10 Ιουνίου 2010

Άρθρα από το Πόρισμα της Επιτροπής.

"Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες και μετά από πολλά τηλέφωνα Συναδέλφων προς αποφυγή παρεξηγήσεων παραθέτω ορισμένα στοιχεία του Πορίσματος για την εργασιακή Αποκατάσταση των ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ...

1) Ως ανώτερο όριο ηλικίας ορίζεται το 49 έτος , υπό την προϋπόθεση ότι όσοι είναι άνω των 45 να έχουν συνεχή προϋπηρεσία ως συμβασιούχοι πυροσβέστες : 36 μήνες για ηλικία 46 ετών : 48 μήνες για ηλικία 47 ετών : 60 μήνες για ηλικία 48 ετών : 72 μήνες για ηλικία 49 ετών ....
...
( Από τον συνολικό αριθμό των συμβασιούχων , 4.440 έχουν ηλικία μέχρι 45 ετών και άλλοι 290 από 46 - 49 ετών όπου πληρούν το χρόνο προϋπηρεσίας )
...
2) Γραμματικές Γνώσεις : Υποχρεωτική Εκπαίδευση , χωρίς γραπτές εξετάσεις και προφορική Συνέντευξη.
..
3) Ως προς την Σωματική Ικανότητα αρκεί αυτή του εν ενεργεία Πυροσβεστικού Προσωπικού χωρίς αθλητικές και Ψυχοτεχνικές Δοκιμασίες .
...
4) Εξαιρείται το Ύψος
...
5) Οι προσλαμβανόμενοι θα πάνε 2 μήνες στην Σχολή Πυροσβεστών για εκπαίδευση και στα αστικά συμβάντα ..
...
6) Έχουν ζητηθεί από την Δασική Υπηρεσία 700 άτομα χωρίς προϋποθέσεις εκ των οποίων οι 200 να είναι οδηγοί αλλά προς το παρόν υπάρχει περιορισμός προσλήψεων στον Δημόσιο Τομέα.
...
7) Όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις πρόσληψης σε θέσεις Μονίμων Πυροσβεστών θα εξακολουθήσουν να προσλαμβάνονται κάθε έτος ως Συμβασιούχοι στο Π.Σ.., μέχρι να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους ."


Αναδημοσίευση από το φιλικό - συναδελφικό blog 1emak-dason

Σ.Δ: και μιας και κανείς από ότι βλέπω δεν περιμένει την ανακοίνωση της ΠΟΣΠΥΔ ή της ενημέρωση από το Υπουργείο ας δώσω και εγώ μερικά στοιχεία ακόμα.

"Ο διαγωνισμός για την πρόσληψη των εποχικών να γίνει για όλους μία φορά μετά την ψήφιση της σχετικής διάταξης και οι προσλήψεις να γίνονται από τον καταρτιζόμενο ενιαίο πίνακα, αρχίζοντας από τους έχοντες μεγαλύτερη ηλικία, ώστε να αποτραπεί η υπέρβαση για ορισμένους του προαναφερομένου ορίου ηλικίας, αλλά και οι ίδιοι να συμπληρώσουν συνταξιοδοτικό χρόνο, που ως μεγαλύτεροι τον έχουν περισσότερο ανάγκη, λόγω του συγκριτικά μικρότερου χρόνου παραμονής στο Σώμα μέχρι τη συμπλήρωση του ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησής τους."

Ενώ και αυτό που είχα γράψει για τα οργανικά κενά σε προηγούμενο ποστ ισχύει κανονικά όπως επίσης και ότι στην τελική δεν πίστευω ότι θα γίνει και τίποτα !!! Άλλωστε το Ασφαλιστικό στα Σώματα Ασφαλείας θα ανακοινωθεί μέχρι τέλος του μήνα και κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά θα γίνει με τα όρια ηλικίας.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777