04 Ιουνίου 2010

Συνάντηση του Σωματείου μας με τον Υφυπουργό και τον Γεν. Γραμματέα του ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ.

Λαγκαδάς, 4 Ιουνίου 2010
Αριθ. Πρωτ: 34


Συνάδελφοι,

σήμερα στην θεμελίωση του 1ου Π.Σ. Θεσσαλονίκης παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός ΠΡΟ.ΠΟ κ. Βούγιας Σπύρος καθώς και ο Γεν. Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Τασούλας Γρηγόριος. Παρόν ήταν και μέλη του Δ.Σ του σωματείου μας.
Ο Υφυπουργός στην ομιλία του εκτός των άλλων αναφέρθηκε και σε εμάς λέγοντας χαρακτηριστικά «έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να ενταχθούν στο Π.Σ. ως μόνιμο προσωπικό και οι συμβασιούχοι πυροσβέστες».
Μετά το πέρας της τελετής ο κ. Βούγιας μας διαβεβαίωσε ότι το πόρισμα θα ανακοινωθεί επίσημα εντός της ερχόμενης εβδομάδας και μετά από πρόσκληση μας την οποία και αποδέχτηκε, θα παραβρεθεί και στην Γενική Συνέλευση του σωματείου μας για να το ανακοινώσει ο ίδιος στους συναδέλφους καθώς και να ενημερώσει για τις εξελίξεις στην ρύθμιση από εδώ και πέρα.
Το σωματείο μας είχε και εκτενή συζήτηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου στον οποίο και έθεσε μία σειρά ερωτημάτων και έλαβε τις εξής απαντήσεις:

1. Το πόρισμα της επιτροπής εργασίας θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας πιθανότατα με συνέντευξη τύπου.
2. Μέσα στην εβδομάδα θα διαβιβαστεί έγγραφο του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. μαζί με το πόρισμα της επιτροπής προς το Υπουργείο Εσωτερικών καθώς και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
3. Η διαδικασία για να πραγματοποιηθεί η ρύθμιση χρειάζεται τουλάχιστον 2 μήνες πριν κατατεθεί στην Βουλή προς ψήφιση ( λόγω ΥΠ.ΕΣ και Γ. Λογιστηρίου)
4. Η ρύθμιση θα γίνει είτε μέσω του επικείμενου πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου είτε μεμονωμένη και σε σύντομο διάστημα.
5. Με συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργείου και της ΠΟΣΠΥΔ θα πρέπει να υπάρξουν πιέσεις τόσο προς το ΥΠ.ΕΣ όσο και προς το Γεν. Λογιστήριο ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε τις απαντήσεις που θέλουμε.

Τέλος επισημάναμε στον Γενικό ότι έχουμε ακούσει πάρα πολλές φορές τα περί «μονιμοποίηση μας» αλλά δεν έχει γίνει τίποτα και ότι είμαστε αρκετά δύσπιστοι και επιφυλακτικοί με ότι γίνετε.
Ο Γενικός απάντησε ότι για πρώτη φορά έχουν τηρηθεί οι διαδικασίες (επιτροπή) και έχει γίνει σοβαρή δουλειά. Ενώ επισήμανε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση «να σταματήσει επιτέλους αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που κρατά 21 χρόνια τώρα» όπως τόνισε.
Συνάδελφοι, αναμένουμε να δούμε το πόρισμα καθώς και τις μετέπειτα κινήσεις του Υπουργείου.
Εντός των ημερών θα ενημερωθείτε για το πότε και που θα διεξαχθεί η Γενική μας Συνέλευση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Καστανίδης Γεώργιος

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρυσανθοπούλου Πελαγία

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777