04 Ιουνίου 2009

Στο Λευκό Πύργο οι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.

Στον περίβολο του Λευκού Πύργου έδωσαν ραντεβού σήμερα το πρωί οι συμβασιούχοι πυροσβέστες από τη Βόρεια Ελλάδα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με θεσμικά και οικονομικά αιτήματα.

Οι πυροσβέστες θα συγκεντρωθούν στις 7.30 π.μ. και ενδέχεται να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης με κατάληξη στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
Την ίδια ώρα διαδήλωση από συμβασιούχους της Νότιας Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ομονοίας Αθηνών.
Η απόφαση για έναρξη κινητοποιήσεων ελήφθη σε συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Πυροσβεστών, που έγινε την περασμένη Κυριακή στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή δ.σ. των σωματείων όλης της χώρας.
Κύρια αιτήματα των 5.500 συμβασιούχων είναι η μονιμοποίησή τους και η άμεση υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, που βρίσκεται στον αέρα, χωρίς να θίγονται τα εργασιακά τους δικαιώματα.
Οι περισσότεροι συμβασιούχοι εργάζονται περίπου δέκα χρόνια με οκτάμηνες συμβάσεις που ανανεώνονται τη θερινή περίοδο, ενώ ένας αριθμός αυτών έχει συμπληρώνει δεκαπενταετία. “Είναι απαράδεκτη η στάση του αρχηγείου, με τις πλάτες της πολιτικής ηγεσίας, να καταγγείλει τη συλλογική σύμβαση εργασίας. Τα εργασιακά μας δικαιώματα τα κατακτήσαμε με αγώνα και πάνε να μας τα καταργήσουν. Αναγκαστικά μας έβγαλαν στο δρόμο, σε κινητοποιήσεις”, δήλωσε στη “Μ” ο κ. Αλέξανδρος Φαραντάκης, γ.γ. της ομοσπονδίας συμβασιούχων πυροσβεστών. “Μας υποσχέθηκαν ότι θα μας μονιμοποιήσουν και δεν τήρησαν τη δέσμευσή τους. Είπαν ότι θα μας δώσουν 500 ευρώ επίδομα, το οποίο δεν πήραμε. Είναι πολλά τα ζητήματα”, πρόσθεσε ο ίδιος. “Συμμετέχουμε σε όλα τα συμβάντα, αστικές, δασικές πυρκαγιές, πλημμύρες κ.ά., αλλά σύμφωνα με την κυβέρνηση δεν καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ε, λοιπόν και εσείς κύριοι της κυβέρνησης δεν καλύπτετε για εμάς πάγιες και διαρκείς ανάγκες”, τόνισαν οι συμβασιούχοι.
Στα αιτήματά τους συμπεριλαμβάνονται η άμεση υλοποίηση του Π.Δ. για την υγιεινή και την ασφάλεια και την αποφυγή υπερεργασίας, η άμεση καταβολή του δασικού και εκλογικού επιδόματος και για τους συμβασιούχους πυροσβέστες, άμεση καταβολή της αύξησης του 5,5% ή του επιδόματος των 500 ευρώ, περισσότερες ώρες υπερωριών, νυχτερινών και εξαιρέσιμων, άμεση έκδοση και χορήγηση υπηρεσιακών ταυτοτήτων, άμεση αντικατάσταση του παλαιού στόλου οχημάτων, καλύτερες συνθήκες διαμονής στους πυροσβεστικούς σταθμούς.
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777