21 Ιουνίου 2009

Σε SECURITY η ΦΥΛΑΞΗ των ΔΑΣΩΝ ;;;;

ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ SECURITY ΜΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ Η ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΑ ΦΡΟΥΡΟΥΝ ΤΑ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΔΡΥΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΕΦΟΣΟΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΥΠΕΧΩΔΕ!!!
Οι συντάκτες της μελέτης, προτείνουν την ανάθεση σε ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι ή σε αστυνομικούς ειδικούς φρουρούς της φύλαξης των δασών και την ουσιαστική αδρανοποίηση των υπηρεσιών της Δασοφυλακής και της Αγροφυλακής.
Σύμφωνα με το συμπέρασμα της μελέτης, οι υπάρχουσες κρατικές υπηρεσίες είναι ουσιαστικά αδύνατον να φυλάξουν τα δάση!
Η μελέτη, η οποία συντάχτηκε για λογαριασμό του ΥΠΕΧΩΔΕ, κατατέθηκε στο Τμήμα Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού του υπουργείου και αφορά στην καλύτερη οργάνωση όλων των προστατευόμενων περιοχών της χώρας.
Σύμφωνα με τη μελέτη, έχει προταθεί «η φρούρηση της περιοχής (αστυνόμευση), η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη και την καταστολή των παράνομων πράξεων, με την περιπολία δύο φυλάκων ανά βάρδια».
ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΝΔΡΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ SECURITY Η ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ. ΑΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΥΤΟ, ΤΟΤΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΝΑ ΦΡΟΥΡΟΥΝ ΠΕΥΚΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Οι μελετητές προτείνουν να χρησιμοποιηθεί εξοπλισμός ανάλογος με αυτόν της Αστυνομίας.
Αναφέρουν επίσης ότι απαιτούνται περιπολικά οχήματα παντός εδάφους με τις προδιαγραφές, τον εξοπλισμό και τα μέσα με τα οποία είναι εφοδιασμένα και τα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.
Στην περίπτωση επιλογής της πρόσληψης ιδιωτών φρουρών, τα απαιτούμενα μέσα και ο εξοπλισμός προτείνεται να είναι τα ίδια, με εξαίρεση τις στολές και τον οπλισμό.
ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ, ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΔΑΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑ. ΑΝΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ, ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ, ΟΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΟΛΙΣ 11 ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΚΤΑΣΗ 300.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ, ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ SECURITY .
ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΕΔΙΟ,ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΟΘΕΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΑΞΕΙΩΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ,ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ,ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ,ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΕΔΡΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΤΛ...ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΣ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ...

Το διάβασα στο ΠΡΕΖΑ ΤV

Σ.Δ: ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ (για να λετε δηλ. οτι κάτι κάνετε)ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΕΤΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΣΕΤΕ ;;;;

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777