10 Αυγούστου 2009

Η εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ" χτές.

ME φανερές, αλλά και «κρυφές» προσλήψεις ετοιμάζεται η ΝΔ για πρόωρες. Σώματα Aσφαλείας και Στρατός έχουν την τιμητική τους, καθώς είναι πιο εύκολο να παρακαμφθεί το ΑΣΕΠ.
Δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις πάνω και κάτω από το τραπέζι ρίχνει στη... μάχη η κυβέρνηση, προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο, ενώ τις τελευταίες μέρες βγάζουν μπροστά Αγροφύλακες, Δασοπυροσβέστες, Λιμενικούς, και Αστυνομικούς.
Το επιτελείο της Ρηγίλλης είναι προφανές ότι βρίσκεται σε προεκλογική τροχιά, καθώς βγάζει από τη φαρέτρα του «κλειστού τύπου» διαγωνισμούς για μόνιμες, εποχικές και με συμβάσεις έργου θέσεις, ενώ «μαγειρεύει» άλλες 100.000 θέσεις για να εγκλωβίσει ανέργους σε προγράμματα και Stage.
Συντονιστές της πρωτοφανούς αυτής εκστρατείας είναι κυρίως τα επιτελεία των υπουργείων Εσωτερικών και Απασχόλησης, τα οποία εδώ και μήνες εξαντλώντας όλα τα οικονομικά περιθώρια που υπάρχουν -παρά την κρίση- δημιουργούν δεκάδες χιλιάδες ευκαιρίες διορισμού, δημιουργώντας έναν νέο φαύλο κύκλο ανακύκλωσης ελπίδων.
Τις τελευταίες εβδομάδες η κυβέρνηση επιστρατεύει μεθοδικά και τις... ένστολες θέσεις, οι οποίες ενδείκνυνται για προεκλογικές προσλήψεις και δεν είναι καθόλου τυχαίο πως μετά το καλοκαίρι σχεδιάζεται η προκήρυξη έξι μεγάλων διαγωνισμών για 8.820 τέτοιες θέσεις. Πρόκειται για διαγωνισμούς με 4.000 στην Πυροσβεστική, 1.300 στην Αγροφυλακή, 2.200 στα Γενικά Επιτελεία Αεροπορίας και Ναυτικού, 320 στο Λιμενικό και 1.000 στη Δημοτική Αστυνομία.
Στους διαγωνισμούς αυτούς οι υποψήφιοι διορίζονται στη συντριπτική πλειονότητα από τα κομματικά γραφεία και όχι από τα μόρια που συγκεντρώνουν, αφού τους δίνεται η δυνατότητα με τις συνεντεύξεις και τα διάφορα ψυχομετρικά τεστ να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα.
Μπορεί πηγές από τα επιτελεία της Πυροσβεστικής και της Αγροφυλακής να δήλωσαν στο «ΕτΚ» πως δεν έχουν διατυπώσει ακόμη το αίτημα διενέργειας των διαγωνισμών, όμως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών διαμηνύει δεξιά και αριστερά πως οι προκηρύξεις θα «βγουν στον αέρα» το φθινόπωρο.
Αλλωστε παραμονές των εκλογών του 2007 είχε ανακοινωθεί η περιβόητη προκήρυξη για τους Αγροφύλακες, και δύο χρόνια μετά, την ίδια χρονική συγκυρία την ανασύρουν και πάλι ώστε να συντηρήσει τις φιλοδοξίες μονιμοποίησης χιλιάδων υποψηφίων της υπαίθρου. Ειδικά τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ έχει εκφραστεί υπέρ της κατάργησης της Αγροφυλακής, η κυβέρνηση «παίζει το χαρτί» της προκήρυξης, με την επιδίωξη να συσπειρώσει το εκλογικό της σώμα σε όλη την Περιφέρεια.

Διαβάστε περισσότερα στο ΕΘΝΟΣ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777