12 Φεβρουαρίου 2010

Ακόμα και ΑΝΕΡΓΟΙ οι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες Συνδράμουν το Π.Σ.

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε μεγάλα τμήματα του οδικού δικτύου στο νομό Χαλκιδικής, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώνονται από το πρωί. Η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στους επαρχιακούς δρόμους Νέων Μουδανιών - Κασσάνδρας και Νέων Μουδανιών - Σιθωνίας, όπου τα νερά της βροχής μετατράπηκαν σε χειμάρρους, ενώ σε πολλά σημεία έπεσαν στο οδόστρωμα πέτρες και χώματα. Μετ’ εμποδίων διεξάγεται και η κυκλοφορία των οχημάτων και στο δρόμο Αρναίας - Ιερισσού Χαλκιδικής.
Στο μεταξύ, στα λευκά "ντύθηκαν" ορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς από το απόγευμα οι χιονοπτώσεις εντάθηκαν, με αποτέλεσμα να σημειωθούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στα ορεινά των νομών Ροδόπης, Δράμας και Ξάνθης, στους επαρχιακούς δρόμους Καστοριάς - Φλώρινας, Καστοριάς - Αμυνταίου και Καστοριάς - Ιωαννίνων. Χιονίζει στην Καστοριά, στη Φλώρινα και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο, ενώ η θερμοκρασία κυμαίνεται στο μηδέν.
Στη Θεσσαλονίκη και στις γύρω περιοχές βρέχει και κατά διαστήματα πέφτει χιονόνερο.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Πριν από 2 ημέρες ο Νομός της Χαλκιδικής δεινοπάθησε από τις πλημμύρες όπως και πολλά μέρη της Χώρα μας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.
Με "εντολή" από την Διοίκηση του Νομού ζητήθηκε να συνδράμουν οι ΑΝΕΡΓΟΙ Συμβασιούχοι Πυροσβέστες λόγω έλλειψης προσωπικού. Έτσι στην ΙΕΡΙΣΣΟ, στην ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ στον ΠΟΛΥΓΥΡΟ συνάδελφοι έδωσαν το παρόν, άλλοι με το κάλεσμα της υπηρεσίας και άλλοι πριν ακόμα ειδοποιηθούν !!!
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ και ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΙΣΧΟΣ για όλους αυτούς που μας κρατούν χρόνια σε ΟΜΗΡΙΑ σκόπιμα και για ψηφοθηρικούς λόγους. Και εσείς "κύριοι" στα Υπουργεία "τακτοποιήστε" με προκηρύξεις τα ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, σαν τους "ΑΛΛΟΥΣ" που πριν φύγουν έκαναν ακριβώς το ίδιο !!!
ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, με τέτοιες πράξεις δείχνουμε από τι "πάστα" είμαστε φτιαγμένοι και μέσα από αυτές τις πράξεις καταδεικνύομαι για μια ακόμη φορά την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που αν και ΑΝΕΡΓΟΙ μας "καλούν" για "ΕΝΙΣΧΥΣΗ" σε πλημμύρες και σε φωτιές..... ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΝΕΤΕ !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777