07 Δεκεμβρίου 2009

Όταν η «Υπηρεσία» Γίνετε Παρανοϊκή, Ακόμα και Προσβλητική για τους Εργαζόμενους ...

Πάρα πολλά έχουν συμβεί το προηγούμενο 8μηνο σε πολλούς από εμάς. Άλλα πήγαν μέσω Ε.Δ.Ε ,άλλα απλά κουκουλώθηκαν και άλλα δεν αναφέρθηκαν ποτέ.

Ένα από αυτά συνάδελφος ανέδειξε μέσω της καταγγελίας της τόσο προς την Διοίκηση της όσο κοινοποιώντας την και στο Υπ.Προ.Πο (Υπουργό), Α.Π.Σ. στην Περιφέρεια Π.Υ στην οποία ανήκει και φυσικά στην ΠΟΣΠΥΔ.
Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Εύβοια τώρα τον Νοέμβριο. Η συνάδελφος ήταν ορισμένη (υπάρχει στην υπηρεσία) σε περιπολικό μαζί με 2 μόνιμους (οδηγό και μάχιμο). Το απόγευμα κατά τις 18:00 «χτύπησε» συμβάν και όπως ήταν λογικό η συνάδελφος επιβιβάστηκε στο όχημα που ήταν ορισμένη μαζί με τους συναδέλφους για να μεταβούν στον τόπο.
Κατά την πορεία προς τον συμβάν ο αρχηγός πληρώματος δέχθηκε τηλεφώνημα από την προϊσταμένη του Κλιμακίου και έλαβε την ΔΙΑΤΑΓΗ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΤΗΝ«ΕΠΟΧΙΚΗ» και να πάνε μονοί τους στο συμβάν.
Έτσι και έγινε, στις 18:20 περίπου, «μαύρα μεσάνυχτα» και 4 χιλιόμετρα μακριά από κατοικημένη περιοχή ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ – ΚΑΤ’ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ - από το όχημα.
Για πάνω από 15 λεπτά η συνάδελφος μέσα στην νύχτα εκτεθειμένη σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΚΙΝΔΥΝΟ βάζει ο νούς σας, παρέμεινε για να «περιμένει όχημα από την υπηρεσία για να την παραλάβει» !!!
Πρώτα από όλα θα ήθελα να απευθυνθώ στην «ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ» του Κλιμακίου:
Θα έπρεπε να ντρέπεστε πρώτα σαν αξιωματικός και μετά ως γυναίκα που δώσατε μία τέτοια διαταγή βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή της συναδέλφου, υποτιμώντας την και ουσιαστικά πατώντας την αξιοπρέπεια της και ως γυναίκα και ως εργαζόμενη. Να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Αλήθεια θα μας πείτε τον λόγο που δώσατε την Δ/γή γιατί κάτι περνά από το μυαλό μου ;
Στους συναδέλφους του οχήματος: συνάδελφοι δεν έπρεπε να την παρατήσετε μέσα στον δρόμο, έπρεπε πρώτα να διασφαλίσετε ότι δεν θα κινδυνεύει τουλάχιστον (να ήταν σε κατοικημένη περιοχή) και μετά να «εκτελέσετε την Διαταγή».
Συναδέλφισσα ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ και φυσικά να μην αφήσεις να τιμωρηθούν οι συνάδελφοι του πληρώματος σου γιατί άκουσα ότι σε αυτούς πάνε να τα ρίξουν και να καπελώσουν τις όποιες ευθύνες των προϊσταμένων.

ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ.

Θα επανέλθω κάποια στιγμή και με άλλα παρόμοια περιστατικά που μου έχουν στείλει συνάδελφοι.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777