23 Νοεμβρίου 2008

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΣΠΥΔ.

Την εβδομάδα που μας πέρασε και συγκεκριμένα στις 20/11 το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ παραβρέθηκε σε εκδήλωση περί υγιεινής και ασφάλειας που διοργάνωσε το Α.Π.Σ.
Στις 19/11 έγινε η συνάντηση του ΣΥΑΕ περί υγιεινής και ασφάλειας και την Παρασκευή 21/11 το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ παραβρέθηκε στο Πανευρωπαϊκό περιφερειακό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΓΣΕΕ. Εκεί παρʼ όλες τις χρονικές δυσκολίες που υπήρξαν συνομιλήσαμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και του ζητήσαμε να παρέμβει θετικά προς τον Υπουργό ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. κ. Προκόπη Παυλόπουλο ώστε να απορροφηθούν όσο το δυνατό περισσότεροι συμβασιούχοι πυροσβέστες στη ρύθμιση. Του αναφέραμε ειδικά για την ανεργία και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συμβασιούχοι πυροσβέστες στην γενέτειρά του πατρίδα τα Ιωάννινα.
Με θετική παρέμβαση του Γ.Γ. της ΓΣΕΕ κ. Κώστα Πουπάκη συνομιλήσαμε με την Υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη από την οποία ζητήσαμε να συνδράμει θετικά προς τον Υπουργό ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. για την επίλυση του εργασιακού μας προβλήματος.
Σήμερα στο Βόλο παραβρέθηκε και ο Πρωθυπουργός κ. Κων/νος Καραμανλής. Οι συνάδελφοι του τοπικού Σωματείου σε συνεννόηση με την ΠΟΣΠΥΔ επέδωσαν σχετική επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και του ζήτησαν να συνδράμει θετικά προς τον Υπουργό ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. κ. Προκόπη Παυλόπουλο ώστε να διευρυνθεί όσο το δυνατό περισσότερο η σχετική ρύθμιση.
Από το Υπουργείο ζητάμε μεταξύ άλλων και τα παρακάτω:

1. Αποδοχή του σπαστού 24μηνου σε ενεργεία συμβασιούχους πυροσβέστες και αναγνώριση προϋπηρεσίας και από την Δασική Υπηρεσία (1990-1998) και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία (1998-2003).
2. Να ενταχθούν στην ρύθμιση και απόφοιτοι δημοτικού με απολυτήριο μετά το 1980.
3. Να κλειδώσει το όριο ηλικίας των 49 ετών με τη λήξη της φετινής σύμβασης.
4. Να προσμετρηθεί η στρατιωτική θητεία.
5. Να διευρυνθεί ο χρόνος των αγωνισμάτων και να γίνουν ιατρικές εξετάσεις, υψομέτρηση σε δημόσια νοσοκομεία.
6. Να υπαχθούν στη ρύθμιση και όσοι έχουν 18μηνη προϋπηρεσία.

Αναμένουμε επικοινωνία με το Υπουργείο την ερχόμενη εβδομάδα καθότι δεν υπήρξε επικοινωνία του Νομικού Συμβούλου με τον κ. Υπουργό.
Υπενθυμίζουμε προς τα Σωματεία πως είναι ωφέλιμο προς ενίσχυση των θέσεων της ΠΟΣΠΥΔ να απευθυνθούν και προς τα πολιτικά πρόσωπα της περιοχής τους ώστε να συνδράμουν θετικά προς τον Υπουργό ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. κ. Προκόπη Παυλόπουλο με τις παραπάνω έξι θέσεις που σας αναφέρουμε και να ενημερώσετε την ΠΟΣΠΥΔ για τις ενέργειές σας αυτές εγγράφως.
Τα τοπικά Σωματεία Βόλου και Μεσσηνίας ήδη με αποφάσεις Γ.Σ. με μεγάλη πλειοψηφία (70% -80%) τάσσονται υπέρ της πιθανής ρύθμισης (24μηνο, 49 ετών, δημοτικό έως 1980, ύψος 1.65).

Πηγή: ΠΟΣΠΥΔ

Σ.Δ.: Η ενημέρωση αυτή ακόμα δεν έχει σταλεί στα σωματεία από την ΠΟΣΠΥΔ, λόγο προβλήματος στο FAX της .

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777