15 Ιουνίου 2009

Δύσκολη η νύχτα στον Υμηττό.

Συνεχείς αναζωπυρώσεις - Παρέμβαση εισαγγελέα - Υπό έλεγχοι οι φωτιές σε Μαραθώνα και Νότια Εύβοια.

Δύσκολη, λόγω των συνεχών αναζωπυρώσεων, παραμένει η κατάσταση στους πρόποδες του Υμηττού.
Το ενθαρρυντικό είναι ότι οι άνεμοι δεν είναι πλέον τόσο ισχυροί όσο ήταν το μεσημέρι που ξεκίνησε η φωτιά, ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη ώστε να κρατήσουν το μέτωπο στην κορυφογραμμή. Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Γιάννης Σακελλάκος διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τη φωτιά στη Γλυφάδα και ήδη δύο εισαγγελείς μεταβαίνουν στην περιοχή προκειμένου να διενεργήσουν αυτοψία και να συλλέξουν στοιχεία.
Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 15:00 στην Άνω Γλυφάδα μέσα σε χαράδρα στο τέρμα της οδού Κων/νου Αθανάτου και έφτασε μέχρι το νεκροταφείο Βούλας, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, αλλά και λόγω του ότι στην περιοχή υπήρχαν διάσπαρτα οικόπεδα με ξερόχορτα, κάτι που διευκόλυνε την επέκταση της πυρκαγιάς.
Επιπλέον, κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν στο ΣΚΑΪ ότι στο συγκεκριμένο σημείο απ΄ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά είναι γεμάτο σκουπίδια.
Προς στιγμήν η φωτιά απείλησε σπίτια στους πρόποδες του Υμηττού, σε Γλυφάδα και Πανόραμα Άνω Βούλας. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καεί δύο ποιμνιοστάσια, ενώ ζημιές έχουν υποστεί αρκετές αυλές σπιτιών.
Φορείς της περιοχής έκαναν λόγο για εμπρησμό, ενώ κάτοικοι της Βούλας κατήγγειλαν ότι το Δασαρχείο Πεντέλης τους απαγόρευσε τις εργασίες διάνοιξης και συντήρησης των δασικών δρόμων, καθώς όπως υποστήριξε, δεν υπήρχαν μελέτες.

Διαβάστε περισσότερα στον ΣΚΑΪ και δείτε εικόνα από το μέτωπο της πυρκαγιάς από Web TV

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777