10 Απριλίου 2010

Εκπαίδευση των Συμβασιούχων Πυροσβεστών για το 2010 !!!


























Πολύ καλό το πρόγραμμα και μακάρι να ΤΗΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ. Το λέω αυτό γιατί και πέρσι βγήκε και πρόπερσι αλλά σε πολλές περιπτώσεις ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ. Επιπλέον κάποιοι Διοικητές δεν έχουν καταλάβει ότι ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ !!!
Θα σχολιάσω μόνο 2-3 πραγματάκια:

1ον. Η Δ/γη στην 2η σελίδα στο (7) αναφέρει ότι «ΟΛΟΙ οι εποχικοί υπάλληλοι θα συμμετάσχουν σύμφωνα με τα ισχύοντα σε συμβάντα του Πυροσβεστικού Σώματος, εάν χρειαστεί η συνδρομή τους σε αυτά». Δυστυχώς παρατηρήθηκε το φαινόμενο φέτος σε ορισμένα κλιμάκια και υπηρεσίες ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ «ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ» ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΒΑΝ !!! Με λίγα λόγια π.χ. υπάρχουν ταυτόχρονα συμβάντα και πηγαίνουν οι μόνιμοι συνάδελφοι και αφήνουν πίσω, κατ΄ εντολή , τους «εποχικούς» !!! Μετά εμείς φταίμε κύριοι ;;;;

2ον στην τελευταία σελίδα αναφέρετε η ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ (φυσική κατάσταση) καθώς και ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ για τα πεζοπόρα τμήματα. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ και ΜΠΡΑΒΟ !!! Έλα που όμως μετά την γυμναστική πρέπει να κάνεις και ένα μπανάκι διότι είναι ΘΕΜΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ, κάνουμε και 15ωρο βλέπετε δεν πάμε στα σπίτι μας !!! Και ρωτάω τώρα και φέρνω και παράδειγμα τα πεζοπόρα της 2ης ΕΜΑΚ που γνωρίζω. Τι γίνετε εκεί που δεν υπάρχουν ντούζ; Μετά από 12 km πεζοπορία, μετά και από 6 Km δεν έχει σημασία πόσα είναι, πως έχει προβλεφτεί η Υγιεινή των ανδρών του πεζοπόρου; Το ίδιο πρόβλημα μπορεί να υπάρχει και σε κάποιους σταθμούς ή κλιμάκια της Χώρας γι αυτό καλό είναι να μεριμνήσουν γι αυτό οι κατά τόπους δ/σεις.

3ον Μου άρεσε που φέτος υπάρχουν και μαθήματα που διδάσκονται στην ΣΧΟΛΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ όπως ο ΚΕΥΠΣ, η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ, ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΟΠΗΣ ΜΕΤΑΛΛΩΝ, και καινούργια μέσα, όπως τα GPS κ.α.

ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ !!! ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777