05 Μαΐου 2010

Ενημέρωση ΠΟΣΠΥΔ

Μέγαρα, 4 Μαϊου 2010
Αρ.Πρωτ: 222


Συνάδελφοι,
τις τελευταίες ημέρες η ΠΟΣΠΥΔ καταβάλει μεγάλες προσπάθειες σε επίπεδο συνδικαλιστικό και πολιτικό να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της κυβέρνησης για τους συμβασιούχους πυροσβέστες.
Μετά από συναντήσεις των τελευταίων ημερών με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη, τον Γ.Γ. Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Τασούλα, τον Γ.Γ. Υπουργείου Οικονομικών κ. Μπόλαρη, κ. Σαχινίδη, και Γ.Γ. Υπουγείου Οικονομικών κ. Πεντάζο και αρκετούς πολιτικούς, κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες στους οποίους εκφράσαμε τις αντιθέσεις μας για τους χειρισμούς της κυβέρνησης για τα εργασιακά μας θέματα.
Η σχετική Υπουργική απόφαση για την πληρωμή μας τις επόμενες ημέρες αλλά και του 8μηνου, έχει ήδη υπογραφτεί από το Γ.Γ. Υπουργείου Οικονομικών κ. Πεντάζο, τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση και αναμένουμε τις επόμενες ημέρες υπογραφή από τον κ. Παπακωνσταντίνου, κ. Πάγκαλο και το Γ.Γ. της κυβέρνησης. Γίνονται μεγάλες προσπάθειες να μπορέσουν να υπογραφτούν μέχρι την Παρασκευή 07/05/2010 ώστε να μπορέσει το Α.Π.Σ. μέσα στην επόμενη εβδομάδα να πληρώσει αν υπογράψουν οι πολιτικοί.
Τις τελευταίες ημέρες η ΠΟΣΠΥΔ πιέζει για προβολή στα ΜΜΕ και παρουσιάζονται δύο θέματα. Την εξασφάλιση του 8μηνου και το πλεονέκτημα της Πολιτείας να προχωρήσει σε ρύθμιση για την εργασιακή αποκατάσταση των συμβασιούχων πυροσβεστών έχοντας οικονομικό όφελος από αυτό.
Αργά το βράδυ της Τρίτης ενημερώσαμε για τα τεκταινόμενα κατ’ ιδίαν και τον Γ.Γ. ΠΑΣΟΚ κ. Ξυνίδη, ομοίως και τον Γραμματέα Συνδικαλισμού κ. Στέφανο Ξεκαλάκη.
Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκε κα το Δ.Σ. της ΠΟΣΠΥΔ όπου αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η αδιαπραγμάτευτη στάση της ΠΟΣΠΥΔ για το 8μηνο, ούτε λεπτό λιγότερο, παράλληλα εάν δεν προχωρήσουν οι υπογραφές των πολιτικών μέχρι την επόμενη εβδομάδα για την πληρωμή μας η ΠΟΣΠΥΔ θα κάνει όλες τις ενέργειες ώστε τα μέλη της να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας πανελλαδικά καθώς και για περαιτέρω ενέργειες.
Πραγματοποιήθηκε και η συνεδρίαση τα Επιτροπής απουσία των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, εστιάζοντας τα μέλη της Επιτροπής στην πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας.
Άμεσος στόχος της ΠΟΣΠΥΔ είναι η εξασφάλιση του 8μηνου μαζί με τις απαραίτητες πιστώσεις και στην συνέχεια η εκτίμηση για το ποιες οι προθέσεις της πολιτείας για το θέμα της εργασιακής μας αποκατάστασης.
Σχεδόν καθημερινά καταθέτουν τα χαρτιά για σύνταξη περίπου 70-90 μόνιμοι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ήδη 100 συμβασιούχοι πυροσβέστες έχουν αποχωρήσει από την 1η ημέρα απασχόλησης. Τα παραπάνω συνθέτουν την δυσκολία της κυβέρνησης κα των πολιτικών και κατ’ επέκταση των υπαλλήλων της Πυροσβεστικής στις οικονομικές δυσκολίες και την εφαρμογή των νέων μέτρων που έχουν εφαρμοστεί και θα εφαρμοστούν. Το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε δύσκολο καλοκαίρι. Συνιστούμε σε όλο τον κόσμο μας να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή.
Υπάρχουν αρκετά παράπονα από τα μέλη μας ότι μερικά Δ.Σ. Σωματείων δεν αναρτούν τις ανακοινώσεις της ΠΟΣΠΥΔ στους πίνακες ανακοινώσεων και δεν ενημερώνονται. Ας το προσέξουν αυτό οι συνάδελφοι. Στη συνέχεια θα υπάρξουν και νέες προβολές της ΠΟΣΠΥΔ στα ΜΜΕ παρότι δεν είναι και ιδιαίτερα πρόθυμα… Ήδη έχει δοθεί και συνέντευξη παρουσία του Δ.Σ. της ΠΟΣΠΥΔ στο διεθνές τηλεοπτικό κανάλι EURONEWS. Θα υπάρξει στη νέα οικονομικοτεχνική μελέτη της ΠΟΣΠΥΔ, μετά τα νέα δεδομένα, προκειμένου να ενισχύσουμε τις θέσεις μας για την εργασιακή μας αποκατάσταση. Συμμετέχουμε στην αυριανή απεργία της ΓΣΕΕ.
Την Πέμπτη 06/05/2010 το πρωί θα υπάρξει και νέα τηλεοπτική παρουσία μας στο πρωϊνό του κ. Γ. Αυτιά στο ALTER περίπου στις 08:00 το πρωί όπως έγινε και στις 30/04 και 04/05.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Παπαντώνης Κων/νος

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Φαραντάκης Αλέξανδρος

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777