικαιροποιημένης συμφωνίας με την τρόικα σχετικά με το θέμα αυτό, προβλέπεται «η ανάληψη δράσης που θα συμψηφίζει αποφάσεις δικαστηρίων με δυσμενή αποτελέσματα αναφορικά με τα ειδικά μισθολόγια».

Διαβάστε περισσότερα στο ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777