08 Απριλίου 2010

Άντρο τοξικομανών και περιθωριακών το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Σε σημείο συνάντησης αστέγων και τοξικομανών όλης της Θεσσαλονίκης έχουν μετατραπεί τα εγκαταλειμμένα κτίρια στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.
Κάτοικοι και φορείς της περιοχής δηλώνουν αγανακτισμένοι από την αδιαφορία της Πολιτείας για εκμετάλλευση του χώρου, καθώς η παραχώρηση του στρατοπέδου στο δήμο Σταυρούπολης έχει «κολλήσει» για περισσότερο από μία δεκαετία.
Στο μεταξύ, το μεσημέρι της Τετάρτης παρανάλωμα της φωτιάς έγινε μια εγκαταλειμμένη αποθήκη, η οποία βρίσκεται στο χώρο του στρατοπέδου. Το κτίριο, του οποίου η ξύλινη στέγη είχε καταρρεύσει, τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. Στην Πυροσβεστική σήμανε αμέσως «κόκκινος συναγερμός», καθώς είναι γνωστό ότι στα παρατημένα κτίρια ζουν πολλοί άστεγοι και τοξικομανείς. Μέσα σε λίγα λεπτά γλώσσες φωτιάς και πυκνοί καπνοί ξεπηδούσαν από την εμβαδού 2.000 τετραγωνικών μέτρων αποθήκη, η οποία ευτυχώς ήταν άδεια από αντικείμενα.
Οκτώ οχήματα και 18 πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο, όπως επίσης και τρεις υδροφόρες του δήμου Σταυρούπολης. Η φωτιά έσβησε τελείως περίπου δύο ώρες αργότερα, αφήνοντας πίσω της το μαύρο κουφάρι του κτίσματος. «Ευτυχώς δεν υπήρχε μέσα κανένας άστεγος. Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα και δε θα προλάβαινε να διαφύγει», ανέφερε στον «Α» πυροσβέστης.

Διαβάστε περισσότερα στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ.
Σ.Δ: Οι παραπάνω φωτογραφίες είναι από το συμβάν στο Στρατόπεδο "ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ"

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777