14 Οκτωβρίου 2009

Επιστολή του Σωματείου μας στους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του Ν. Θεσσαλoνίκης.

Λαγκαδάς, 13 Οκτωβρίου 2009
Αριθ. Πρωτ: 66


ΘΕΜΑ: «Εργασιακή αποκατάσταση των Συμβασιούχων Πυροσβεστών»

Κύριοι Βουλευτές,

λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία της Κυβέρνησής σας και ενώ τα δείγματα που αφήνατε να διαφαίνονται πριν από τις εκλογές ήταν προς την κατεύθυνση του τέλους της εργασιακής μας ομηρίας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κύριος Χρυσοχοϊδης με δηλώσεις του αλλά και με την στάση του απέναντί μας η οποία είναι εμφανέστατα αρνητική, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους συναδέλφους των οποίων η συσσωρευμένη αγανάκτηση 7 ετών είναι θέμα χρόνου να εκδηλωθεί. Όλα αυτά την ώρα που μένετε μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια και που συνάδελφοι μας δίνουν μάχη με τις φλόγες.
Πριν από τις εκλογές τόσο εσείς όσο και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και νυν Πρωθυπουργός, καθώς και σημαίνοντα στελέχη του κόμματός σας καταγγέλλατε την «αδικία που υφίστανται χρόνια τώρα οι συμβασιούχοι πυροσβέστες οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες», με συνεχείς αναφορές σας στο Κοινοβούλιο ρωτούσατε την τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. «γιατί δεν μονιμοποιούνται οι 5.500 συμβασιούχοι πυροσβέστες» και την καταγγέλλατε ότι δεν τηρεί τις προεκλογικές τις δεσμεύσεις.
Κύριοι Βουλευτές, είμαστε υποχρεωμένοι να σας μεταφέρουμε την αγανάκτηση των συναδέλφων μας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα λάβετε πρωτοβουλία και θα εισηγηθείτε προς κάθε κατεύθυνση ώστε να δοθεί άμεσα δίκαιη λύση και αυτή δεν είναι άλλη από την εργασιακή μας τακτοποίηση. Δεν έχει σημασία αν αυτή η λύση περιλαμβάνει το Πυροσβεστικό Σώμα, την Πολιτική Προστασία τα Δασαρχεία ή ακόμα και ένα καινούργιο Σώμα Δασών, φτάνει να καλύπτει το σύνολο των συναδέλφων.
Όσο γι αυτούς που ζητούν υπομνήματα για το ποιοί είμαστε, τους λένε λιτά:

ΕΙΜΑΣΤΕ 5.500 ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ
ΣΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ
ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Καστανίδης Γεώργιος

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρυσανθοπούλου Πελαγία

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777