28 Ιουλίου 2009

Ανταπόκριση από την Φωτιά την Κυριακή στον Χάρακα Λεγραινών.

Χάρακας Λεγραινών 1
Μεγάλη πυρκαγιά την Κυριακή το μεσημέρι στον Χάρακα Λεγραινών, δίπλα στο Σούνιο, ετέθη τελικά υπό πλήρη έλεγχο, μετά από κυριολεκτικά εξαντλητικές προσπάθειες των Πυροσβεστικών δυνάμεων.
Μόνιμοι, Εποχικοί και Εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος μαζί με πολίτες, λιώσανε κυριολεκτικά και τελικά νικήσαμε την φωτιά. Στην μάχη πήραν μέρος και ένα ελικόπτερο (ακρίδα) και ένα CANADAIR.
Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον κάμπο, έφτασε στα ριζά του λόφου που την περίμενε μέρος των πυροσβεστικών δυνάμεων και με μια απίστευτη κηλίδωση 100 μέτρων, πήδηξε πάνω από τους Πυροσβέστες και έπιασε την πλαγιά. Από κει και πέρα και με την υπερβολική δύναμη των ανέμων, ανηφόρισε τον λόφο έπιασε την κορφή, κατέβηκε από την άλλη και σταμάτησε στην παραλιακή Αθηνών Σουνίου.
Η τιτάνια προσπάθειά μας ήταν στα πλάγια της φωτιάς ώστε να μην επεκταθεί και κάψει όλο το βουνό και τεθεί εκτός ελέγχου.
Δεν το συζητάμε για χτύπημα από μπροστά με τις παρούσες συνθήκες γιατί τότε θα είχαμε νεκρούς.
Ο Θεός να βάλει το χέρι του. Είναι απίστευτη η μάχη με τις φλόγες.........
Το γαρνίρισμα σε όλα αυτά, είναι πως είχαν ορεκτικά και επιδόρπιο.
Στην πυρκαγιά στον Χάρακα οι δυνάμεις ήρθαν κατ' ευθείαν από φωτιά στο Ντογάνι Κερατέας (πάλι;!!!!), και μετά τον πλήρη έλεγχο στο Χάρακα και πριν προλάβουμε να οργανωθούμε για την φύλαξη και εκκαθάριση του χώρου, χτυπάει φωτιά από το πυροφυλάκιο της Μερέντας, στην Αγία Τριάδα Κερατέας.
Όσοι ασχολούνται με την Δασοπυρόσβεση, μπορούν να καταλάβουν το τι έγινε. Τα οχήματα φεύγανε πετώντας. Ευτυχώς στην Αγία Τριάδα η πυρκαγιά ελέγχθηκε πολύ γρήγορα, καίγοντας μόνο 2 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

ΠΟΤΕ δεν αφήνουμε δικό μας πίσω.
Ή ΜΑΖΙ Ή ΚΑΝΕΝΑΣ
.
Καλή συνέχεια συνάδελφοι.
ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ

Χάρακας Λεγραινών 2
Σ.Δ: Ευχαριστώ τον συνάδελφο για την ανταπόκριση καθώς και όλους όσους μου στέλνουν πληροφορίες από τα μέτωπα των πυρκαγιών.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777