13 Οκτωβρίου 2009

ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην περιοχή της Λιχάδας στην Εύβοια.
Οι Αρχές αυτή την ώρα εκκενώνουν τα πρώτα σπίτια στην περιοχή Γιάλτρα καθώς πνέουν άνεμοι έντασης 9 μποφόρ. Νωρίτερα εκκενώθηκε για προληπτικούς καθαρά λόγους γνωστό ξενοδοχείο, το οποίο ανήκει στην αλυσίδα MED CLUB. Τους 460 Γάλλους τουρίστες παρέλαβαν από την θάλασσα σκάφη του λιμενικού.
Επί τόπου βρίσκονται τώρα και επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 23 οχήματα, αντί των 39 που είχαν αρχικά φτάσει στο σημείο, ενώ από αέρος συνδράμουν πλέον 8 αεροσκάφη αντί για δύο και δύο ελικόπτερα.
Ακόμη, δύο πεζοπόρα τμήματα δίνουν μάχη με τις φλόγες στα δύσβατα σημεία της περιοχής.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η φωτιά έχει περίπου ενάμισι χιλιόμετρο μέτωπο ενώ στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι.
Ωστόσο είναι ευτύχημα το γεγονός ότι η φωτιά βρίσκεται κοντά στην θάλασσα και έτσι γίνεται γρήγορα ο ανεφοδιασμός των εναερίων μέσων.
Στη "zougla.gr" μίλησε την ώρα που η φωτιά κατευθυνόταν προς την Γιάλτρα ο Κοινοτάρχης Λιχάδας, Στάθης Καρανικολός ο οποίος κατήγγειλε αμέλεια εκ μέρους της Πυροσβεστικής.
ΠΗΓΗ: zougla.gr

Από πληροφορίες που έχω από συναδέλφους που είναι στο μέτωπο της πυρκαγιάς λένε ότι έχουν καεί σπίτια σε χωριό, το μέτωπο δεν είναι ενάμιση χιλιόμετρο αλλά παρα πολύ μεγαλύτερο, στην περιοχή επιχειρούν εκτός των οχημάτων και των πληρωμάτων τους, 60 άτομα από το πεζοπόρο της 7ης ΕΜΑΚ ενώ συνεχώς καταφθάνουν οχήματα από τις γύρο περιοχές, και τέλος η ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ έχει τεθεί σε κατάσταση ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΜΜΕ (κανάλια) ΤΟ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Βλέπετε έχει μεγαλύτερη σημασία το τι θα κάνει η Ν.Δ στα εσωτερικά της από την καταστροφή των περιουσιών των πολιτών και του φυσικού μας πλούτου.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777