02 Ιανουαρίου 2010

Ενημέρωση Μελών από το Σωματείο μας.

Λαγκαδάς, 2 Ιανουαρίου 2010
Αριθ. Πρωτ : 01


Συνάδελφοι,
πρώτα από όλα θα θέλαμε να σας ευχηθούμε για τον καινούργιο χρόνο ΥΓΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ για εσάς και τις οικογένειές σας και αίσιο τέλος στην εργασιακή μας ομηρία.
Σήμερα το προεδρείο του σωματείου μας είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Βούγια Σπύρο στα πλαίσια των συνεχών επαφών για την εργασιακή μας αποκατάσταση και του θέσαμε τα παρακάτω:
1. Του υπενθυμίσαμε το κλείσιμο του πίνακα επιλαχόντων της 5ετίας.
2. Του εκφράσαμε την δυσαρέσκεια μας για την πρόθεση που εκφράστηκε για πρόσληψη 680πυροσβεστών υπενθυμίζοντας την δέσμευση τόσο του Υπουργού όσο και του Γ. Γραμματέα του Υπουργείου καθώς και τις θέσεις της ΠΟΣΠΥΔ (680 από τους συμβασιούχους ή πάγωμα της μέχρι την δική μας εργασιακή αποκατάσταση). Ένα ακόμα ισχυρό επιχείρημα που του αναφέραμε είναι το κόστος αυτών των προσλήψεων από ιδιώτες σε αντιπαραβολή με την πρόσληψη των 680 αποκλειστικά από συμβασιούχους πυροσβέστες που ρίχνει το κόστος στο μισό.
3. Του υπενθυμίσαμε επίσης το θέμα των Υπηρεσιακών Ταυτοτήτων που εκκρεμεί, όπως ορίζετε από τις ΣΣΕ μας.
4. Τέλος του είπαμε ότι δεν πρέπει να χάνετε πολύτιμος χρόνος και πρέπει να συσταθεί και να αρχίσει άμεσα τις εργασίες της η ομάδα εργασίας του Υπουργείου και της ΠΟΣΠΥΔ.
Ο Υπουργός μας είπε για το θέμα του πίνακα επιλαχόντων ότι είναι σωστή η τοποθέτησή μας και ότι το έχει λάβει υπόψη του. Για το θέμα των ταυτοτήτων είπε ότι μέσα στον μήνα θα βγει σχετική δ/γη από το Αρχηγείο για φωτογραφίες. Για την σύσταση της ομάδας εργασίας μας είπε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθει σε συνεννόηση με την ΠΟΣΠΥΔ για να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες.
Τέλος για την προκήρυξη των 680 πυροσβεστών η οποία όπως μας είπε και ήδη γνωρίζαμε "πάγωσε", τον βρήκε σύμφωνο με τις θέσεις μας λαμβανομένου και της δεινής οικονομικής θέσης της Χώρας αυτόν τον χρόνο.
Συνάδελφοι, δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε σε όλα τα επίπεδα τον αγώνα μας μέχρι την τελική μας δικαίωση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Καστανίδης Γεώργιος

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρυσανθοπούλου Πελαγία

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777