23 Ιουνίου 2010

Πόρισμα δικαιώνει συμβασιούχους πυροσβέστες.

Δικαίωση των αγώνων τους και της συνεισφοράς τους αποτελεί για τους συμβασιούχους πυροσβέστες το πόρισμα της ομάδας εργασίας -που συγκροτήθηκε με απόφαση του γ.γ. Δημόσιας Τάξης - για την επανεξέταση του θεσμού του εποχικού πυροσβέστη, το οποίο προτείνει να προσληφθούν στο Πυροσβεστικό Σώμα για να καλύψουν τα 3.820 οργανικά κενά. Οσα τουλάχιστον ήταν πριν από τις τελευταίες εξελίξεις με το νέο Ασφαλιστικό.
Στα συμπεράσματα του πορίσματος, που διαθέτει η «Ε», αναφέρεται ότι το καθεστώς με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου «δεν μπορεί να συνεχιστεί ες αεί» και «προτείνεται το Πυροσβεστικό Σώμα να εντάξει το εποχικό προσωπικό δασοπυρόσβεσης στο μόνιμο προσωπικό του, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, όχι μόνο για την εργασιακή του αποκατάσταση, αλλά και την καλύτερη αξιοποίησή του στους κόλπους του Σώματος».
Οπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, η λύση αυτή είναι η «πλέον ρεαλιστική», καθώς «δεν υπάρχει η δυνατότητα να προσληφθούν σε άλλη πολιτική υπηρεσία», «θα καλυφθούν πάγιες και επιτακτικές ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος», «δεν θα δημιουργηθεί στο μέλλον νέα γενιά εποχικών» και «δεν προκαλείται ιδιαίτερο κόστος». Τα οικονομικά στοιχεία μαρτυρούν ότι το κόστος της πρόσληψης ενός ιδιώτη είναι αντίστοιχο με το κόστος μονιμοποίησης τεσσάρων συμβασιούχων πυροσβεστών!
Για την πρόσληψη των συμβασιούχων θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις. Δηλαδή, δεν θα λαμβάνεται υπόψη το ύψος. Στις γραμματικές γνώσεις θα αρκεί η υποχρεωτική εκπαίδευση. Δεν θα δίνουν γραπτές εξετάσεις και προφορική συνέντευξη και δεν θα υποβάλλονται σε αθλητικές ή ψυχοτεχνικές δοκιμασίες. Οσον αφορά την ηλικία, το ανώτερο όριο είναι το 49ο έτος υπό κάποιες προϋποθέσεις.
«Είναι αξιόλογη η βούληση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας. Εκφράζουμε συγκρατημένη αισιοδοξία, δεδομένου ότι πρέπει το πόρισμα να κατατεθεί και να ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Τότε θα λήξει και η υπομονή μας...», δήλωσε στην «Ε» ο Κώστας Παπαντώνης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Πυρόσβεσης-Διάσωσης.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Σ.Δ: Τι ωραία που τα γράφουν στις εφημερίδες λες και μας μονιμοποίησαν......για μια ακόμη φορά.

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ είναι απλά ένα έγγραφο που ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ ΣΥΝΤΟΜΑ τότε δεν θα είναι τίποτα άλλο από ΕΝΑ ΜΆΤΣΟ ΚΩ.......ΧΑΡΤΑ !!!
Δεν ξέρω τι κάνουν εκεί κάτω στα Υπουργεία (....μου μέσα) αλλά πάλι υπάρχει ένα μπάχαλο ανάμεσα στο ΥΠ. ΠΡΟ-ΠΟ και στο ΑΠΣ και δεν ξέρω που αλλού. Θα έλεγα μάλιστα ότι αυτή την φορά την ευθύνη περισσότερο την δίνω στο Υπουργείο διότι άλλα λέει στον έναν άλλα στον άλλον άλλα κάνει και άλλα δεν κάνει και λέει πως τα κάνει για να βουλώσει στόματα. (μπερδευτήκατε ε; και εγώ το ίδιο). Τα στόματα δεν βουλώνουν πλέον κύριοι, ο κόσμος μπούχτισε από τα ΘΑ και από τις λαμογιές σας τόσα χρόνια.
Η ώρα για το
ΑΝ τελικά ΘΑ τηρήσατε ή ΟΧΙ τις υποσχέσεις σας πλησιάζει. Τότε έρχεται και η δική μας ώρα και για όσους ξέρουν την έκφραση "ΝΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ" και όποιον πάρει ο Χάρος γιατί έτσι όπως γίναμε ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ !!!
Τα "σέβη" μου ....

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777