28 Απριλίου 2010

Ενημέρωση Μελών από την ΠΟΣΠΥΔ για την Ραγκούση - Μοτοσικλέτες

Μέγαρα, 28 Απριλίου 2010
Αρ. Πρωτ: 203


Συνάδελφοι,
οι δηλώσεις στις 26/04/2010 του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ραγκούση περί 5μηνου των συμβασιούχων πυροσβεστών, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Συνιστούμε ψυχραιμία μέχρι να διασταυρώσουμε τα λεγόμενα του κ. Υπουργού, εάν εννοεί για 5μηνο απασχόληση μετά την ρύθμιση για 12μηνη απασχόλησή μας, ή όχι.
Εχτές 27/04/2010 πραγματοποιήθηκε δίωρη σύσκεψη στο Υπουργείο παρουσία του Υπουργού κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη για το θέμα του νέου σώματος δικυκλιστών στο Π.Σ. ζητήσαμε να διευρυνθεί το μέτρο και να καλύψει και άλλες περιοχές της επικράτειας, Ν. Ιωαννίνων, Ν. Πρεβέζης, Ν. Άρτας, Ν. Πιερίας, Ν. Κοζάνης, Ν. Φθιώτιδας, Ν. Λαρίσης, Ν. Σερρών, Ν. Ξάνθης, Ν. Δράμας κ.λ.π. Εάν υπάρξουν μηχανές θα γίνει προσπάθεια να καλύψουν του νομούς αυτούς.
Ο κ. Υπουργός δήλωσε την ικανοποίησή του για την μεγάλη συμμετοχή όλων των πυροσβεστών, 1.200 σε όλη την επικράτεια, σύμφωνα με τη λίστα του Π.Σ., από τους οποίους περίπου 800 είναι συμβασιούχοι
Στην ΠΟΣΠΥΔ αποστείλανε με SMS και μέσω Σωματείων δήλωσαν άνω των 1.200 συμβασιούχων πυροσβεστών καθώς και τουλάχιστον 500 συνάδελφοι επιπλέον από άλλες περιοχές της Ελλάδος, που δεν παραλαμβάνουν moto. Ήδη μέχρι και σήμερα 28/04/2010 έρχονται και νέα SMS για συμμετοχή στο νέο σώμα.
Αναμένονται διευκρινίσεις για τις δηλώσεις Ραγκούση καθότι αν ισχύουν θα έχουμε πολύ θερμό καλοκαίρι.
Ψυχραιμία συνάδελφοι. Φαίνεται πάλι ότι οι συμβασιούχοι πυροσβέστες φταίνε για το Δ.Ν.Τ. και τα υπόλοιπα. Έχουμε ενημερώσει και τον κ. Χρυσοχοΐδη για τις δηλώσεις Ραγκούση και αναμένουμε διευκρινίσεις.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Παπαντώνης Κών/νος

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Φαραντάκης Αλέξανδρος

Σ.Δ: Όσον αφορά τις δηλώσεις Ραγκούση ο ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ, όταν του το αναφέρανε από την ΠΟΣΠΥΔ, φέρετε να είπε εν ολίγοις "τι θέλει και μπλέκεται τώρα αυτός στα χωράφια μου;;;". Βέβαια αυτό δεν φτάνει και περιμένουμε μια πιο ουσιώδη δήλωση. Άντε να σε δούμε Υπουργέ !!!
Όσον αφορά τις μοτοσικλέτες να δώσω κάποιες επιμέρους παραμέτρους που συζητήθηκαν. Κατά κύριο λόγο θα επανδρωθούν από άνδρες των πεζοπόρων τμημάτων. Δεν θα είναι οδηγοί πυροσβεστικών οχημάτων αλλά μάχιμοι ή πυροφύλακες αυτοί που τελικά θα επανδρώσουν τις μηχανές διότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τους οδηγούς (ελλείψεις) σε πάρα πολλές υπηρεσίες και αυτό είναι και το λογικό. Θα συμμετέχουν ως επί των πλείστων συμβασιούχοι πυροσβέστες και αν δεν υπάρχουν θα συμμετέχουν μόνιμοι.
Οσον αφορά το πόσες μηχανές θα έρθουν τελικά στην Θεσσαλονίκη, το σωματείο μας μετά από έγγραφο προς την ΠΟΣΠΥΔ, το οποίο και διαβιβάστηκε και στον Υπουργό, ζήτησε να αυξηθεί ο αριθμός των μηχανών στον νομό μας και κατά πάσα πιθανότητα, από όσο μαθαίνουμε το αίτημα θα γίνει δεκτό !!!
Και κάτι τελευταίο από εμένα, το ότι θα μπουν κάποιοι σε αυτό το σώμα - ομάδα ΔΕΝ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΑ, δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο και όσοι πουλάνε φούμαρα στους συναδέλφους ψεύδονται. Ας μάθουν να διαβάζουν πρώτα και μετά ας μιλούν.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777