17 Μαρτίου 2010

Ερώτηση του Βουλευτή κ. Καράογλου για τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Λαγκαδά & Σταυρού.

Ο Βουλευτής της Ν.Δ κ. Καράολγλου μαζί με την ερώτηση που κατέθεσε για την ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ κατέθεσε και ερώτηση για "Αναβάθμιση Πυροσβεστικών Κλιμακίων ΛΑΓΚΑΔΑ και ΣΤΑΥΡΟΥ Θεσσαλονίκης".
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΜΟΝΙΜΗ δύναμη αυτών των κλιμακίων, όπως και άλλων σε όλη την Χώρα, θα μειωθεί απο 1η Μαΐου σε 12 άτομα συν τον αξιωματικό πράγμα που καθιστά ΔΥΣΚΟΛΗ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ κυρίως αστικού χαρακτήρα, αφού στα δασικά συμβάντα ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΕΠΕΜΒΕΝΟΥΜΕ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ.
Ο Δασικός όγκος που καλύπτουν τα 2 αυτά κλιμάκια είναι ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ενώ καλύπτουν τις Εθνικές Οδούς: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΚΑΒΑΛΑΣ (Παλαιά και Νέα ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΣΕΡΡΩΝ.
Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Λαγκαδά εκτός από τον Ορεινό όγκο Βερτίσκου καλύπτει όλον τον κάμπο του ΛΑΓΚΑΔΑ στον οποίο βρίσκετε και η Βιομηχανική Περιοχή του.
Με την ευκαιρία θα ήθελα να πω ότι το σωματείο μας από πέρσι κάνει καταγγελία στο Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο ΛΑΓΚΑΔΑ αλλά και για την στέγαση των Πεζοπόρων Τμημάτων της 2ης ΕΜΑΚ. Ήδη η υπόθεση είναι στον Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης ο οποίος έχει ζητήσει να καταθέσει σχετικά ο Περιφερειάρχης. Αναμένουμε εξελίξεις όσον αφορά αυτό το θέμα.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777