28 Μαΐου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΠΥΔ.

ΜΕΓΑΡΑ, 28/5/2009
Αρ.Πρωτ: 332

Την Τετάρτη 27/5 πραγματοποιήθηκε στο Α.Π.Σ. συνάντηση της ΠΟΣΠΥΔ με το επιτελείο του Α.Π.Σ. και τον Αναπλ. Υπουργό κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Μετά τις μηδενικές αυξήσεις που θα έχουν οι 700ευράκηδες συμβασιούχοι πυροσβέστες λόγω «ύφεσης», τα εκτός, 500ρικό κ.λ.π. μετά τα «παραμύθια» περί μονιμοποίησής μας και μετά τις φούσκες περί συνεχούς «4μηνης απασχόλησής» μας ήρθαμε στο θέμα της έκδοσης υπηρεσιακών ταυτοτήτων στο οποίο θεωρείται ότι ίσως υπάρξει νομικό πρόβλημα αγνοώντας οι παρόντες τις δυνατότητες επίλυσης του θέματος που δίνει ο Ν.1876/90 που το περιμένουμε να υλοποιηθεί από τις 2/8/2008!!! Δήλωσε ο κ. Υπουργός ότι προτίθεται να το κάνει εάν δεν υπάρξει νομικό πρόβλημα.
Πριν φτάσουμε στα θέματα του ωραρίου, της ΣΣΕ μας κ.α. ο κ. Υπουργός μας δήλωσε ότι όπως τον είχαν ενημερώσει πριν η ηγεσία του Α.Π.Σ. «έχουν λυθει στο σύνολό τους τα προβλήματα της ΠΟΣΠΥΔ σχετικά με την ΣΣΕ!!!»
Μετά από τις 13 συναντήσεις που είχαμε κάνει για την ΣΣΕ στις 31/3, 10/4, 23/4, 27/4, 30/4, 6/5, 7/5, 11/5, 12/5, 13/5, 14/5, 22/5, 26/5. θίξαμε τα εύκολα πράγματα στον κ. Υπουργό για να δούμε που το πάει: «άδεια για μονογονεϊκές οικογένειες» ότι ισχύει βάσει του Άρθρου 7 της ΕΓΣΕΕ της 29/4/2002. Απάντηση «ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ…».

Μετά πήγαμε στη γονική άδεια όπως ορίζεται στο Ν.1483/1984 για 4 ημέρες και μέχρι 16 ετών για του υπάλληλους αορίστου χρόνου. Μετά τις αρνητικές φιλοσοφικές απαντήσεις ειδικά του κ. Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος κ. Δημητρίου που πάλι τον είδαμε να καλύπτει και τον Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος που δεν ήταν εκεί για μια ακόμα φορά στο Α.Π.Σ. λόγω «ισονομίας» και «ίσης μεταχείρισης» της φυσικής ηγεσίας (διακρίνουμε και μια αρχηγική τάση του κ. Επιθεωρητή και του υπενθυμίζουμε ότι πολλοί έφτασαν στη βρύση να πιούν νερό στο παρελθόν (θέση για αρχηγός) αλλά είδαν την πόρτα της εξόδου.)
Όπως αναφέραμε η αντιπρόταση του Α.Π.Σ. για την γονική άδεια ήταν 3 ώρες…… για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο, φάγαμε τον Απρίλιο προφανώς δεν χρειαζόταν. Στήριξε και αυτή τη πρόταση του Α.Π.Σ. ο κ. Υπουργός με περίσσιο θάρρος που μας ξάφνιασε!!!

Η ΠΟΣΠΥΔ κάνοντας μια τελευταία προσπάθεια έθιξε το θέμα της 12ωρης ανάπαυσης όπως ορίζεται στο Π.Δ. 88/99 σε αρκετές κοινοτικές οδηγίες όπως και ότι έχει συμφωνήσει το Α.Π.Σ. στη σύσκεψη στις 29/10/2008 παρουσία όλων των φορέων του Α.Π.Σ. και των συνδικαλιστών, ομοίως και στις άπειρες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας Συμβούλιο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΣΥΑΕ) στις 28/10/2008 και αλλού, αλλά πάλι ο μάντης ο κ. Νοτίου Ελλάδος είπε «δεν υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα για την Υγιεινή, όταν βγει θα…. ισχύσει» και τότε επέδειξε ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΥΔ το σχέδιο Π.Δ. με Α.Π. 82139/266/3.12.2008 υπογεγραμμένο από την Υπουργό Απασχόλησης κ. Πετραλιά και όλους τους φορείς του Υπουργείου και δήλωσε ότι έχει υπογραφτεί και από την ηγεσία του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α.!!! Τότε εισπράξαμε από τον κ. Υπουργό διάφορες φιλοσοφικές απαντήσεις, ΔΕΝ, ΙΣΩΣ, ΘΑ ΔΟΥΜΕ, ΟΤΙ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ…. κ.λ.π. και επειδή η φαρσοκωμωδία συνεχιζόταν και η ΠΟΣΠΥΔ έχει μάθει να διεκδικεί δίκαια και σταράτα χωρίς «πατέντες», ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΥΔ αποχώρησε μαζί με τον Αντιπρόεδρο της ΠΟΣΠΥΔ κ. Απ. Πυργιώτη αφήνοντας σύξυλους τους παρόντες και τον κ. Υπουργό ο οποίος δήλωσε στον Πρόεδρο ότι αν αποχωρήσει ίσως δεν …. και … διάφορα δικά του ….
Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΥΔ του δήλωσε «κ. Υπουργέ κάντε ότι σας φωτίσει ο Θεός».

Κύριοι καρεκλοκένταυροι θα έχετε μεγάλο μερίδιο ανευθυνότητας εν όψει του καλοκαιριού. Κάψατε 9 άτομα και αντί να βάλετε μυαλό πατεντάρετε πάλι πάνω σε όλους τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους δίνοντας «δήθεν» 8ωρη ανάπαυση αντί 12ωρη γιατί έτσι και αλλιώς… Η ανθρώπινη ζωή δεν είναι αναλώσιμη και διαπραγματεύσιμη κύριοι αν δεν μπορείτε να είστε σωστοί, ΑΠΟΧΩΡΕΙΣΤΕ!!! Όσο γρηγορότερα τόσο καλύτερα.
ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΨΕΤΕ!!! Την εκτίμηση την κερδίζετε, κύριοι, δεν την επιβάλετε!!!
ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ!!! Κοιτάτε να περνάει μόνο ο καιρός χωρίς να κάνετε τίποτα!!!
Εμείς την έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών μας με την αξία μας, την έχουμε δείξει, εσείς κ. Υπουργέ;
Δεν θέλουμε νομοθεσία να δουλέψουμε όσο χρειαστεί, ακόμα και εθελοντικά, το έχουμε αποδείξει, έχουμε και συνείδηση, και τσαγανό, και αγάπη για αυτό που κάνουμε. ΟΛΟΙ οι πυροσβέστες μόνιμοι, συμβασιούχοι, εθελοντές. Εσείς τι έχετε αποδείξει; Αλήθεια κ. Υπουργέ το σχέδιο Π.Δ. περί υγιεινής πέρασε ήδη για υπογραφή από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα βγει σύντομα ή θα πάρει καιρό;

Η ΠΟΣΠΥΔ ΚΑΛΕΙ ΤΑ 5.500 ΜΕΛΗ ΤΗΣ
ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ!!!
Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Παπαντώνης Κων/νος

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Φαραντάκης Αλέξανδρος

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777