22 Ιουλίου 2009

Πυρκαγιές σε Εύβοια και Αχαΐα.

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009, 21:30
Δεν κινδυνεύουν πλέον τα χωριά Περιβόλια, Δάφνη και Νεοχώρι από τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην Εύβοια.
Ωστόσο η φωτιά μάινεται ακόμη και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 24 οχήματα με 60 πυροσβέστες και 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Πριν από λίγη ώρα φωτιά ξέσπασε και στην περιοχή Κουνουπέλι στην Αχαΐα, σε δασική έκταση. Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν 20 οχήματα με 40 πυροσβέστες και 33 άτομα πεζοπόρο.
Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 15:30 η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 14:20 σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Νέα Ζωή της Μάνδρας Αττικής.
Στις προσπάθειες κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 24 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε 15 περιοχές

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) αύριο Πέμπτη στις περιοχές: Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Εύβοιας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Αργολίδος, Λακωνίας, Κυκλάδων, Λέσβου, Χίου , Σάμου, Ικαρίας, καθώς και την περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Οι κρατικές υπηρεσίες καθώς και οι Οργανισμοί Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, των προαναφερόμενων περιοχών, ενημερώθηκαν ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Από τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας καλούνται οι πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Σ.Δ: Αυτήν την ώρα στο Υπουργείο Εσωτερικών λαμβάνει χώρα έκτακτη συνεδρίαση υπό την εποπτεία του Αν. Υπουργού Εσωτερικών κ. Μαρκογιαννάκη για τα μέτρα επιφυλακής που θα πρέπει να ληφθούν για τις επόμενες ημέρες οι οποίες και αναμένονται ιδιαίτερα δύσκολες.

Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα υπάρξει ύφεση στα πύρινα μέτωπα και ας ευχηθούμε ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ να επιστρέψουν ασφαλείς στα σπίτια τους χωρίς ούτε μία γρατζουνιά.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777