18 Ιανουαρίου 2010

Συγκίνηση στην Αρτέμιδα και Εξαγγελείες για "Αναδιάρθωση Υπηρεσιών".


"Επίτιμος Δημότης της Αρτέμιδας, που δοκιμάστηκε σκληρά από τις φονικές πυρκαγιές του 2007, ανακηρύχτηκε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ Δημήτρης Χριστόφιας που την επισκέφθηκε χθες μαζί με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών ανοικοδόμησης που έγινε με κονδύλια της Κυπριακής Δημοκρατίας......."
Ο Πρωθυπουργός που συνόδευε τον Πρόεδρο της Κυπρικής Δημοκρατίας μεταξύ των άλλων μίλησε για την "Αναδιάρθρωση υπηρεσιών".

"Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην νέα οπτική με την οποία οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες θα αντιμετωπίζουν τα φαινόμενα των πυρκαγιών.
Ειδικότερα τόνισε ότι στο νεοσυσταθέν Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Πυροσβεστικό Σώμα βρίσκεται σε μια κατάσταση αναδιάταξης όλων των δυνάμεών του και προετοιμασίας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της αντιπυρικής περιόδου.
Επισήμανε ότι σε λίγες μέρες, αρχίζουν ασκήσεις αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών, στις οποίες θα εμπλακούν οι Υπηρεσίες του Σώματος σε όλη την Επικράτεια.
«Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Αυτή τη στιγμή, βρίσκονται σε εξέλιξη:
- Οι προμήθειες νέων υλικών και οχημάτων, για τον εξοπλισμό του προσωπικού που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τα περιστατικά του καλοκαιριού.
- Συγκροτούνται και εκπαιδεύονται 16 ειδικά αερομεταφερόμενα πεζοπόρα τμήματα, για την έγκαιρη αντιμετώπιση των πυρκαγιών σε δύσβατες περιοχές.
- Αναθεωρούνται και επικαιροποιούνται τα σχέδια αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών σε όλη τη χώρα και, ιδιαίτερα για την προστασία των αρχαιολογικών χώρων συντάσσονται ειδικά σχέδια προστασίας.
- Στη βάση του νέου δόγματος της διακλαδικότητας, θα έχουμε φέτος στη διάθεσή μας μεικτές περιπολίες από προσωπικό της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων, πάντα μαζί και με τους εθελοντές.
- Σε συνεργασία με τη Δασική Υπηρεσία και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση αρχίζει ο έλεγχος του δασικού οδικού δικτύου και η επισκευή των ζημιών που προκάλεσε ο χειμώνας.
- Στην επιτήρηση των δασών, φέτος θα συμμετέχουν και εναέρια μέσα, σε αποστολές έγκαιρης προειδοποίησης Ο εθνικός εναέριος στόλος αεροπυρόσβεσης προετοιμάζεται, ούτως ώστε να είναι έτοιμος για τη διασπορά του σε περιφερειακά αεροδρόμια όλη της χώρας, με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.
- Προχωράμε στην έγκαιρη μίσθωση ελικοπτέρων αεροπυρόσβεσης από το εξωτερικό, για την κάλυψη ειδικών αναγκών.
- Δημιουργούμε μηχανισμούς επικοινωνίας και συντονισμού μεταξύ των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και των αντίστοιχων Νομαρχιών καθώς και των Δημοτικών και Αστυνομικών Αρχών σε ολόκληρη τη χώρα»,
τόνισε ο κ Παπανδρέου."

Διαβάστε όλο το άρθρο στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ της Ηλείας

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777