24 Μαΐου 2009

Δελτίο Τύπου της ΠΟΣΠΥΔ.

Αριθμ. Πρωτ.: 315
Μέγαρα: 24/5/2009


Στην συνάντηση που έγινε στις 22/5 στον ΟΜΕΔ το «επιτελείο» του ΑΠΣ ( 5 συν 1 του ΥΠ.ΟΙΚ. απέναντι στον 1 της ΠΟΣΠΥΔ) επέδωσε τις απαντήσεις στο 8σελιδο των θέσεων της ΠΟΣΠΥΔ και της Ε.Ε.Π. (σχετικά με την Σ.Σ.Ε.) το οποίο είχε κατατεθεί στην Επιτροπή Επίλυσης Προβλημάτων (Ε.Ε.Π.) του Α.Π.Σ. Οι απαντήσεις συντάχτηκαν από το 1ο Νομικό Τμήμα του Α.Π.Σ. και υπογράφηκαν από τον Αρχηγό.
Ενδιαφέρον έχει ότι από τις προτάσεις-θέσεις της Ε.Ε.Π. και της ΠΟΣΠΥΔ το Α.Π.Σ. δεν συμφώνησε σε καμία !!!
Επιπλέον, ενεργώντας καιροσκοπικά, επιμένει και στις προηγούμενες προτάσεις του οι οποίες είναι αντίθετες προς τις αποφάσεις που έχουμε πάρει από κοινού στο Συμβούλιο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (Σ.Υ.Α.Ε.) και αφορούν τον χρόνο εργασίας από και προς την Υπηρεσία (σε περιπολικό και συμβάν) και την 12ωρη ανάπαυση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Π.Δ. για την Υ.Α.Ε. είναι έτοιμο και προς έκδοση.
Η μόνη μέχρι στιγμής συνεννόηση που έχει επιτευχτεί με το Α.Π.Σ. είναι οι 12 μεταθέσεις συναδέλφων (Σ.Σ.Ε. 2008).
Πέραν όλων των παραπάνω διαπιστώσαμε επίσης ότι:
1.
με εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών ενημερώνει ότι το έκτακτο επίδομα των 500 € δεν ισχύει για εμάς,
2. Η αύξηση για εμάς αυτό το έτος είναι ΜΗΔΕΝΙΚΗ,
3. εκλογικό επίδομα δεν προβλέπετε,
4. συνεχίζετε η αδικία του «δασικού επιδόματος» (1.500 €) το οποίο ενώ στελεχώνουμε εμείς αποκλειστικά τα περιπολικά δασών ουδέποτε μας έχει καταβληθεί,
5. το εκτός έδρας για εμάς παραμένει στα 40 χιλ. ενώ των μόνιμων είναι στα 15 χιλ. παρά τις προτάσεις μας για εξομοίωση.
6. δεν εργαζόμαστε νυχτερινές ώρες λόγω Σ.Σ.Ε (το ωράριο μας είναι πρωί και απόγευμα χωρίς καμία απόκλιση ή πατέντες διαφόρων διοικητών) και
7. δεν μεταβαίνουμε εκτός έδρας καθώς δεν έχουν εγκριθεί οι απαραίτητες πιστώσεις.

Το κυριότερο όμως όλων είναι η Κοροϊδία και ο Εμπαιγμός μας από την Κυβέρνηση για την «δήθεν» εργασιακή μας αποκατάσταση. Η οικονομική κρίση χτύπησε την πόρτα της Χώρας μας, όπου όμως συμφέρει τους κυβερνώντες Σκέφτονται να πάρουν 1.500 νέους πυροσβέστες γιατί «εμείς δεν κάνουμε», είμαστε «κοντοί, αγράμματοι, μεγάλοι, μικροί και γκρινιάριδες…». Δεν σκέφτονται όμως ότι με τα ίδια χρήματα που δίνουν στον ΟΑΕΔ ενώ είμαστε άνεργοι, μπορούν να μας απορροφήσουν στο σύνολό μας στο Π.Σ. και στην Πολιτική Προστασία.
Επιπλέον ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών κ. Μαρκογιαννάκης θεωρεί μάλλον ότι ανήκουμε σε άλλο υπουργείο και δεν θέλει να δώσει λύσεις στα προβλήματά μας ούτε καν να ασχοληθεί ακόμα και με αυτά που δεν έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση. Συνεπώς και στην εργασιακή μας αποκατάσταση ΔΕΝ !!!
Η ΠΟΣΠΥΔ θα τηρήσει στάση αναμονής μέχρι την Τρίτη 26/5 εάν αλλάξει κάτι με τον ΟΜΕΔ. Εάν όχι τότε και η δική μας επιλογή πλέον είναι μονόδρομος !!! ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ !!!!
Αποφασίστηκε ήδη Πανελλαδική Κινητοποίηση στις 4 Ιουνίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και εξετάζετε σοβαρά πλέον, σε συνεννόηση με την ΓΣΕΕ να προχωρήσουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
Η ΠΟΣΠΥΔ δύο μήνες τώρα εξάντλησε όλα τα περιθώρια καλής πίστης και συνεννόησης από την πλευρά της αλλά η φυσική και πολίτικη ηγεσία κώφευσε και συνεχίζει να κωφεύει.
Το παραμύθι τελείωσε. Η τρομοκρατία στους εργαζόμενους δεν θα περάσει, δεν θα πουλήσουμε αυτά που αποκτήσαμε με αγώνες και θυσίες χρόνια τώρα.

Η ΠΟΣΠΥΔ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ
ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ.
ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ.
ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ.
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Παπαντώνης Κων/νος

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Φαραντάκης Αλέξανδρος

Σ.Δ: Ο "κάποιος" όπως καταλαβαίνετε είναι ο κυρ. Μαρκογιαννάκης.
Η ΠΟΣΠΥΔ θα βγάλει τις επόμενες ημέρες αναλυτικές ανακοινώσεις για τις μέχρι τώρα κινήσεις της και για το τι γίνετε γενικά τον τελευταίο καιρό στα εργασιακά μας.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777