12 Δεκεμβρίου 2009

Μελέτη Αξιοποίησης των Συμβασιούχων Πυροσβεστών

Μια πολύ καλή δουλειά από τον συνάδελφο και πρόεδρο του σωματείου Αν. Μακεδονίας & Θράκης Παπαναστασίου Γιάννη ο οποίος είναι Πτυχιούχος Μηχανικός, η μελέτη που συνέταξε και έθεσε στην διάθεση της ΠΟΣΠΥΔ με θέμα «Ο ρόλος των συμβασιούχων πυροσβεστών στην πρόληψη των δασών και τη Διαχείριση της βιομάζας ως μορφή εναλλακτικής ενέργειας»
Όπως γράφει στην μελέτη ο συνάδελφος: "Σκοπός αυτής της μελέτης είναι να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα ώστε να πείσουμε πως η εργασιακή μας αποκατάσταση, δεν έχει συντεχνιακό και μικροπολιτικό χαρακτήρα αλλά στηρίζεται σε αξίες προσφοράς – προστασίας – ανάπτυξης."
Μπράβο στον συνάδελφο που ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ που συνέταξε (όχι σαν μερικούς άλλους που μόνο σεκιούριτι δεν βάλανε να φυλάνε τις "υποτιθέμενες" μελέτες τους ) και την έθεσε στην διάθεση της ΠΟΣΠΥΔ.

Πρέπει να επισημάνω ότι η μελέτη συντάχθηκε αρχές Νοεμβρίου όταν ακόμα δεν γνωρίζαμε που θα μας απορροφήσουν, ακουγόταν το Υπουργείο Περιβάλλοντος, και γι αυτό είναι τόσο εξειδικευμένη.
Τώρα πλέον γνωρίζουμε ότι στο Υπ.Προ.Πο. θα ανήκουμε και στην Πολιτική Προστασία η οποία, όπως μας είπε ο Υπουργός, θα έχει τον ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ στα θέματα Διαχείρισης Κρίσεων (δασικές πυρκαγιές, θεομηνίες κ.α)
ΟΛΟΙ
μαζί και ο κάθε ένας μας με τον τρόπο του βάζουμε το λιθαράκι μας ώστε να επιτευχθεί ο κοινός μας στόχος που δεν είναι άλλος από την ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777