18 Ιουλίου 2009

Συνάντηση του Σωματείου Α.Μ.Θ με τον Μαρκογιαννάκη.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ 17/07/2009
ΑΡ.ΠΡΩΤ. 118

Σήμερα Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009 ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Π.Υ Κομοτηνής κατά την περιοδεία του στη Θράκη.
Το προεδρείο αλλά και μέλη του Σωματείου μας παραβρεθήκαμε από το πρωί στην Υπηρεσία της Κομοτηνής για να συναντήσουμε τον Υπουργό και να του εκφράσουμε τους προβληματισμούς μας, όσον αφορά στη στασιμότητα επίλυσης του εργασιακού μας .
Ο κ. Μαρκογιαννάκης μετά από την υποδοχή του Περιφερειάρχη Π.Δ.Π.Υ Α.Μ.Θ Αρχιπυράρχου κ. Ρούφου και του Διοικητή της Π.Υ Κομοτηνής Πυράρχου κ. Παυλακάκη, χαιρέτισε όλους τους παρευρισκόμενους και ζήτησε να ακούσει τους προβληματισμούς και τις απόψεις όλων, σε θέματα υπηρεσίας που τους απασχολούν.
Η πρώτη κοινή συνάντηση (συμβασιούχων και μονίμων) έγινε στο προαύλιο της υπηρεσίας.
Στη συνέχεια ζήτησε ο κ. Υπουργός κατά ιδίαν συνάντηση με το προεδρείο αλλά και τα μέλη του Σωματείου μας καθώς και του Σωματείου του Νόμου Ροδόπης στο εσωτερικό της Υπηρεσίας η οποία και διήρκησε περίπου 30 λεπτά .
Το πρώτο ερώτημα που τέθηκε στο κ. Μαρκογιαννάκη ήταν η αθέτηση των δεσμεύσεων του περί τακτοποίησης του εργασιακού μας, στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας τον περασμένο Ιανουάριο.
Μας απάντησε ότι αυτά που είπε ισχύουν επικαλούμενος την πολιτική βούληση του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, αλλά υπάρχουν εμπόδια τα οποία πρέπει να ξεπερασθούν για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, αναφέροντας την υπάρχουσα οικονομική κρίση και την άρνηση του κ. Παπαθανασίου λόγω έλλειψης των αναγκαίων πιστώσεων την υπάρχουσα χρονική περίοδο, για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του Π.Σ .
Ένα ακόμα εμπόδιο που επικαλέστηκε είναι η άρνηση των μονίμων συναδέλφων στην απορρόφηση μας από το Σώμα.
Το δεύτερο ερώτημα που του θέσαμε ήταν πώς από μειονέκτημα έγινε πλεονέκτημα η οικονομική κρίση, και τι μεσολάβησε σε αυτό το διάστημα για να υπάρξει αυτή η διαφοροποίηση .
Βάση δημοσιεύματος άρθρου στον Ελεύθερου Τύπου που διέρρευσε από το Υπουργείο Εσωτερικών και το οποίο έκανε αναφορά στην υπάρχουσα λιτότητα από την οποία προκρίνεται η στελέχωση του Π.Σ με συμβασιούχους και όχι με την απευθείας πρόσληψη μονίμων πυροσβεστών, κάνοντας εκτενή αναφορά στον τρόπο πρόσληψής μας.
Σε αυτή την ερώτηση η απάντηση που πήραμε από τον κ. Μαρκογιαννάκη είναι ότι καταβάλλει προσπάθεια να κάμψη την άρνηση του Υπουργείου Οικονομίας, στηριζόμενη πάντα αυτή η προσπάθεια στο πλεονέκτημα που παρέχει η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων από συμβασιούχους πυροσβέστες.
Και αυτό λόγω του σχεδόν μηδενικού κόστους που θα κληθεί να καταβάλει το Υπουργείο Οικονομίας αλλά και της χαμηλής επιβάρυνσης του προϋπολογισμού, έχοντας το κράτος στην ουσία να καλύψει δυο ή τριών μηνών εργασία μας για την πλήρη απασχόλησή μας.
Επίσης μας ανέφερε ότι σε ερώτηση του Πρωθυπουργού για το θέμα το δικό μας, η απάντηση του Υπουργού ήταν ότι πρέπει να βρεθεί λύση και ότι είναι προς όφελος του κράτους η εργασιακή μας αποκατάσταση, και καταβάλλονται προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση .
Μετά από όλη αυτή την αναφορά, μας ανακοίνωσε ότι είναι στη φάση εξεύρεσης λύσης με κύριο άξονα να καλυφθούν όλες οι περιπτώσεις συναδέλφων εξασφαλίζοντας σχεδόν στο 100% την απορρόφησή μας .
Χωρίζοντάς μας σε κατηγορίες βάση των γραμματικών γνώσεων και άλλων κριτηρίων, έτσι όρισε ότι αυτοί που θα απορροφηθούν από το Π.Σ πρέπει να είναι απόφοιτοι λυκείου και η ηλικία τους να μην υπερβαίνει τα 38 με 40 έτη, η δεύτερη κατηγορία θα απορροφηθεί στην Αγροφυλακή και θα αφορά αυτούς που έχουν απολυτήριο Γυμνασίου με όριο ηλικίας μέχρι 45 χρονών , και τέλος η τρίτη κατηγορία θα απορροφηθεί στην πολιτική προστασία και θα αφορά αυτούς που έχουν απολυτήριο Δημοτικού χωρίς να τεθεί όριο ηλικίας.
Επανέλαβε ξανά ότι υπάρχει η ανάλογη πολιτική βούληση για την επίλυση του εργασιακού μας προβλήματος, άλλα υπάρχει η απαγόρευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο αφορά τις προσλήψεις άνω των 12000 ατόμων σε σύνολο για την Ελλάδα για το έτος 2009.
Όποτε το μόνο που μένει είναι να καταθέτουν φέτος σχέδια Προεδρικού Διατάγματος με γενναία μοριοδότηση, ώστε να γίνει εφικτή η πρόσληψη μόνο των δικών μας μελών.
Κάτι που συνεπάγεται ότι η πρόσληψή μας θα γίνει αρχές του 2010, συμφώνα με τα λεγόμενα του κ. Υπουργού.
Εξέφρασε την δυσαρέσκειά του και το επανέλαβε δύο τουλάχιστον φόρες όσον άφορα την κίνηση της Π.Ο.Σ.Π.Υ.Δ να αναρτήσουν την φωτογραφία τόσο την δική του όσο και του κ. Παυλόπουλου στο συμπαθέστατο τετράποδο στην τελευταία πορεία μας, παρόλα αυτά δεν κλείνει την πόρτα επικοινωνίας με εμάς, γιατί όπως μας ανέφερε θέλει να κλείσει το δικό μας θέμα με τον καλύτερο τρόπο τόσο για εμάς όσο και για εκείνον, όπως επίσης και για το σύνολο των ψηφοφόρων του νόμου του.
Ρωτήθηκε επίσης για το θέμα των υπηρεσιακών ταυτοτήτων και για την καταγγελία της Συλλογικής Σύμβασης, όπου μας είπε για το μεν πρώτο ότι προχωράει σε νομοθετική ρύθμιση, όσο για το δεύτερο ότι υπεύθυνο και υπόλογο είναι το Αρχηγείο του Π.Σ.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά τα λόγια του κ. Υπουργού μας απογοήτεψαν τόσο από την πλευρά των κριτήριων που, αν ισχύσουν αυτά έτσι ακριβώς όπως τα είπε, αφήνουν τα περισσότερα μέλη μας εκτός του Π.Σ , πράγμα απαράδεκτο, όπως επίσης και ότι αυτά τα έχουμε ακούσει άπειρες φορές και ποτέ δεν έχουν υλοποιηθεί και ούτε πιστεύουμε ότι θα υλοποιηθούν πότε.

Κύριοι συνάδελφοι τα συμπεράσματα δικά σας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Παπαναστασίου Ιωάννης
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Διαμαντάκης Αθανάσιος

Σ.Δ(με την άδεια του σωματείου Α.Μ.Θ.): Το πόσο τα λόγια του Αν. Υπουργού Εσωτερικών κ. Μαρκογιαννάκη μπορούμε να τα πάρουμε στα σοβαρά μας το έχει αποδείξει επανειλημμένα.
Αν δεν υπογράψω μονιμοποίηση (Π.Σ. Πολιτική Προστασία, Δασαρχεία άντε και Αγροφυλακή) ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΙΠΟΤΑ γιατί απλά είστε ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ.

Για μία φορά ακόμα αναφέρετε στους μόνιμους συναδέλφους (την προηγούμενη ήταν στο δικό μας σωματείο) "Ένα ακόμα εμπόδιο που επικαλέστηκε είναι η άρνηση των μονίμων συναδέλφων στην απορρόφηση μας από το Σώμα." και αναρωτιέμαι γιατί οι συνάδελφοι (μόνιμοι) και η Ομοσπονδία τους δεν βγαίνει να το διαψεύσει;;; Ή μήπως τελικά αυτό εμπεριέχει και μία δόση αλήθειας ;;;
Επειδή θέλω να πιστεύω ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα θα περιμένω - όπως και όλοι μας - τις επόμενες ώρες διάψευση από τα συνδικαλιστικά τους όργανα.
Για τον Αρχηγό τα έγραψα σε
προηγούμενο post, αυτός δεν πιάνετε.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777