19 Ιουνίου 2009

Προς Mονιμότητα 5.500 Eποχικοί Πυροσβέστες.

Παρασκευή, 19.06.09
Συμβασιούχοι – Μόνιμοι, σημειώσατε «1».
Οι… πεπερασμένες δυνατότητες του κρατικού Προϋπολογισμού ανοίγουν «παράθυρο» μονιμοποίησης στους 5.500 συμβασιούχους δασοπυροσβέστες και ταυτόχρονα «ακυρώνουν» τις (όποιες) προβλέψεις της πολιτικής ηγεσίας για την ενίσχυση του Σώματος με μόνιμο προσωπικό.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλος, σε μια προσπάθεια να περιορισθούν οι… τρύπες στο οργανόγραμμα της Πυροσβεστικής (υπολογίζονται 3.000 κενές οργανικές θέσεις), εξετάζει σοβαρά την έκδοση ειδικής προκήρυξης που θα αφορά στην τακτοποίηση των ήδη υπηρετούντων δασοπυροσβεστών.
Αν συμβεί κάτι τέτοιο το ενδεχόμενο να δρομολογηθούν διαδικασίες για την πρόσληψη μονίμων πυροσβεστών –μέσω μιας νέας προκήρυξης– απομακρύνεται επικίνδυνα… Υπό αυτές τις συνθήκες η μονιμοποίηση των εποχικών δασοπυροσβεστών φαντάζει ως η πλέον πιθανή.
Αλλωστε, στις προθέσεις του υπουργού Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλου είναι η οριστική αποκατάστασή τους. Ο νέος διαγωνισμός, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, (εκτιμάται ότι) θα βγει στον «αέρα» μετά την 1η Οκτωβρίου, όταν και θα έχει λήξει η φετινή αντιπυρική περίοδος. Δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει αυξημένη πριμοδότηση της προϋπηρεσίας –ακόμη και σε ποσοστό 55%–, στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου νόμου. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εσωτερικών ήδη έχει επεξεργαστεί σχέδιο νόμου που προβλέπει τη διεύρυνση της μοριοδοτούμενης εργασιακής εμπειρίας κατά 5%. Δηλαδή από 50% όπως ισχύει σε 55%.
Σημειώνεται ότι δικαίωμα προσαύξησης της προϋπηρεσίας κατά 50%, σύμφωνα με τα όσα ισχύουν, έχουν όλοι όσοι αξιοποιούν συμβάσεις ορισμένου χρόνου «σε υπηρεσίες του Δημοσίου, σε ΝΠΔΔ, ΟΤΑ πρώτου ή δεύτερου βαθμού, σε ΝΠΙΔ του δημόσιου τομέα… ή συμμετέχουν «σε προγράμματα που χρηματοδοτούνται από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους ή συγχρηματοδοτούνται από την Ε.Ε.».
Οσον αφορά στην προκήρυξη για την οριστική τακτοποίηση των εποχικών δασοπυροσβεστών όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες συντείνουν στο ότι καίριο ρόλο στο διορισμό θα διαδραματίζουν, εκτός από την προϋπηρεσία, η εντοπιότητα και η οικογενειακή κατάσταση των υποψηφίων.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

Σ.Δ: Αν δούμε πόσες φορές μέχρι τώρα έχουμε "μονιμοποιηθεί" μέσα από άρθρα του Ε.Τ. έχουμε ξεπεράσει τις 5.
ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ.
5.500 ΕΤΟΙΜΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
(ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ).
ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΝ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ,
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ,
ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ !!!
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777