23 Απριλίου 2010

Από την Συνέντευξη του ΥΠ.ΕΘ.Α. κ. Βενιζέλου για τον "ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ".

Παραθέτω ένα απόσπασμα από την συνέντευξη του ΥΠΕΘΑ για οποιους δεν την διάβασαν όλη, και αφορα έμεσα ΕΜΑΣ !!!

"Κ. Αττίας: Κύριε Υπουργέ, έχετε εκπονήσει ένα εκπληκτικό σχέδιο, στα χαρτιά τουλάχιστον, με εκπληκτικές δυνάμεις. Θέλω να σας μεταφέρω την ερώτηση που μου έκανε ένας φίλος μου Πυροσβέστης, επειδή γνώριζε περίπου τους αριθμούς και βλέπω ότι πραγματικά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είναι ανάλογοι με του Πυροσβεστικού Σώματος. Πρώτον με ρώτησε "αν υπάρχει το σχέδιο μέσω αυτής της μεθόδου της συμμετοχής των Ενόπλων Δυνάμεων να μην υπάρξει στο μέλλον αυτό που γινόταν κάθε χρόνο, δηλαδή η πρόσληψη κάποιων ανθρώπων στην Πυροσβεστική, δηλαδή αν σκοπεύουμε να ενσωματωθούμε στο Πυροσβεστικό Σώμα". Και δεύτερον, που είναι δική μου απορία αυτή, αν σκοπεύετε να δώσετε κάποιο επίδομα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην πυρόσβεση, διότι οι Πυροσβέστες παίρνουν κάτι εξτρά όταν συμμετέχουν.

Ευ. Βενιζέλος: Δεν ασκούμε επιδοματική πολιτική στις Ένοπλες Δυνάμεις, αποστολή των μονάδων αυτών είναι αυτή που περιγράφεται στο σχέδιο «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ». Δηλαδή πρόκειται για μονάδες οι οποίες έχουν ως κύρια αποστολή την πολιτική προστασία.
Δεύτερον, αυτή είναι η συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων, εμείς δεν παρεμβαίνουμε στα θέματα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ούτε στα θέματα του Πυροσβεστικού Σώματος. Αλίμονο εάν λειτουργούσαμε για να καλύψουμε θέσεις εργασίας. Εμείς θέλουμε να υπάρχει πλήρης υποστήριξη της κοινωνίας, κάθε πολίτη ο οποίος έχει ανάγκη, κάθε περιοχής. Είμαι βέβαιος ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα κάνουν το καλύτερο δυνατό και από της πλευράς του εποχικού προσωπικού. Να κλείσουμε το κεφάλαιο αυτό; Επ΄ αυτού ναι. "

Σ.Δ: Εμείς ως Σωματείο Θεσσαλονίκης, όπως σας είπα και σε προηγούμενο post, ζητήσαμε και θα δούμε τον ΥΠΕΘΑ για περαιτέρω διευκρινίσεις επί του θέματος.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777