20 Ιουλίου 2009

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σεΐχ – Σου - Διαρκής εγρήγορση για τις πυρκαγιές.

Η Νομαρχία Θεσσαλονίκης έχει εκδόσει απαγόρευση κυκλοφορίας για πεζούς και οχήματα στο περιαστικό δάσος του Σεΐχ-Σου από τις 21.00 σήμερα το βράδυ, μέχρι αύριο το πρωΐ.
Αύριο πολύ καλύτερα τα πράγματα για όλη την Βόρειο Ελλάδα με Μεσό Κίνδυνο πυρκαγιάς ( 2 ). Θα χειροτερεύσουν όμως σε όλη την Κρήτη που θα έχει 4άρι.
*****************************************************

Επίσκεψη Καραμανλή στη βάση των πυροσβεστικών αεροσκαφών στην Ελευσίνα.
Στο σημαντικό ρόλο των πυροσβεστών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη βάση των πυροσβεστικών αεροσκαφών, στην Ελευσίνα. "Επιτελείτε πολύ σημαντικό έργο, η πολιτεία στέκεται αρωγός στις πρσπάθειές σας", τόνισε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: "Στις μέρες μας η προστασία του περιβάλλοντος προβάλλει ως πρωταρχική και κυρίαρχη ανάγκη για τη διατήρηση, πριν απ' όλα, της ποιότητας της ζωής στον πλανήτη. Οφείλουμε λοιπόν όλοι μας να είμαστε σε διαρκή εγρήγορση. Κι εκεί που χάνεται από πυρκαγιές μια δασική έκταση, να προχωράμε άμεσα - όπως άλλωστε κάνουμε - σε όλες εκείνες τις ενέργειες, που διασφαλίζουν ότι εκεί που ήταν δάσος, θα ξαναγίνει δάσος". Ακόμα, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι η συμβολή των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων στην άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών είναι καθοριστική, τόνισε ότι οι πιλότοι και το τεχνικό προσωπικό δίνουν παραδείγματα ηρωισμού και προσφοράς και πρόσθεσε ότι "η πολιτεία και η κυβέρνηση βρίσκονται και θα βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό σας επιλύοντας, στο μέτρο του δυνατού, προβλήματα που υπάρχουν".
Σε όλους όσοι και αυτό το καλοκαίρι σηκώνουν το βάρος της προστασίας των δασών μας, το μήνυμα που στέλνω είναι απλό και σαφές: είμαστε μαζί σας, σας στηρίζουμε, σας εμπιστευόμαστε",
κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλο το ενδιαφέρον άρθρο στον ΣΚΑΪ

ΗΧΗΤΙΚΟ με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού και τις καταγγελίες της ΕΑΚΠ.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777