03 Αυγούστου 2008

Τι Εγινε με το ΣΙΝΟΥΚ;

Μια ιδιαίτερα σοβαρή και ασυνήθιστη βλάβη παρουσιάστηκε προ 10ημέρου σε στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου «Σινούκ». Οι χειριστές του θαλάμου διακυβέρνησης είδαν να ανάβει ένδειξη για ίχνη ρινισμάτων μετάλλου στον έναν από τους δύο κινητήρες και αμέσως ξεκίνησαν διαδικασία προσγείωσης.
* Το «Σινούκ» είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης για να μεταφέρει πυροσβέστες στη Σκύρο. Οταν παρουσιάστηκε η ένδειξη της βλάβης άλλαξαν πορεία και κατευθύνθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Σέδες, τρία χιλιόμετρα βορειοανατολικά του «Μακεδονία».
Οπως εξηγούν χειριστές της αεροπορίας στρατού πρόκειται για βλάβη ιδιαίτερα σοβαρή, που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της πτήσης, γι' αυτό και οι διαδικασίες προβλέπουν προσγείωση το συντομότερο δυνατό. Δεν είναι ιδιαίτερα συχνό το φαινόμενο να παρουσιάσουν τα «Σινούκ» τέτοιες ενδείξεις, προσθέτουν οι ίδιοι, καθώς πρόκειται για σύγχρονα ελικόπτερα. Εν αντίθεση με τα «Χιούι», που πολύ συχνά παρουσιάζαν ανάλογες ενδείξεις βλαβών.

* Η έρευνα για τον έλεγχο ρινισμάτων γίνεται στο χημείο με την ανάλυση των λαδιών του κινητήρα και απαιτεί ένα ικανό διάστημα εξετάσεων για ασφαλή συμπεράσματα. Τα αποτελέσματα των ελέγχων αναμένονται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Μόνο τότε θα φανεί εάν ήταν απλώς μια λάθος ένδειξη του «τσιπ ντετέκτορ» (αισθητήρα) ή εάν πράγματι ο κινητήρας είχε κάποια ρινίσματα. Τότε θα απαιτηθούν και νέες έρευνες.

* Παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις από τις πρώτες κιόλας ημέρες του συμβάντος το Γενικό Επιτελείο Στρατού διέψευδε κατηγορηματικά ότι υπήρχε οποιοδήποτε πρόβλημα με ελικόπτερο «Σινούκ». Ακόμη και την περασμένη εβδομάδα, που βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπό την υπεύθυνη Αμυνας, Βάσω Παπανδρέου, κατέθεσαν ερώτηση στον υπουργό -επισημαίνοντας μεταξύ άλλων «σοβαρό πρόβλημα» με «Σινούκ»- στο ΓΕΣ επέμεναν ότι δεν παρουσιάστηκε οποιοδήποτε πρόβλημα.
* Εκ των υστέρων, ο εκπρόσωπος τύπου αντισυνταγματάρχης Γρ. Γρηγοριάδης αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι γύρισε πίσω το ελικόπτερο, ισχυριζόμενος ότι η ένδειξη δεν ήταν σοβαρή και ότι τελικά δεν υπήρχε... πρόβλημα. Για άγνωστο λόγο, ο στρατός επιδίωξε να κρατήσει κρυφό το γεγονός, σε αντίθεση με την αεροπορία, που σε ανάλογα περιστατικά -πολύ περισσότερο όταν τίθενται ερωτήσεις από τον τύπο- δίνει διευκρινήσεις.

ΠΗΓΗ: ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Όταν εμείς καταγγείλαμε το γεγονός, Αξιωματικοί του Π.Σ. μας απειλούσαν με ΕΔΕ. Διαμαρτύρονταν ότι δεν υπήρχε πρόβλημα στο Ε/Π και ότι όλη η καταγγελία μας είναι ψευδής επειδή γράψαμε ότι οι Υπευθυνες Δηλώσεις "μοιράστικαν" και όχι "για να μοιραστούν"
ΠΑΡΑΝΙΑ!!! ΤΟ "ΑΣΤΕΡΑΚΙ" ΜΗΝ ΧΑΘΕΊ,
ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΡΦΑΚΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΗΚΕ !!!!


Η διαχειρίστρια του blog.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777